Daha Az Eşya Daha Çok Huzur: Minimal Yaşam

minimalist salon dizaynı

Zaman zaman, evinizdeki kalabalıktan ve düzensizlikten içiniz daralıyor olabilir. Bunun sebebinin aslında ihtiyacınız olmayan eşyalarınız, aksesuarlarınız, evinizin kalabalık bir dekorasyona sahip olması oldukça yüksek bir ihtimaldir. Oysa ki evinizde daha az eşya bulundurarak daha sade ve daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Modern yaşam, bireyleri alışveriş yapmaya ve aslında çok da ihtiyaçları olmayan eşyalar almaya yönlendirir. İndirimde olduğu için, ucuz olduğu için satın aldığınız eşyalar bir noktadan sonra evinizin fazla dolu olmasına, eşyalarınız yüzünden sizin için yaşayacak yer kalmamasına sebep olabilir. Bu durumdan sakınmak için hem alışveriş yaparken daha dikkatli olmalı ve bir şey satın almadan önce iki kez düşünmeli hem de var olan eşyalarınızı iyi bir şekilde değerlendirerek evinizi akılcı bir şekilde dekore etmelisiniz. Daha ferah ve huzurlu bir ev düzeni kurmak için aşağıdaki önerilerimizi değerlendirebilirsiniz.

Minimal Dekorasyonu Tercih Edin


Evinizde sade ve minimal mobilyaları tercih ederek yaşam alanlarınızı genişletebilirsiniz. Minimal mobilyalar ve sade bir dekorasyon gündelik hayatınızı birçok açıdan kolaylaştıracaktır. İlk olarak az sayıda ve düz kesimli mobilyalar evinizin daha kolay temizlenmesini sağlar. Üstelik eğer taşınacak olursanız da nakliyat işlemleriniz daha kolay ve daha az masraflı olabilir. Eğer küçük çocuklarınız varsa mobilyalarınızın sade ve az olması onlara daha çok alan bırakır. Tüm bu pratik sonuçlar, gündelik yaşamınızın daha sakin ve huzurlu geçmesini sağlar.


Bilinçli Alışveriş Yapın


Evinizde gereksiz bir kalabalık yaratarak huzurlu bir atmosfer yaratmanızı engelleyen eşyaların çoğunu bilinçsiz bir şekilde gerçekleştirdiğiniz alışverişler sonucunda edinirsiniz. İndirim olduğu için satın aldığınız vazodan, aynı renginden birkaç tane aldığınız pantolona kadar her türlü eşyanız evinizi kalabalıklaştırarak huzurunuzu kaçırabilir. Böyle bir durumdan sakınmak için alışveriş yaparken kendinize satın aldığınız eşyaya gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorabilir, alışverişe çıkarken bir ihtiyaç listesi yaparak sadece bu listedeki maddeleri satın alarak evinize dönebilirsiniz.

Evdeki Fazlalıkları Değerlendirin


Evinizin her yerine yayılmış olan gereksiz eşyalardan, fazla yer kaplayan mobilyalardan kurtularak yaşam alanınızı sadeleştirebilirsiniz. İlk olarak gerçekten ihtiyacınız olmayan eşyaları belirleyin. Kıyafetlerinizi ve eşyalarınızı ayırırken, son bir yıldır kullanmadığınız her şeyden kurtulmanız gerektiğini unutmayın. Kullanmadığınız eşyalarınızı ikinci el eşya satışı için düzenlenmiş İnternet sitelerinde ya da ikinci el dükkanlarında satarak aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Bu eşyaları değerlendirmek için bağış yapmayı da düşünebilirsiniz. Böylece ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olmanın iç huzurunu da yaşarsınız.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas