Sigortalı Nakliyat, Sigortanızı Attırmasın

Sigortalı taşının

Taşınma sırasında en büyük korkunuz eşyalarınızın hasar görmesi ise nakliyat sigortası yaptırdım içim ferah rahat rahat taşınırım demeyin. Yapılan nakliyat sigortalarının kapsamları çok farklı. Sizin yaptırdığınız sigorta aslında hiç bir hasarı karşılamıyor olabilir.
Nakliyat sigortaları ile yeni eve taşınan eşyalarınız, poliçede yer alan şartlar ve sigorta sözleşmelerine ekli klozlar gereğince fiziksel zarara uğraması durumuna karşın sigorta şirketleri tarafından teminat altına alınır.

Nakliyat sigortanızı yaparken iyi araştırın

Nakliyat sigortası söz konusu olunca tam ziya, geniş ve dar olmak üzere üç farklı ana teminat seçeneği karşınıza çıkar. Eşyalarınızın taşıma sırasında araç ile birlikte tüm değerini yitirecek biçimde zarara uğraması dışında bir sigorta seçeneği evden eve nakliyat için maalesef bulunmuyor.
Ev eşyası ikinci el eşya konumunda olduğundan taşınma öncesi durumu bilinmediği içi taşınma sonrası durumunu sigortalamak isteyen bir sigorta firması bulmak çok zor.

mutlaka sigorta yapın

Tam zayi ismi sizi aldatmasın; en dar sigorta seçeneği ile karşı karşıyasınız

Tam ziya teminatı eşyalarınızın taşıyıcı araçla birlikte fiilen ve mutlak suretle zayi olmasını ifade eder. Diğer bir ifade ile araçta patlama, yanma, denize uçma, uçurumdan aşağı yuvarlanma benzeri tüyler ürpertici bir hadise yaşanmazsa eşyalarınız hasar gördüğüyle kalacak demektir. Eşyalarınız nakliye aracı ile birlikte tamamen hasar görmediği takdirde teminat geçerli olmayacaktır.
Yüksek maliyetli olmaması nedeniyle taşıyıcı firmalar tarafından yaygın olarak tercih edilen sigorta seçeneği tam ziyadır. Eşyalarınızın taşıma sırasında çizilmesi, kırılması, çatlaması, kaybolması ya da çalınması kapsam dışında olacaktır. Bu sebeple her türlü zayiata karşı sigortalı taşıma yaptığını iddia eden şirketten sigorta poliçesini mutlaka isteyin ve inceleyin. Aksi takdirde zor anlar yaşamanız kaçınılmaz olabilecektir.

Peki, bu kadar dar bir sigorta yapmalı mıyız? Cevap kesinlikle evet ₺ 50'ye bir kaza durumunda tüm eşyalarınızı sigorta kapsamına almanız çok önemli. Olası bir yangın ve kaza durumunda eşyalarınızı yenileyebileceğiniz bir sigorta poliçesine kesinlikle evet denir.

Evden eve nakliyat sigortası ile ilgili yazımız da ilginizi çekebilir.


Dar teminat nispeten daha geniş kapsamlıdır

Dar teminat, nakliye sırasında taşıma aracının tabii afetler sonucu ya da yanma, devrilme, çarpışma, yol çökmesi gibi istenmeyen durumların yaşanması olasılığına karşı eşyalarınızı korumaya alır.
Tam ziya seçeneğine göre daha gerçekçi bir teminat sağlayan dar kapsamlı sigortalara kara yolu ile yapılan taşımalarda poliçe dışı bırakılan yükleme boşaltma risklerini de isteğe göre eklenebilmektedir. Ancak ücretin bu yeni riske göre farklılık arz edecek şekilde belirlenebileceğini de hemen belirtelim.

Geniş teminat alternatifi sizi hemen sevindirmesin (evden eve nakliyat için geçerli değildir)

geniş teminat sizi sevindirmesin

Geniş kapsamlı nakliyat sigortaları, birkaç husus hariç olmak üzere yüklemeden boşaltmaya kadar geçen süre içindeki olası tüm riskleri güvence altına alır. Ancak sevinemeyecek olmanızın nedeni, bu alternatifin evden eve taşıma için kullandırılmamasıdır. Ambalajlı sıfır ürünler için uygulanan bu seçenek oldukça maliyetli ve sigorta eksperinin takibini gerektirmekte olduğundan sigorta şirketlerince size uygulanmaktan imtina edilecektir.

Nakliye firmanızı belirlerken titiz davranın

Sigortasız taşımacılık sizi oldukça mağdur edebilecek, hakkınızı aramanızı zorlaştıracaktır. Sigortalı taşımacılık yapan firmalar da sizi tam ziya seçeneği ile karşılayacaktır ki bu da ancak bazı zamanlarda kurtarıcınız olabilecektir. Bu sebeple nakliyat sigortası poliçesi, fatura ve taşıyıcıyla yaptığınız sözleşmeyi asla kaybetmeyin.

nakliyat firmanızı iyi araştırın


Unutmayın ki sektörde kalitesini kanıtlamış, kurumsal bilince sahip bir taşıma firması ile anlaşmanız pek çok sorunun önüne geçebilecektir.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas