Taşınma Gününü Zehir Edebilecek Riskli Durumlar

Taşınma Günü

Taşınmak zahmetli, masraflı ve zaman alan bir iştir. Taşınmayı iyi bir şekilde planlamak hem oluşabilecek aksaklıkların önlenmesini sağlar hem de taşınma işlemini kolaylaştırır.

Taşınma işlemini sorunsuz ve hızlı bir şekilde halletmek, taşınmayı bir külfet olmaktan çıkartarak keyifli hale getirir. Ama bazı önemli noktalar var ki dikkat edilmediğinde taşınmak bir kabusa dönüşebilir. İşte taşınma gününüzü zehir edebilecek riskli durumlardan bazıları.

1- İyi paketlenmemiş eşyalar

En riskli durumlardan biridir iyi paketlenmemiş eşyalar taşınma sırasında hasar görebilir, hatta kullanılamaz hale gelebilir. Paketleme esnasında özellikle de kırılabilecek eşyalar için köpük veya özel ambalajlar kullanılmalıdır. Taşınacak eşyalar koliye yerleştirilmeli poşet ve çanta gibi malzemelerle taşınmamalıdır. Ağır olan beyaz eşyalar ve mobilyalar taşınma esnasında meydana gelebilecek çarpmalardan koruyacak malzemelerle kaplanmalıdır.

2- Malzeme eksikliği

Taşınırken bazı özel eşyalara ihtiyaç duyulur. Bant, koli, kontrol kalemi, tornavida gibi paketleme ve montaj esnasında lazım olabilecek gereçler mutlaka bir çanta içinde bulundurulmalı ihtiyaç halinde aranmamalıdır. Bunun için bulunan alet çantalarında ihtiyacınız olan aletler bulunur ve bulmak için uğraşmak sanıldığından daha zor olabilir.

3- Zamanlamanın aksaması

Taşınmak zahmetli olduğu kadar zamanda alan bir işlemdir. Eşyaların toplanması, araca yerleştirilmesi ve taşınacağı yere zamanında varıp tekrardan monte edilmesi gerekir. Planladığınız zamanlamada aksaklık yaşanması her şeyi bir anda karmaşıklaştırabilir. Zamanında yüklenmeyen ve varacağı yere zamanında ulaşmayan eşyalar bir çok işinizi de sekteye uğratır.Taşınacağınız kat eğer çok yüksekte ise asansörlü taşımacılık yapan bir firmayla anlaşıp zamandan kazanabilirsiniz.

4- Programlı davranmamak

Taşınırken belli bir program dahilinde hareket etmek ve iyi organize olmak gerekir. Taşınacağınız yeri önceden temizlemek ve eşyaların nasıl yerleştirileceğine karar vermek önemlidir. Ayrıca kolileri yerleştirilecekleri yere göre isimlendirmek, yerleştirme esnasında oluşabilecek karışıklığı önler. Yapılması gerekenler ve yerleştirme planıyla ilgili yazılı bir liste hazırlamak unuttuğunuz ayrıntıları gözden geçirmenizi sağlayacaktır.

5- Araştırma yapmamak

İlk defa taşınıyorsanız ve taşınma konusunda hiç tecrübeniz yoksa iyi bir nakliye firmasıyla anlaşmak en doğru çözüm olacaktır. Büyüyen ve gelişen sektörde doğru nakliye firmasını bulmak ve herhangi bir aksilikle karşılaşmamak için bu konuda da iyi araştırma yapmalısınız. Güvenilir ve işini bilen nakliye firmaları ile çalışmak sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. Paketleme, taşıma, yerleştirme ve sigorta gibi bir çok konuda rahatlık sunan E-nakliyat'ı tercih edebilir, taşınırken yaşanacak olumsuz durumlardan kurtulabilirsiniz.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas