Evinize Sağlık ve Hijyen Getirecek Temizlik İpuçları

 



Evin dekoratif görünümü üzerinde etkili olan temizlik, sağlık ve hijyen açısından da son derece önemlidir. Sonuçta temiz bir ev, kişinin ruhsal ve bedensel açıdan dinlenmesini sağlamakla beraber yaşam kalitesini de artıracaktır.

Toplumda ev hanımları, genellikle yoğun geçen hayatın koşuşturması nedeniyle ev işlerini ertelemek zorunda kalırlar. Zamanla biriken işler de hem zorlu hale gelir hem de beraberinde hijyen ve sağlık açısından tehdit oluşturmaya başlar. Halbuki günde ayıracağınız 10-20 dakika içerisinde, temizliğin birtakım ipuçlarını uygulayarak pırıl pırıl parlayan bir mekan elde etmeniz rahatlıkla mümkündür.

Mutfak Temizliğinize Özen Gösterin

Evin hiç şüphesiz en fazla kirlenen bölümlerinden birisi mutfaktır. Genellikle mutfakta bulaşıklar ve tezgah gibi kısımlar kirli gözükebilir. Ancak yemek yapımı esnasında, bulaşıkların yanı sıra dolap ve zemin gibi kısımlar da kire maruz kalır. Dolayısıyla mutfakta derinlemesine bir hijyen elde etmek istiyorsanız, zemin ve dolap gibi bölümlerin hijyenine de dikkat etmelisiniz.

Banyonuzun Kireç Sorununu Önleyin

Buharın etkisi altında kalan banyo bölümünde, zaman zaman kireç oluşumu görülür. Banyodaki armatürleri ve fayansları mat bir görünüme sokan kirecin önlenmesi için sıklıkla temizlik yapılmalıdır. Böylelikle ışıl ışıl ve sağlığa uygun bir banyo elde etmeniz daha fazla kolaylaşacaktır.

Kullandıkça Temizlemeyi Alışkanlık Edinin

Eşyaların kullanıldıktan sonra kaldırılması, temizlik esnasında daha rahat hareket etmenize olanak tanır. Örneğin: Mutfakta yemek yaparken, kullanılan tabaklar ve diğer ekipmanlar hemen temizlenerek kaldırılması, daha hijyenik bir ortam elde etmenize imkan tanır. Toz alırken veya yüzey silerken kullanılan mikrofiber bezlerin işinizi bitirdikten sonra yıkamanız ise bir sonraki temizliğinizi daha kolay bitirmenize yardımcı olur.

Evinizi Temizlik Öncesi Havalandırın

Eviniz genellikle gün içerisinde sigara veya yemek gibi farkı kokulara maruz kalır. Ağır kokular ise evinizin daha yoğun bir kirliliğe bürünmesine neden olur. O nedenle evin önce havalandırılması gerekir. Netice de hijyen sağlamanın en önemli inceliklerinden birisi de ev ortamında temiz havanın hakim olmasıdır.

Toz Almayı Unutmayın

Toz alma işlemi, temizlik sonrasında odanızın daha kusursuz ve hijyenik görünmesini sağlar. Özellikle bronşit rahatsızlığı olan bebeklerin ve yetişkinlerin olduğu ortamlarda toz alımı, daha sık yapılmalıdır. Ancak toz alma işlemi, tozların tamamen yok edilmesi açısından en sona bırakılmalıdır.

Temizlik Malzemelerinizin Kalitesine Dikkat Edin

Piyasada birçok yönden çeşitlilik gösteren temizlik malzemesi vardır. Ancak her malzeme, aynı sonucu almanıza izin vermez. Yani içeriklerinde farklı maddeler kullanıldığı için her malzemeyle istenilen hijyen elde edilemeyebilir. O nedenle sağlığı ve hijyeni ön plana alan kaliteli ürünler seçilmelidir. Neticede kaliteli ürünler, kirleri daha çabuk söküp attığı için pratik ve hızlı hareket etmenize katkıda bulunur.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas