Bir Terapi Yöntemi Olarak Evinizi Odanızı Yeniden Dekore Etmek

Duvarlarınızı süsleyin

Evinizde yapacağınız küçük dekorasyon değişiklikleri ile kendinizi hayata karşı motive etmeyi denediniz mi? Bazen, küçük dokunuşların yarattığı terapi etkisine şaşırabilirsiniz!

Hayatınızda her şey alıştığınız rutinde giderken, birdenbire kendinizi yaşadığınız eve yabancılaşmış mı hissetmeye başladınız? Aynı köşede yıllardır duran, hatta yerinden bir santimetre bile kıpırdamamış olan büfe sinirinizi mi bozuyor yoksa? Belki de duvarda asılı kocaman sonbahar manzarası size hüzün veriyordur? Yerine şöyle renkli bir şeyler olsa acaba nasıl olurdu? Madem konu açıldı,  salonunuzdaki babaanne zamanından kalma koltuğa da kırmızı- siyah- beyaz renklerde pop-art desenli yeni bir örtü daha mı iyi dururdu yoksa?

Belli ki bir şeyler canınızı sıkıyor bu aralar. Aslında belki de bir terapiye ihtiyacınız vardır! Monotonluktan kurtulmak için küçük değişiklikler yapmanın tam sırası da olabilir! Eğer saç rengini değiştirerek kendine terapi yapan kadınlardan değilseniz, daha doğrusu bu sizi kesmeyecekse, haydi biraz cesur olun. Odanızı, ya da evinizi baştan sona yeniden dekore ederek kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Değişiklik her insana iyi gelir. “Tebdil-i mekanda ferahlık vardır” diyen atalarımız yanılmış olamazlar öyle değil mi?

Hemen maliyeti aklınıza getirerek kendinize yeni bir stres yaratmayın. Zira kendinizi iyi hissetmek için yapıyorsunuz bu değişikliği.. Evi yeniden dekore etmek için her zaman çok paralar harcamaya gerek olmaz. İşte sizi pozitif bir ruh haline sürükleyerek, adeta terapi etkisi yaratacak küçük dekorasyon hileleri, karar sizin!


1- Duvarınızın bir köşesini resim galerisine çevirin!

Duvarlarınızı resimlerle süsleyin

İşte şimdi halının altına ya da bir dolaba kaldırdığınız güzel resimleri çerçeveletmenin tam zamanı. Özenle bireştirdiğiniz puzzle'larınızı, en sevdiğiniz tatil fotoğraflarınızı, size mutluluk veren görselleri toparlayıp çerçeveletebilirsiniz. Bütün bu güzel resimleri size mutluluk verecek bir kompozisyonda duvarınıza astığınızda, terapi için ilk adımı da atmış olacaksınız.

2- Masa ya da sehpanızın üzerine sürpriz objeler ekleyin!

masa ve sehpaları süsleyin

Masanızın üzerindeki farklı yükseklikler, dokular ve şekiller ilginizi çekip sizi mutlu edebilir. Şamdan, antik bir lamba, küçük heykelcikler, en sevdiğiniz kitap,- hatta en sevdiğiniz sayfasını açık da bırakabilirsiniz- sevdiklerinizin küçük fotoğrafları, küçük kaplar, deniz kabukları, boncuklar... Tasarımcılar, bütün bu nesneleri üçlü beşli gruplar halinde toparlamanızı tavsiye ediyor.


3- Raflarınızı yeniden dizayn edin!

Rafları objelerle yeniden dizayn edin

Belki de raflarınızın karışıklığı sizi yoruyordur. Bu işin sizde iyi bir terapi etkisi oluşturmasını istiyorsanız, yeterince vakit ayırarak başlayın işe. Çünkü raflardaki her bir objeyle anılarınızı tazeleyecek vaktiniz kalmalı... Önce o karmakarışık raf tamamen aşağıya inecek, sonra da her bir obje elden geçirilecek. Bazıları başka odalara, bazıları da çöpe! Sevmediğiniz eski iş arkadaşınızın zoraki yeni yıl hediyesini attığınızda, belki de terapi seansınız kendiliğinden sona erecek ve rahatlayacaksınız, denemeden bilemezsiniz!

 4- Yeni bir masa örtüsü ve çiçeklerin ferahlığı

yeni masa örtüsü

Çeyizinizden kalma ağır dantel işlemeli masa örtüsünü kaldırıp iç açıcı renkte ve sade bir örtü kullanmayı deneyebilirsiniz. Plastik çiçekleri de atıp masanızı taze çiçeklerle süslediğinizde, içiniz coşacaktır.

5- Birkaç yastıkla yepyeni bir ortam yaratabilirsiniz

Birkaç yastık ile dekorasyon

Büyük değişiklikler yapmak istemiyorsanız, gülümseten birkaç yeni yastık bile sizi mutlu edebilir. Küçük değişimlerin yarattığı etkiler şaşırtır insanı hep!

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas