Bahçenizi Taşımaya Hazır Mısınız?

Bahçe taşıma

Evinizi taşırken bahçenizi, bahçe eşyalarınızı ve bitkilerinizi de yeni evinize taşımak mı istiyorsunuz? Bitkilerin yerini değiştirmek kolay değildir. Bazı bitkilerin özellikle bazı mevsimlerde taşınması oldukça zordur. Ancak planlı ve düzenli bir şekilde hazırlık yaparsanız her türlü bitkiyi her mevsimde kolayca taşıyabilir, zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede yeni evinizde tekrar bahçe kurma zahmetinden kurtularak en sevdiğiniz bitkilerinizle ve eşyalarınızla yeni bahçenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bahçe bitkileri ve çiçeklerinin taşınması

1.Yeni Bahçenizde Neler Yetiştirebileceğinizi Öğrenin

Taşınacağınız evinizin bahçesine eski bahçenizden hangi bitkileri götürebileceğinizi ve yeni hangi bitkileri yetiştirebileceğinizi öğrenmenin en iyi yollarından biri yeni komşularınızın bahçelerinden ilham almaktır. Eğer uzun zamandır bahçe sahibiyseniz ve topraktan anlıyorsanız toprağın neminden, güneşin geliş açısından ve yeni bahçenizin boyutundan da fikir alabilirsiniz. Yeni bahçenizdeki toprağı ve yerleşim planını değerlendirdikten sonra yetiştirmek istediğiniz bitkiler ve çiçekler için kendinize bir liste yapın.

Alakalı Diğer Yazımız: Tasinirken Cicekler Nasil Paketlenir


2.Bahçe Eşyalarınızı Ayırın

Taşınma sırasında evinizde bulunan eşyalar gibi bahçenizde bulunan eşyaları da gözden geçirmelisiniz. Eskiyen ve delinen bahçe hortumunuzu yeni bahçenize taşımak istemeyebilirsiniz. Bu durumda eskiyen tüm eşyalarınızı atmanız gerekir. Ancak bazı eşyaları yeniden değerlendirebilirsiniz. Örneğin yeni bahçeniz eskisinden daha küçükse ve bahçe hortumunuzun yalnızca birkaç yerinde delikler varsa, hortumunuzu kısaltarak hem yenileyebilir hem de kısaltabilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızı ve bahçede kullandığınız eşyaları mutlaka ayrı kolilere yerleştirin. Böylece kürek, tırmık gibi bahçe eşyalarınızın ev eşyalarınıza zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Bahçe mobilyalarının taşınması


3.Yeni Bahçenizi Planlayın

Bitkilerinizi taşımadan yeni bahçenizi kafanızda yerleştirmelisiniz. Örneğin bahçe mobilyalarınızı bahçenin hangi kısmına yerleştireceğinize karar verdikten sonra en sevdiğiniz çiçeğinizi mobilyanın neresine konumlandıracağınızı seçmelisiniz. Elbette bu kararı verirken güneşin açısını ve bahçenin gölgede kalan yerlerini de hesaplamalısınız. Bitkilerin yerlerine karar verdikten sonra buralarda geçici delikler açın. Bitkilerinizi kökleriyle taşıdıktan hemen sonra buralara geçici olarak dikerek susuz ve gıdasız kalmalarını önlemiş olursunuz.

4.Bitkilerinizi En Kısa Sürede Taşıyın

Yeni bahçenizde yer hazırladığınıza göre taşıyacağınız bitkileri hazırlamanın vakti geldi. Bitkilerinizi kazarak çıkarmadan önce mutlaka sulayın. Bu sayede kökleri taşınma sırasında kurumayacaktır. Kürekle bitkinin etrafını çember oluşturacak şekilde delin ve bitki köklerine zarar vermeden bitkiyi çıkarın. Bahçe kolisine ya da eski kasalara bitkilerinizi koyabilirsiniz. Ancak mutlaka üstünün açık kaldığından ve bitkilerinizin nefes aldığından emin olun.

Bitkilerinizi taşırken dikkat etmeniz gereken şey mümkün olduğunca çabuk olmaktır. Mümkünse bitkilerinizi kendi aracınızla taşımalısınız. Eğer nakliyat firması taşıyacaksa da bahçe kolisi evdeki tüm eşyalar araca yüklendikten sonra yüklenmelidir. Böylece yeni evinizde araçtan indirilecek ilk koli bahçe kolisi olacaktır. Zaman kaybetmeden bitkilerinizi yeni bahçenizde açtığınız deliklere yerleştirerek toprağı sıkıştırmalı ve köklerin toprak altında kaldığından emin olmalısınız. Taşınma işlemleri bittikten sonra bahçenizi dilediğiniz gibi yerleştirebilir, bitkilerin yerlerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas