Yazlık Bölgelere Yapılan Nakliyelerde Karşılaşılabilecek Sorunlar

yazlık bölgelere yapılan taşımalarda çıkan sorunlar

Yazlık bölgelerin sezonda kalabalık olması nakliye konusunda sıkıntılara sebep olurken, kışın da sürdürülen inşaat çalışmaları bir takım zorluklara neden olabilir. Yazımızda yazlık bölgelere yapılan nakliyat işlerinde karşılaşılabilecek sorunları bulabilir, problem yaşamamak için önlem alabilirsiniz.

1- Küçük Yerleşim Bölgelerine Yazın Büyük Araç Alınmaması


Yazlık bölgelerin küçük yerleşim yerleri olması ve sezonda artan nüfus sebebiyle birçok yerde büyük araç trafiğine izin verilmez. Bu nedenle kışlık evinden yazlığına eşya taşımak isteyen, dekorasyon yenilemesi yapan, bir kısım eşyasını yazlığa taşımak isteyen ev sahipleri istediklerini gerçekleştirmekte zorlanabilirler. Daha küçük araçlarla birkaç seferde taşınma yapılabileceği gibi sezon açılmadan belli değişiklikleri yaparak problemsiz bir taşınma gerçekleştirilebilir. Ya da eşyanın bulunduğu yerden taşınacağı yere göre zaman planlaması yaparak taşınma sabaha karşı gerçekleştirilebilir.

Az eşyanın taşınması durumlarında taşımanın maliyetinin fazla olması da önemli bir sorun. Bu nedenle parsiyel taşımalara izin verilebilecek kadar zaman tanımalısınız. Bu seçenekte eşyanız nakliyat firması tarafından alınır. O bölgeye yeterince götürülecek eşya olduğunda diğer birçok eşya ile sizin eşyalarınızda taşınır. Böylece daha uygun fiyata taşımayı gerçekleştirebilirsiniz. Şunu da unutmayın bu taşıma yöntemi ile eşyanın teslimi 1-2 hafta bile sürebilir.

2- Süren İnşaat Çalışması


Gelişen ve hızla büyüyen turizm sektörüne her yıl yenisi eklenen oteller, yapılan yol çalışmaları ve yenilenen asfaltlar nedeniyle bozulan yollar nakliye sırasında sıkıntılara neden olabilir. Engebeli yollarda eşyaların hasar görmeden yerine ulaştırılması kadar, istenilen zaman ve istenilen sürede teslim edilmesinde aksamalar olabilir. Nakliye esnasında yol şartlarına göre ekstra özenli bir paketleme ve normalinden biraz daha uzun sürelerde zaman hesabı yapmak gerekebilir. İşinde başarılı ve güvenilir nakliye firmaları tüm bu engelleri sizin adınıza düşünerek daha kolay ve güvenilir bir taşıma sağlayabilir.

3- Kısmi Eşya Taşınması İçin Nakliyat Bulmanın Zorluğu


Yazlık evlerde daha rahat bir yaşam sürüldüğü için kışlık ev kadar eşyaya ihtiyaç duyulmaz. Bu nedenle yazlığa götürmek istenilen eşya sayısı azdır ve az adetlerde eşya için araç bulmak zorlaşabilir. Yazlığınıza taşımak istediğiniz bir yatak, kanepe ya da dolap için büyük araçları kiralamanız gerekmez. Bu gibi durumlarda nakliye firmalarının sağladığı avantajlardan faydalanmak sorunu çözebilir. Kısmi eşya taşıma aynı ya da yakın bölgelere taşınan farklı taşınmazlarla beraber taşıma işlemidir. Araçların yerleşim düzeni belli bir planlamaya ve teslimat düzenlemesine göre yapılır.


4- Zamanlama Sorunu


Yazlık bölgelerde insanlar zamanının büyük bir bölümünü dışarıda geçirir. Bu nedenle beklemeye ve taşınmaya uzun vakit ayırmak istemezler. İstenilen tarihte ve zamanda nakliye işlemini gerçekleştirmek önemlidir. İşinin ehli ve uzman kadroyla çalışan nakliye firmaları bu anlamda da müşterilerinin memnuniyetini kazanır. Doğru planlama ve hızlı ulaşımla sorun büyük ölçüde çözülür. Ama yine de zamanlamada bir aksilik olursa nakliye firmasının o bulunduğunuz bölgeye yakın deposunda eşyanızı bekletmesini isteyebilirsiniz. Özellikle kısmi eşya taşımalarında teslimat istenilen tarihten bir gün önce ya da sonra olabilir.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas