Uluslararası Evden Eve Nakliyat

uluslararası evden eve nakliyat

Böyle büyük ve zorlu bir işe kalkışırken işinizi kolaylaştıracak, sürecin nasıl gerçekleşeceği hakkında yeterli bilgi sahibi olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Öncelikle şunu kabul etmeniz gerekir şehirlerarası veya şehir içi nakliyat ile kıyaslamayın süreçler çok farklıdır. Bu iki nakliyat çeşidine göre uluslararası evden eve nakliyatı kıyaslayarak plan yapmanız tüm planların bozulmasına ile sonuçlanabilir. Bu konuda anlaştıktan sonra daha detaylı bir anlatıma başlayabiliriz.

Teklif Alma Süreci


Teklif almak için mutlaka eşyanızın yerinde tespit edilmesi gerekir bunu hem eşyanızın bir envanterinin çıkarılması hemde eşyanızın ne kadarlık bir hacim kaplayacağı tespit edilmeli. Eşyanızın hacmi ve gideceği ülke fiyatı etkilen iki en önemli unsurdur.

Eşyanızın durumu tespit edildikten sonra eşyanın ne zaman alınacağı, nasıl taşınacağı ve ne zaman yeni evinize teslim edileceği gibi konularda da bilgi verilir. Bu bilgiler ışığında fiyat teklifi hazırlanır ve onayınızı sunulur.

Verilen teklif üzerinden nakliyat firması ile anlaşmanız durumunda sizden tüm ödemeyi yapmanız istenir. Evet tüm ödeme işin başlaması ile tahsil edilir. Bu yönü ile de hem şehir içi hemde şehirler  arası nakliyattan farklıdır.


Uluslararası evden eve nakliyatı aşamaları ile şöyle özetleyebiliriz.


Eşyanın Alınması

  1. Eşyanın yerinde tespiti, listelenmesi ve kaplayacağı hacmin belirlenmesi
  2. Eşyanın paketlemesini yapılması
  3. Konteyner veya kamyona yüklenmesi
  4. Çıkış limanına veya depoya götürülmesi
  5. Gümrükten çıkış işlemlerinin yapılması 
Eşyanın Teslim Edilmesi

  1. Varış noktasında gümrük işlemlerinin yapılması
  2. Yeni adrese taşıma işleminin yapılması
  3. İhtiyaç halinde belli bir süre eşyanın depolanması
  4. Paketlerinden çıkarma ve istenilen odalara eşyanın yerleştirilmesi
Uluslararası nakliyatta size hizmet veren nakliyat firması varış şehrinde anlaşmalı olduğu o ülkedeki nakliyat firmasından eşyanızın teslim edilmesi için hizmet alır. Bu nedenle ülkeler arası evden eve nakliyat şehir içi ve şehirlerarası ile kıyaslanmayacak zorluklar içermektedir. Özellikle paketlemenin de montajın iyi ve planlı yapılması bu durumda önem taşımaktadır. 

Uluslararası Evden Eve Nakliyat Ne Kadar Sürede Tamamlanır.

Öncelikle uluslararası evden eve nakliyat 100 metre küp eşya alan araçlar ile yapılır. Bu nedenle bu aracın dolup ondan sonra yola çıkması gerekir. Bu nedenle süreç birkaç günde tamamlanmaz genellikler 25 gün kadar sürer eşyanızın teslim edilmesi tabi bunu Avrupa için söylüyorum. Amerika kıtası veya  Asya ya yapılan taşımalar daha uzun sürmektedir. Avrupa bize çok uzak değil neden bu kadar sürüyor diyorsanız dediğim gibi aracın dolması gümrük işleri nedeniyle bu süreler uzayıp gitmektedir.

Planlarınızı eşyanın geç geleceği üzerine yaparak hareket edin. Gümrük işlemlerinde yaşanabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. Ayda yılda bir olur ancak hazırlıklı olmak her zaman daha avantajlıdır.

Hangi Nakliyat Firmaları Ülkeler Arası Ev Eşyası Taşıyabilirler

C3 Yetki Belgesine sahip nakliyat firmaları hem uluslararası hemde yurtiçi ev ve ofis eşyası taşımacılığı yapabiliyorlar. Teklif aldığınız nakliyat firmalarının bu yetki belgesine sahip olup olmadığını sorgulayın.



1 yorum:

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas