Kesin Dönüş: Yurt Dışı Nakliyesinde Getirilmemesi Gereken Eşyalar

yurt dışı nakliyesinde getirilmemesi gereken eşyalar

Her gurbetçinin hayali olan, yurt dışından kesin dönüş işlemlerinizi tamamladınız ve yıllarca hasret kaldığınız vatanınıza dönüyorsunuz. Her ne kadar vatan hasretiyle, yaban ellerden kurtulduğunuzu düşünseniz bile geriye dönüp baktığınızda, anılarınızı bir valize sığdıramıyorsunuz. Uluslararası evden eve nakliyat için vazgeçmek zorunda olduğunuz bazı eşyalarınız var. Bu eşyaların ne olduğunu biliyor musunuz?

Geceleri gözünüze uyku girmiyor, heyecandan günler geçmiyor çünkü artık gurbetçilik bitti. Biletinizin üzerindeki tarih ve saat sizin için başka bir milat olarak tarihinize geçecek. Günler süren valiz hazırlama sürecinde ise vazgeçmek zorunda kalacağınız eşyalar var.

Büyük eşyalardan kurtulun

Uzun yıllar yaşadığınız, anılar biriktirdiğiniz yurt dışından gelirken öncelikli olarak büyük eşyalardan vazgeçmeniz gerekiyor. Uzun saatler çalışarak, çocuğunuz için satın aldığınız, harika bir piyano olabilir ya da yaşam alanınızı renklendirmek için zevkinize göre döşettiğiniz koltuklarınız… Ne yazık ki bunlardan vazgeçmek durumundasınız. Her birinin üzerinde, birbirinden güzel anılarınızın olduğunu biliyoruz ama gümrük geçişlerinde, büyük eşyalarınız problem yaratabilir.

Gümrük memurları ile sorun yaşamayın

Gurbetçilik sona erip, sevdiklerine kavuşmanın mutluluğu ile bütün akrabalarınıza parfümler, makyaj malzemeleri ve Türkiye’de olmayan bir takım yiyecek içeceklerden stoklamak isteyebilirsiniz. Çok normal ama gümrük memurlarını, onların hediye olduğu konusuna ikna etmekte zorlanabilirsiniz. Ticaretini yapmayacağınızı kanıtlamanız gerek. Zorluk yaşamamak için siz siz olun her şeyin fazlasından kaçının. Bu demek değil ki sevdiklerinizi hediyeler ile şımartmayın, tabii ki şımartın ama abartmayın. Yarım elma gönül alma…

Akma, kokma, bozulma riskini göze almayın

Yıllık izinlerinizde, Türkiye’ye yaptığınız ziyaretlerde, zaman zaman yaşadığınız ülkedeki lezzetleri özlediniz değil mi? Bunun adına alışkanlık deniyor. Yaşadığınız yere uyum salıyor ve zamanla oradaki lezzetlere alışıyorsunuz. Türkiye’de ya o alıştığınız lezzeti bulamıyorsunuz ya da bulsanız bile aynı tadı alamıyorsunuz. Yurt dışı kesin dönüş işlemlerini tamamladığınızda valizinize bu lezzetleri sığdırmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Hem saatler süren yolculukta bozulma, dökülme ya da akma riski var hem de yine gümrük memurları ile yaşayacağınız, istemediğiniz diyalog riski…

Teknolojik alet uygulamaları

Türkiye’ye oranla bazı teknolojik aletler yurt dışında daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Bunu bir avantaj gibi düşünmeyin. Şahsınıza ait olmayan başka bir teknolojik aleti ülke sınırlarına sokabilmenin bazı şartları var. Bu şartları araştırmadan fazladan akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve müzik çalarları depolamayın. Binlerce Dolar / Euro değerinde aleti gümrük memurlarına teslim etmek zorunda kalabilirsiniz.

Eski hobinize yeni malzemeler

Gece görüş ve mesafe ölçme özelliği olmayan dürbünler, tüfek dürbünü, çakı ve havalı tüfekler de yurt dışından getirilmemesi gereken malzemeler arasında geliyor. Avcılık gibi bir hobiniz varsa, malzemelerin, yenilerini almanız gerekiyor.

İlgili diğer yazımız: Yurt Dışına Taşınırken Bizi Neler Bekliyor

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas