Taşınma Sürecinde En Çok İhtiyaç Duyacağınız Koli

 


Taşınan taşınmayan herkes çok iyi bilir ki taşınma gününün menüsü ya lahmacun yâda pizzadır.

Neredeyse her köşe başında lahmacun yapan bir lokanta vardır veya pizza sipariş etseniz yarım saatte pizzanız evinizde olacaktır.

İşin güzel tarafı da lahmacun veya pizza yemek için ekstra hiçbir mutfak gerecine ihtiyaç duymazsınız.

İlk günü böyle atlattık peki ertesi gün kahvaltı ve öğlen yemeği için, tercihimiz ne olacak.

Henüz koliler de açılmadı işte burada size basit yemekler hazırlamanıza yardım edecek birkaç mutfak gereci yeterli olacak.

Peki, bunlar hangi kolide?


En çok ihtiyaç duyacağınız koli


Sizde ihtiyaç duyacağınız birkaç parça eşya için bütün kolilerin içine bakmak istemiyorsanız mutfak için bir veya birkaç “Önce Beni Aç” kolisi oluşturun. Bu kolilere ilk gün ihtiyaç duyacağınız eşyaları koyun. Basit bir yemek hazırlamanızı sağlayacak mutfak eşyalarını hatta o gün pişirmeyi düşündüğünüz yiyecekleri de yerleştirin. Koliyi kapattıktan sonra üstüne gerekli notları aldıktan sonra iyice bantlayın. İçine ne koymalıyım diye düşünenlere işte bizim tavsiye listemiz!

İşte O Koli

İlk önce şunu netleştirin bu koliyi gören herkes onun ne için hazırladığınızı anlasın üzerindeki yazılar ve etiketler tabiri caizse bağırsın. Böylece yanlış bir yere gitmesini önleyelim. Onu gören nakliyeci bu kolinin depoya gitmeyeceğini veya taşınmanıza yardım eden arkadaşınız bunun çöpe gitmeyeceğini koliyi görür görmez anlamalı.

Bu koliyi nakliyat aracına vermeden yanınızda taşıma imkânınız varsa bu en iyi seçenektir. Arabanın bagajında ona yer açın çünkü o her şartta yardımınıza koşacaktır.


Önce beni aç kolisi


Önce Beni Aç Kolisi

Tencere: Çok büyük olmasın orta boy bir tencere olsun. Sıcak bir çorba için yeterli büyüklükte olsun. Belki makarna pişirirsiniz veya henüz çaydanlığı bulamadıysanız çay için bile su kaynatabilirsiniz.

Tava: Sabah kahvaltısı için bir menemen veya yumurta pişirmek için bir tavanız olsun kolide. Çeşit olarak teflon tava öneriyoruz. Çoğunlukla yumurtalı yemekleri hazırlamanız için ideal mutfak gereçlerindendir. Benim tavsiyem patyum (patatesli yumurta) hazırlamanız kahvaltı için hem besleyici hem de hızlı bir yemek.

Bıçak: Basit yemekler için ihtiyacınızı giderecek bir bıçağı mutfak havlusuna sarın ve koliye yerleştirin. Bana güvenebilirsiniz bu kadar önlem yeterlidir.

Kesme Tahtası: Biz annelerimiz gibi çok maharet değiliz bu nedenle doğrama işleri için bir kesme tahtası çok işinize yarayacaktır. Birde ilk etapta mutfak boş olacağı için mutfak tezgâhında bol bol yeriniz olacak rahat rahat kesme tahtasında yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.

Geniş Bir Kâse: Geniş bir kâse veya plastik bir kap salatalar için veya bir şeyler yıkamak için kullanabilirsiniz. Tercihinizi metal veya plastik kaplardan yana kullanın cam veya porselen taşınma sürecinde sağlam çıkmayabilir.

Tahta Kaşık: Yemek yaparken karıştırmak veya başka bir şey pişirirken tavada çevirmenize yardım edecek plastik veya tahta bir kaşık bulundurmanızı öneriyoruz.

Alüminyum Folyo: Tek başına hayat kurtaran alüminyum folyo hem tavada bir şeyler pişirmek için kullanabileceğiniz gibi fırında da harikalar yaratan alüminyum folyo da bu kolide bulunmalı bizden tavsiye…

Yağ: Yemekleri yağsız pişirmek istemezsiniz bunun için ufak bir plastik yağ kutusu evinizde bulunuyorsa bir poşetin içine koyup poşetin ağzını sıkıca bağlayın yağın sızıp her şeyi berbat etmesini istemeyiz. Eğer ufak bir yağ yok ise yağı marketten almayı da tercih edebilirsiniz.

Tuz ve Baharat: Sizi bilmem ama ben baharatsız yemeği hiç sevmem bolca baharat kullanırım ama tuz ile aram yok. Ancak birçokları için tuz da olmasa olmazdır. Yumurtayı tuz ve pul biber olmadan yemek istemiyorsanız kolide onlara da yer açın.

Temizlik Malzemeleri

Bulaşık Deterjanı ve Sünger: Mutfağın kral ve kraliçeleri olmadan mutfakta bir şey yapmak zordur. Tabak ve kullandığınız diğer gereçlerin temiz olmasını istiyorsanız bulaşık deterjanı ve süngeri yanınıza almayı unutmayın.

Mutfak Havlusu: Bıçağın etrafına sardığımız mutfak havlusu işte burada ihtiyacımız olacak basit bazı temizlik işleri için çok işimize yarayacaktır.

Kâğıt Havlu: Yeni evde birçok işinize hızır gibi yetişecek bir diğer mutfak gerece de kâğıt havludur. Hem kurulama hem de temizlik için ihtiyaç duyacağınız kâğıt havluyu da koliye yerleştirin.

Tabak, Bardak, Çatal ve Bıçak

Benim tavsiyem bir iki plastik veya metal tabak ve bardak bulundurmanız yönünde eğer kolide yer yok diyenlerden iseniz bunları hazır plastik tabak ve kâğıt bardaklar ile telafi edebiliriz. Eğer daha önce bir piknik veya başka bir organizasyondan evinizde kalan plastik tabak ve kâğıt bardak varsa bunları da kolinin bir yerine sıkıştırın.

Ancak iş çatal ve kaşığa gelince bunlar için yer bulmaya özen gösterin. Tabak, kaşık ve bıçakları tencerenin içine koyabilirsiniz. Böyle içi boş olan gereçlerini içini de kullanmayı ihmal etmeyin. Tencere içini nasıl koli gibi kullandığımızı merak ediyorsanız bu yazımızı inceleyebilirsiniz: Taşınma Kolisi Olarak Tencere İçi Kullanımı.

Çay ve Kahve Hazırlama

Çay için bir demlik ve içine birkaç gez çay yapmanıza yetecek kadar çayı bir poşete koyun ve demliğin içine yerleştirin. Böylece çay yapıyım derken demi aramak gibi bir durum ile karşılaşmazsınız. Taşınmanın stresini atmak için sıcak bir çay çok iyi gelecektir. Artık çay kolik olanlar için çayımız hazır.


French press


Eğer siz de benim gibi kahveyi çok daha fazla seven biri iseniz yanınıza küçük bir kahve makinesi veya french press alabilirsiniz. Hem kahve hem de çayınızı french press te hazırlayabilirsiniz. İsmini her ne kadar sevmesem de kendisi ile aram gayet iyi ve çok kullanışlı bu french press kolide ona mutlaka bir yer açın. Yeşil çay veya diğer bitki çayları için de mükemmel bir mutfak gerecidir benden söylemesi.

Evden eve taşınırken mutlaka önce beni aç kolisi yapın ve henüz bir nakliyat firması ile anlaşmadıysanız tüm taşınma sürecini Enakliyat ile planlayabilir ve taşınacağınız nakliyat firmasını müşteri yorumlarını inceleyerek karar verebilirsiniz.

Ayrıca Enakliyat taşınma sürecinde eşyalarınızı kırılmaya, çizilmeye, kaybolmaya ve çalınmaya karşı sigortalar böylece gözünüz arkada kalmaz.

Hemen şimdi fiyat teklifi al formunu doldurun nakliyat firmalarından hızlıca fiyat teklifleri alın, teklif veren firmaların müşteri yorumları, reytingi ve fiyatına bakarak bir nakliyat firmasını seçin ve Enakliyat'ın profesyonel desteğiyle risk almadan taşının.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas