Buzdolabı Nasıl Taşınır?

Buzdolabı nasıl taşınır

Buzdolabı Nasıl Taşınır

Buzdolabını taşımak oldukça zor bir iştir. Ancak doğru ekipman, zaman, yeterli yardım ve doğru adımları izleyerek bu zor işi bir nebze kolaylaştırabiliriz.

Adım 1: Gerekli malzemeleri toplayın
Taşıma arabası
Halat veya taşıma askıları
Ambalaj malzemesi
Koli Bantı
Temizlik malzemeleri
Yeterli zaman

Parça Ev Eşyası


Adım 2: Buzdolabını taşıma için hazırlayın
Buzdolabınızı taşımak için en az bir gün önceden fişini çekin, böylece buzdolabı 8-10 saat içinde temizlemek için hazır hale gelecektir. Buzdolabının içini temizleyin ve hareket sırasında yerlerinden çıkabilecek rafları çıkarın ve onları ayrıca paketleyin. Eğer rafları buzdolabının içinde bırakıp bantlayacaksanız kullandığınız bantın buzdolabında iz bırakmayacağından emin olun. Kapıları ince bir ip ile sabitleyin ki taşıma esnasında açılıp size zorluk çıkarmasınlar. Buzdolabı fişini de taşıma sırasında zorluk çıkarmaması ve taşıma sırasında dolabı çizmeyecek şekilde dolabın bir terine sabitleyin.


Buzdolabını Taşımaya Hazırlamak İçin Paketleyin
Kapıları sabitledikten sonra buzdolabını balonlu naylon ambalaj malzemesi ile iki kat olacak şekilde sarın ve ambalaj naylonunu üsten ortadan ve alttan koli bantı ile bantlayın.  Dolap artık taşımaya hazır.




buzdolabı nasıl taşınır

Adım 3: Buzdolabınız taşımaya hazır
Buzdolaplarının özelliklerine göre 70 ile 130 kg arasında olduğunu ve elle taşına için tutulacak bir yerlerinin olmayışı taşımayı zorlaştırmaktadır. Bunları bilerek işe devam etmemiz önemlidir. Buzdolabını eğer bir taşıma arabası var ise onunla taşımanızı öneririz. Taşıma arabası var ise taşıma arabasını dolabın altına yerleştirin ve 6-8 santim genişliğinde taşıma halatı ile dolabı taşıma arabasına bağlayın. Bir kişi taşıma arabasından bir kişide arka taraftan yardım ederek dolabı dike yakın bir konumda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Şayet taşıma arabası yok ise taşıma halatları ile alttan ve üsten taşıma esnasında tutacağımız bağlar yaparak iki veya üç kişi bu taşıma halatlarından tutarak taşımayı kolayca gerçekleştirebilirler.
Buzdolabını merdivenlerden aşağı veya yukarı taşırken çok dikkatli olun ve birbirinizle konuşarak ve yavaş yavaş giderek ara katlarda dinlenerek taşımayı tamamlayın.

Adım 4: Önemli birkaç uyarı
Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir. 
Buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce 2-3 saat bekleyin. Böylece sıvının kompresör içine geri akması sağlanır. Bu soğutma mekanizması için önemlidir.
Taşınmadan önce buzdolabının kullanma kılavuzunu okuyun. Böylece önemli güvenlik ipuçları ve uyarılarına uyarak olası sorunları önlemiş olacaksınız.

Her buzdolabı kolisinde bulunan aşağıdaki görsel buzdolabının nasıl taşınması gerektiğini çok iyi anlatıyor. Aynı zamanda kaçınılması gereken taşıma tiplerine de örnekler vererek anlatmaktadır. Bu uyarılara dikkat ederek buzdolabınızı taşımaya özen gösterin. Aksi durumlarda yeni bir buzdolabı almak durumunda kalabilirsiniz.

Buzdolabı nasıl taşınmalı

Yeni Alınan Buzdolabı Ne Zaman Çalıştırılmalı?

Birkaç gün oldu yeni bir buzdolabı satın aldık. Gelen ekip buzdolabını yerine yerleştirip çalışır duruma getirdikten sonra hemen fişi takıp çalıştırıp çalıştıramayacağımı sordum?

Taşınırken dik olarak taşındı ve beş dakikadır da burada duruyor. Her hangi bir sıkıntı olmaz çalıştırabilirsiniz.

Bu tavsiyede taşımanın dik olarak yapılması gerektiği ve her hangi bir yanı üzere belli bir süre bekleyen bir buzdolabını çalıştırmadan önce belli bir süre beklememiz gerektiğidir.

Buzdolabı yan taşınır mı?

Bunu pek tavsiye etmiyorlar ve eğer bir yanı üzere belli bir süre yatırılmış ise çalıştırmadan önce 1 saat kadar beklemeyi tavsiye ediyorlar. Yukarıdaki görselde de buzdolabının nasıl taşınması gerektiği açıkça anlatılmaktadır.

Burada yan taşıma buzdolabını dik olarak değil de bir yanı üzere araca yatırıp taşımadan bahsediyoruz. Elbette merdivenlerden çıkarılırken veya bir odadan diğerine taşınırken buzdolabı biraz yatırılacak ve öyle transfer edilecek.


Evden Eve Nakliyat Fiyatları Hakkında Fikir Sahibi Olmak için Sayfayı Ziyaret Edin.
Evden eve nakliyat fiyatları sayfası

1 yorum:

  1. Adsız3.7.19

    Son paragraf çok iyi geldi,teşekkürler.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas