İyi Bir Nakliyat Firması Herkese Lazım


Hayatımızın bir noktasında, evden eve nakliyat hizmetine ihtiyaç duymak kaçınılmaz bir gerçek.

Siz de şu anda bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen yeni bir taşınma sürecine adım atmayı düşünüyorsunuz.

Taşınmak başlı başına zor bir işken bütün eşyalarınızı ve sinirlerinizi yıpratmadan iyi bir nakliyat firması bulma arayışı insanın cidden canını sıkabiliyor.

Nakliyat firmaları iyi bir imaj çizmiyorken, piyasada yüzlerce nakliyat firması ve onlarca farklı fiyat varken ve mutlaka bir yakınınızın size anlattığı kötü bir taşınma deneyimi varken bir nakliyat firmasında karar kılmak rus ruleti oynamak gibi gelebilir.

Enakliyat.com.tr 2011 yılında kuruldu ve evet biz de 2011 yılından önce taşınmanın rus ruleti oynamaya eşdeğer olduğunu düşünüyorduk ve bir rus ruleti oyununda kötü bir nakliyat deneyimi tam alnımızda patladı.

Nakliyat sektöründe iyi bir denetim yok, nakliyat firmalarının iyi bir fiyat politikası yok, fiyat teklifi aldığınız kişi bir nakliyat firması olmayabilir ve işi komisyon karşılığında gerçek bir nakliyat firmasına satabilir, nakliyat firmaları sizden çok kaba bilgiler alarak fiyatlama yapıyor ve nakliyat firmaları işi aldıktan sonra küçük bahanelerle orantısız fiyat artışları yapabiliyorlar.

Bütün nakliyat firmaları böyledir demek haksızlık olur ama yukarıda yazılan şeyler nakliyat sektöründe hemen her gün yaşanan durumlar.

Fakat endişelenmeyin! Peki sektörde durum böyleyken iyi bir nakliyat firması bulmak ve iyi bir nakliyat hizmeti almak nasıl mümkün?

Nakliyat Firmalarını Her Gün Denetliyoruz

nakliyat firmalarını her gün denetliyoruz

Enakliyat iki yüzden fazla nakliyat firması ile aktif bir şekilde çalışıyor, tabii bu farklı dönemlerde farklı sayılarda olabiliyor.

Enakliyat’ın üye firma başvuru sayfası her zaman açık ve şimdiye kadar 6 binden fazla nakliyat firması üye olmak için başvuruda bulundu. Matematiksel olarak Enakliyat üye başvurusunda bulunan her 100 nakliyat firmasından sadece 3’ünü üyeliğe kabul ediyor demektir ve bu da nakliyat firması seçiminde ne kadar titiz davrandığımızı biraz olsun gösteriyordur.

Enakliyat üye başvurusunda bulunan tüm firmaların resmi belgelerinisektördeki imajınıaraç bilgilerini ve yetki belgelerini kontrol ettikten sonra nakliyat firmasının üyeliğini onaylar.

Üyelik onaylanma sürecinde nakliyat firmasına hizmet vereceği müşteriler ile nasıl iletişim kurması gerektiği, taşınma sırasında nelere dikkat etmesi gerektiği ve Enakliyat’ın tüm iş yürütme süreçleri hakkında detaylı bilgiler verilir ve asıl bundan sonra nakliyat firması sıkı ve sürekli bir denetime tabi tutulur, peki nasıl! müşteri yorumları ile.

Evet Enakliyat’ın nakliyat firmalarını en sistemli denetlediği yer burasıdır, bir nakliyat firması eşyasını taşıdığı müşteriyi memnun etmek zorundadır.

Eğer bir firmanın anlamlı sayıdaki müşterisinden aldığı reyting ortalaması 7’nin üstüne çıkmazsa Enakliyat o firma ile çalışmaya devam etmez. Çünkü bu durum firmanın kötü hizmet verdiğinin en net göstergesidir.

Bir evden eve nakliyat firmasının işini nasıl yaptığını öğrenmenin en iyi yolu o firmadan daha önce hizmet almış müşterilerin ne dediğine bakmaktır. Eğer anlamlı sayıdaki müşteri bu firma işini iyi yapmıyor diyorsa Enakliyat için firmanın yetki belgelerinin tam olması, araç sayısı veya sektördeki imajının hiçbir değeri yoktur.

Peki durumun pozitif tarafını değerlendirsek bir nakliyat firması harika yorumlar ve reytingler toplarsa ne olur. Enakliyat nakliyat firmaları sayfasında, ana sayfasında ve daha bir çok sayfasında o nakliyat firmasının olumlu yorumlarını ve profil sayfasını öne çıkarır ve tabii nakliyat firması olumlu müşteri yorumları sayesinde daha çok müşteriye ulaşır ve daha çok kazanç sağlar.

İyi bir nakliyat firmasına herkesin ihtiyacı var, bizim de. Enakliyat’ta şimdiye kadar 46 binden fazla müşteri yorumu ve reytingi var ve bu reytinglerin ortalaması %94. Yani eğer Enakliyat’ta bir ilan açıp taşınacaksanız %94 ihtimal ile bu çok iyi bir taşınma deneyimi olacak.

Tabi bu işin matematiksel boyutu, istatistik önemli ama pratikte her şey her zaman ideal olarak gerçekleşmiyor, her nakliyat sürecinin kendi koşulları içinde benzersiz bir iş olduğunun çok farkındayız.

Sektördeki on ikinci yılımız olması hasebiyle de üye nakliyat firmalarımıza müşteri yorumlarının gücünü çok iyi bir şekilde göstermiş durumdayız. Eğer Enakliyat.com.tr’de doldurduğunuz fiyat teklifi al formunu ne kadar eksiksiz ve istediğiniz hizmeti ne kadar iyi bir şekilde açıklarsanız o kadar iyi bir nakliyat hizmeti alırsınız.

Nakliyat Sigortası Herkesi Korur

nakliyat sigortası herkesi korur

Bereket sigorta ile yaptığımız işbirliği ile eşyalarınız için taşınma sırasında veya kamyonun kaza yapması durumlarını kapsayan sigorta seçeneklerini size sunuyor ve mutlaka taşınmadan önce sigorta poliçenizi almanızı öneriyoruz.

2020 yılının ikinci çeyreğinden beri müşterilerimize gerçek nakliyat sigortası hizmetini sunuyoruz ve şimdiye kadar 1000’den fazla müşterimiz sigortalı bir şekilde eşyalarını taşıdı.

Bu evden eve nakliyat sigortası yalnızca taşınacak kişinin eşyalarını korumuyor ayrıca nakliyat firmasını da trafik kazasına karşı büyük bir sorumluluktan kurtarıyor. Evden eve nakliyat sektöründe kaza yaptığı için oluşan masrafları ödeyemeyip batan nakliyat firması sayısı pek de az değil.

Bu nakliyat sigortası ile hem nakliyat firmamızı koruyor hem de eşya sahiplerini koruyoruz Enakliyat her zaman çift taraflı faydayı gözetir. Nakliyat firmaları bizim için değerliler heleki iyi yorum ve reyting toplayan nakliyat firmaları çok daha değerlidirler. Çünkü onlar olmazsa taşınma işlerimiz olmaz öyle değil mi? Ama eşyasını taşımak isteyen müşterilerimiz de nakliyat firmalarımız kadar değerliler.

Eşyasını taşımak isteyen müşterilerimizi memnun ettikçe nakliyat firmalarımızı memnun ediyoruz ve nakliyat firmalarımızı memnun ettikçe aynı şekilde eşyasını taşımak isteyen müşterimizi de memnun etmiş oluyoruz.

Hizmet sektöründe memnuniyet çıtasının yukarı doğru sınırı yoktur. Varsayalım ki eşyalarınızı taşınma sırasında zarar görmelerine karşı sigortaladınız ama eşyalarınızı taşıyan nakliyat çalışanı ile aranızda bir anlaşmazlık çıktı, hiç sinirlerinizi yıpratmanıza gerek yok Enakliyat ekibini yaşadığınız anlaşmazlıktan haberdar edin ve sizin için nakliyat firması ile probleminizi çözsün, çünkü Enakliyat’ta ilan açtığınızda girdiğiniz bilgiler ile gerçek durum arasında bir fark yoksa nakliyat firması fiyat artıramaz.

Biz buna “iş değişmedikçe fiyat değişmez” diyoruz. Tek sorun fiyat olmayabilir elbette, hiç farketmez Enakliyat ekibi şimdiye kadar 270 binden fazla taşınma süreci yönetti ve bir taşınmada nelerin yanlış gittiğini ve bunu nasıl düzelteceği konusunda yeterince tecrübeye sahip.


nakliyat sigortası herkesi korur

Enakliyat 12 yıldır evden eve nakliyat sektöründe müşterilerine hizmet veriyor ve yapmaya çalıştığımız şey nakliyat firmalarını sürekli ve herkese açık bir şekilde denetlemek. Geriye kalan tüm hizmetler ve ekstra işler bu denetim sürecinin sağlıklı ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için gerekli yan ürün veya hizmetlerdir.

Tabi ki bu denetim sürecini adil ve dengeli bir şekilde yürütmeye çabalıyoruz, ne taşınacak müşteriyi ezdiriyoruz ne de nakliyat firmasını.

Çünkü hepimiz mutlaka bir gün bir nakliyat firmasına ihtiyaç duyacağız. İşte o gün geldiğinde biz sürekli ve herkese açık bir şekilde denetlenen bir nakliyat firmasından hizmet almayı seçeceğiz. Peki ya siz?


Enakliyat'ın sunduğu avantaj ve kolaylıklar

 

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas