İnşaat Sektöründeki Ev Teknolojileri Ve En Son Trendler

 



Ülkemizde inşaat sektörü hızla büyüyüp gelişmekte ve her gün yeni projeler tanıtılmakta peki, inşaat sektöründeki son trendler nelerdir bilmek ister misiniz?

Moda dünyasında trendler aylar içinde demode olup gitmektedir. İç mimarlıkta trendler yıldan yıla farklılık göstermekte ve değişmektedir. Ancak inşaat sektörü çok daha yavaş değişmektedir.

Ev inşaatındaki trendler çok yavaş değişmekle beraber özellikle son yıllarda çok değişik trendler ortaya çıkmakta ve inşaat sektörünü yavaş yavaş dönüştürmeye hazırlanıyor.

Sizin için dünyadaki ev inşaatındaki son trendleri bir araya getirdik.

Solar Çatılar

Son yıllarda güneş panellerinde yaşanan gelişmeler sonucu güneş panelleri çok daha verimli hale geldi. Artık bir çok evin çatısı güneş panelleri ile kaplanmakta böylece evinizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi bu paneller üretebiliyor. Maliyet olarak henüz biraz pahalı olsalar da sağladıkları yararlar çok daha fazla.

Çevreye katkıları ve ürettiği temiz enerjinin yanında inşaat firmaları bu temiz enerji için yaptıkları harcamalar için devletten teşvikler ve yatırım destekleri almaktadır. Bu devlet teşvikleri ve vergi indirimleri ile maliyetler daha uygun seviyelere çekilmektedir.

Eğer sizde çatınızı yenilemeyi düşünüyorsanız size elektrik üretecek bir çatıya yatırım yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ürettiğiniz fazla elektriği şehir şebekesine vererek gelir elde edebilirsiniz. Devletin solar çatılar içinde destekler verdiğini hatırlatayım.

Akıllı Evler

Artık her cihaz ve ürün akıllı değilse bizi cezbetmiyor. Peki, evlerimiz neden akıllı olmasın. Her geçen gün evlerimiz için yeni ürünler ve teknolojiler piyasaya çıkmaktadır. Artık evlerimizin de bu trende uymaları gerekir.

Akıllı termostatlar evin sıcaklığına kendileri karar veriyor. Akıllı ışıklar ortamı ne kadar aydınlatacaklarına veya hangi renkte aydınlatacaklarına karar verebiliyorlar. Ayrıca tüm bunları dilerseniz cep telefonunuzdan bir mobil uygulama ile takip edebiliyorsunuz.

Akıllı kapı kolları ile eve kim ne zaman gelmiş veya hangi kapı ne zaman açılmış. Mobil uygulama ile haberdar olabilirsiniz.

Arama motoru devi Google da akıllı ev sektörüne girmek için akıllı termostatlar üreten Nest’i satın almak için 3.2 milyar dolar teklif etti.

Artık yeni evlerin her tarafının sensörler ile donatılması gerektiğini bu sensörlerden gelecek verilerin kullanılması ile daha çevreci ve daha güvenli evler inşaa edileceğini öngörüyoruz. Bizim inşaat firmalarının da kendini bu alanda geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Enerji Verimliliği Yüksek Pencereler

Dedik ya artık her şeyin akıllısı verimlisi revaçta, pencereler neden geride kalsın.

Örneğin evinizde bir pencereyi açık unuttunuz bu hem güvenlik hemde ısınma açısından olumsuz bir durum. Pencerenin size “Beni açık unuttun ” diyebilmesi uçuk bir hayal değil. Basit bir sensör ile bu senaryo gerçekleşebilir.

Soğuk havalarda ürettiğimiz ısının büyük bölümü pencerelerimizden uçup gitmektedir. Pencerelerin daha verimli olması bizim daha az doğal gaz faturası ödeyeceğimiz anlamına gelir. Ayrıca daha az enerji harcamamamız doğa için daha iyi olacaktır.

Şuan ki camlardan 25% daha verimli camlar üretilmektedir. Bu camların her eve yayılması zaman alacak ancak inşaat firmalarının bu konuda hevesli olması süreci daha da kısaltacaktır.

Artık yaptıkları evleri satmak için “havaalanına ve tem’e yakın ” gibi sloganlardan ziyade inşaat firmalarından “akıllı ve daha güvenli ” veya “kendi enerjisini üreten evler ” gibi sloganlar duymak istiyoruz.

3D Yazıcılar İle Ev İnşaatı

Son yıllarda hızla yaygınlaşan 3D yazıcı teknolojisi artık inşaat sektörüne de hizmet veriyor. özellikle ADB Ordusu ve Çin firmaları bu alana ciddi yatırımlar yapmaktadırlar. Bir kaç yıl içinde önce villa daha sonra gökdelen inşaatlarını 3D yazıcıların yapacağı öngörülüyor.


3D yazıcı ile ev inşaatı

3D printer ile ev inşaatı

3D yazici ile ev inşaatı


Çin mekrezli Win Sun şirketi 3D yazıcı ile basit evler üretmeye başladı. Günde yaklaşık 10 adet ev üretmeyi başaran firma evlerin tanesini 5 Bin Dolara satışa çıkarıyor. Satın alan kişi evi dilediği yere kurabiliyor.

Yakın zamanda kule vinçler gibi kurulacak 3D yazıcılar ev inşaatlarını tek başlarına yapabilecekler. Şuan daha küçük boyutlarda çok başarılı sonuçlar çıkan bu yazıcılar daha büyük boyutlara da çıkacak.

Yeni İç Mimari Örnekleri

Artık insanlar sade dört duvar görmek istemiyor. Daha farklı tasarımları tercih ediyor. İç tasarımda farklılaşan ve standardın dışına çıkabilen firmalar değer kazanacak. Konut fiyatlarının artması ile daha düşük metre kareli evler tasarlanıyor. Bu az metre kareden nasıl bir tasarım ortaya çıkardığınız daha fazla önem kazanacak.

Farklı ve yeni yaklaşımlar ev sahiplerini daha kolay cezbedecek ve daha kolay satışları beraberinde getirecek diye düşünüyoruz.


iç mimari örnekleri

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas