Bizim İçin Hava Hep Açık Hep Güneşli

Yağmurlu günlerde taşınmak

Taşınma sürecini iyi yönetirseniz, stressiz ve kayıpsız atlatırsınız. Kötü hava koşuları bile sizi engelleyemez.

Taşınma zaten telaşlı bir iş, bir de üzerine aksaklıklar eklenince kabusa dönüşebilir. Dolayısıyla tedbiri elden bırakmamak lazım. Şans bu belli olmaz, eğer hazırlıklı değilseniz taşınma işinde ekstra maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Neler olabilir diye biraz düşünelim. Mesela günlük güneşlik bir yaz sabahı eşyalarınızı indirmeye başlarsınız sokağa. Birden hava kararır, bulutlar sanki sizin evinizin üzerinde toplanmış gibi şiddetli bir yağmur yağmaya başlar. Yaz yağmuru hemen geçer ama, aile yadigarı ceviz kaplama masanız için durum hiç de iç açıcı olmayabilir. Geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmez elinizden o an.

Yanlış anlamayın, moralinizi bozmak istemeyiz; bu sadece tedbirsiz taşınanların başına gelebilecek bir olasılık. Bizim için hava hep açık hep güneşli olduğu için böyle sorunlarla karşılaşmıyoruz.
Telaşlandınız değil mi? Üstelik evden eve nakliyat sezonunun en indirimli olduğu kış aylarında yani bu aralar taşınmayı düşünüyordunuz. Sakin olun, kötü hava şartları yüzünden taşınma sırasında mobilyalarınız mahvolmasın diye sizin için birkaç önerimiz var:

1- Taşınmadan önceki bir hafta boyunca hava durumu haberlerini takip edin.

Seçme şansınız varsa, taşınmayı güneşli bir güne erteleyebilirsiniz. Önünüzdeki bir ay boyunca tahminler yağış gösteriyorsa, nakliye şirketinizle sürekli iletişimde olmanızı tavsiye ediyoruz. Onlar size en uygun yönlendirmeyi yapacaktır. Nakliye şirketiniz “hele bir bahar olsun, sonra bakarız!” yaklaşımında ise çekinmeden bizi arayabilirsiniz. Daha önce söylediğimiz gibi, bizim için hava hep açık, hep güneşli!

2- Yağmurlu günlerde streçe sarılın!

Eğer yağmurlu veya karlı bir günde taşınmak zorundaysanız, eşyalarınızı daha özenli sarıp sarmalamak zorundasınız. Ceviz kaplama antika masanızın yağmura kurban gitmesini istemezsiniz herhalde! Plastik bir koruyucuya veya kalın naylonlara eşyalarınızı sarmalamak güvenli bir çözümdür. Unutmayın, sadece ince örtüye sarmak, mobilyalarınızı kötü hava koşullarından korumayacaktır! Kalın naylon ve kaliteli bir bant alarak işe başlayabilirsiniz! Ya da bize bırakın, ne de olsa hava bize hep açık, hep güneşli!

3- Nakliye firmasını doğru bilgilendirmelisiniz!

Evinizdeki merdivenlerin durumunu, asansör olup olmadığını nakliye firmasına tüm detaylarıyla anlatmalısınız. Kötü hava koşulları da hesaba katıldığında belki de sizin için en uygun olan çözüm, asansörlü taşıma yöntemi ile olayı hızlandırmak olabilir.

4- Kamyon kapıya yanaşsın!

O güzel mobilyaları güzelce sarmaladıysanız, son anda bir aksilik çıkmaması için kamyonun kapıya yakın olmasını sağlamalısınız. Çünkü kötü hava koşullarında eşyaları taşıma mesafesi ne kadar kısa olursa, risk o kadar azalacaktır. İnsanlık hali, kaygan bir yolda taşımacı sendelese, o ceviz kaplama masa düşse! Bir olasılık bu, hemen telaşlanmayın. Alacağınız önlem basit! Gerekirse bir süre yolu kapatacaksınız ama o kamyon kapıya dayanacak! Komşulardan ve yoldan geçmek isteyen arabalardan özür dileyerek bu konuyu tatlılıkla halledebilirsiniz. Ne demişler, tatlı dil nakliye kamyonuna yol kapattırır!


5- Kamyonun içindeki yerleşimden emin olun!

Eğer işinin uzmanı bir nakliye firması ile çalışmıyorsanız, aldığınız bütün önlemlere rağmen mobilyalarınız son aşamada zarar görebilir. Yani kamyonun içinin kuru olduğundan ve eşyalarınızın düzgün yerleştirildiğinden emin olmalısınız.

kamyon içinde eşyaların yerleştirilmesi


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas