Hijyenden Taviz Vermeyin: Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşakabin temizliği nasıl yapılır?

Uzun süre temizlenmeyen duşakabinlerin yüzeylerinde, cam, plastik ve metal aksamlarında sararmalar, kireçlenmeler ve küflenmeler meydana gelmesi halinde kolay ve pratik temizlik sağlamak çok zor değil.

Evin en çok kullanılan ve en çok kirlenen yerlerinin başında duşakabinler gelir. Sabun, şampuan, duş jeli artıkları, su ve kireç lekeleri kadınların banyodaki kabusudur. En basit haliyle kirli görünüm ve mat yüzey ile keyfinizi kaçıran duşakabinlerin temizliğini sağlamak için biriken suyu hemen banyo sonrası temizlemek ve kurumasını sağlamak gerekir.

- Malzeme seçimine özen gösterin.


Duşakabin temizliği için özel olarak hazırlanan temizlik malzemelerinin yanı sıra doğal ürünler de kullanabilirsiniz. Çeşitli markaların ürettiği kireç sökücüler, özel krem ve sıvılar etkileyici temizlik sağlar ancak seçilen ürünün musluk ve camlarınıza zarar vermeyecek kalitede olmasına özen gösterilmelidir. Ağır kimyasal içeren maddeler hem sizin sağlığınızı tehlikeye atacak hem de diğer akşamların yanında fayans ve derzlere zarar verebilecektir.


- Duşakabin camlarının hassasiyetini göz ardı etmeyin.


Yüzey temizleyiciler camlarda çizilme yapabilir ve bir süre sonra bulanık bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için duşakabin camları için özel olarak üretilen deterjanlar ve kireç çözücüler pratik ve kolay temizlik sağlar. Bir sünger yardımı ile cam yüzeye ovarak uygulayabileceğiniz temizlik ürünlerini bol su ile durulamak sağlığınız açısından da büyük önem arz eder. Araba camları için kullanılan yağmur kaydırıcı özel spreyler duşakabin camlarında da etkileyici sonuçlar alabilmenizi sağlar. Öncelikle saf sirke ve karbonat karışımı ile temizleyeceğiniz camı iyice kurutarak uygulayacağınız bu spreylerin mikrofiber bezler ile iyice yedirilerek silinmesi cam su ve kireç izlerinin oluşumunu engeller.

- Duş teknesini ve giderini sıklıkla temizleyin.


Sabun ve saç kalıntıları ile tıkanan giderinizi sıklıkla temizleyerek suyun düzenli akmasını sağlamak duş teknenizin temiz kalmasına da yardımcı olacaktır. Hem tekneyi hem de fayans yüzeyleri küf temizleyici solüsyon ya da sirke-soda-amonyak karşımı ile temizlemeniz hijyen sağlayarak kötü kokuların önüne geçecektir.

Çerçeve bağlantıları, musluğun duvar ile birleştiği bölgeler gibi temizlenmesi zor noktalara bir diş fırçası ile ulaşmak işinize yarayacaktır. Tercihiniz doğal temizlik ürünlerinden olması halinde sirke ilk akla gelen seçenek olarak öne çıkar. Özellikle beyaz sirke ve karbonat karışımı ile elde edeceğiniz çözelti oldukça işe yarayan bir yöntemdir.

Duşakabin tekne, perde, fayans ve camlarının uzun süre temiz görünüme sahip olmasını istiyorsanız banyodan hemen sonra iyice kurumalarını sağlayın. Bu sizi uzun süre su lekesi, kireç ve bakteri oluşumundan kurtaracak ve temizlik sürenizi daha uzun periyotlar halinde planlamanıza katkı sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas