Evden Eve Nakliyat için 50 Altın Öneri

 

Her gün bir çok taşınan müşterimiz ile yaptığımız görüşmeler ile karşılaşabileceğiniz tüm problemleri ortadan kaldırmak için çalışmaktayız. Evden eve nakliyat sürecinin en iyi şekilde sonuçlanması için dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli nokta var. Bunlar nakliye firması seçmek, eşyaların nasıl paketlenmesi gerektiği, anlaştığınız firma ile sözleşme imzalama, taşınma sürecinin yönetimi ve yeni eve yerleşme ile kolilerin açılmasıdır. Bu başlıklardaki bir kaç önemli noktaya dikkat ederek rahat bir taşınma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Planlama ve Karar Verme

1.    Bir fincan çay alın ve taşınma planınızı hazırlamaya başlayın.
2.    Boş zaman buldukça internette evden eve nakliyat firmaları arayın beğendiğiniz firmaları not alın, böylece bir firma listesi hazırlamış olacaksınız.
3.    Eşyalarınız için bir Eşya Listesi hazırlayın. Taşınmak gereksiz eşyalardan kurtulmak için güzel bir fırsattır.
4.    Yenileyeceğiniz ve ihtiyac duymadığınız eşyalarınızı bağışlayın.
5.    Biraz araştırmadan sonra taşınma için profesyonel bir firmadan yardım alıp almayacağınıza karar verin.
6.    Eğer profesyonel bir hizmet alacaksanız alacağınız hizmet çeşidine karar verin. Tüm paketleme işlerini firma mı yapacak siz mi yapacaksınız? Buna karar verin.
7.    Yavaş yavaş paketleme malzemeleri toplayın, ve paketlemeye başlayın.

Evden Eve Nakliyat Firması Seçme

1.    Nakliye firmaları internet sitelerini incelerken özellikle araçların üzerindeki yazılara dikkat edin. Birçok internet sitesinde bariz paint ile yazılmış araç resimleri var bu firmaları tercih etmeyin.
2.    Yakın zamanda taşınan arkadaşlarınızdan tavsiyeler alın, onların yaptıkları yanlışları tekrarlamayın.
3.    Limited yada A.Ş olduğunu söyleyen firmaları Türkiye  Ticaret Sicil Gazetesinde sorgulayın. Doğrulayamaz iseniz bu firmadan hizmet alırken iyi düşünün.
4.    K-1 ve K-3 Belgesinde yazılı ünvanlarıda Türkiye Ticaret Sicilden araştırın. K belgesini kendi doldurduğu belli olan firmalardan uzak durun.
5.    Bulunduğunuz veya taşındığınız şehrin evden eve nakliyat firmalarını terçih edin.
6.     Şehiriçi evden eve nakliyatta size yakın firmaları terçih edin. Yakın firmalar daha ekonomik fiyatlara hizmet verebilir.
7.    Firmaların internet sitelerindeki İletişim sayfalarını dikkatli inceleyin. Özellikle firma yetkili adını, firma adresini, sabit telefon numaralarını ve e-mail adresleri olmasına özen gösterin.
8.    İnternette ....... nakliyat şikayet diye arama yapın firma hakkında şikayet olup olmadığını araştırın.
9.    Ünlü markaların adlarını taşıyan firmaları seçerken iki kere düşünün.
10.  Bulunduğunuz şehrin nakliyecilerini bulmanın kolay bir yolu da o şehrin doğal güzelliklerinin, tarihi mekanlarının, dağlarının, akarsularının, tarite kültürel miras mırakmış bölge devletlerinin, üniversitelerinin ve  kalelerinin ismlerinin sonuna nakliyat yazıp internette aramaktır. Bölece bulunduğunuz şehrin nakliyecilerine kolayca ulaşırsınız.
11.  Enakliyat.com.tr üye tüm firmalar bu titzlikle araştırılıp üyeliğe kabul edilmekte.

Eşyaların Paketlenmesi

1.    Birçok nakliye firması nakliye sözleşmesine “eşya sahibinin paketlediği eşyalarda meydana gelen hasarlardan firmamız sorunlu değildir. “ diye madde koymaktadır. Paketleme konusunda karar vermeden önce bunu bilmeniz önemlidir.
2.    Eğer paketlemeyi siz yapacak iseniz beyaz eşya ve mobilyaları firmaya bırakın siz sadece kolilenecek malzeleri paketleyin ve bu maddenin başına şu cümleyi ekleyin. “Eğer kolilerde yırtık, ezilme ve çökme yok ise“
3.    Her oda için önce beni aç kolileri hazırlayın. Bu kolilere yeni evinizde hemen ihtiyaç duyabilecek eşyaları yerleştirin. Böylece ilk gün tüm kolileri açmak zorunda olmazsınız.
4.    Kolileri 30 Kg’den daha ağır yüklemeyin. Örneğin tüm kitaplarınızı aynı koliye doldurmayın.
5.    Her hazırladığınız kolinin önce altını sağlam bir şekilde bantladıktan sonra koliyi doldurmaya başlayın.
6.    Sık kullandığınız eşyaları en son paketleyin. Paketlemeye çaydanlıktan başlamayın çaysız kalırsınız.
7.    Hazırladığınız kolileri odanın bir köşesine düzenli olarak yerleştirin. Tüm kolileri bir odaya doldurmayın.
8.    Kolilerin üzerine içindekliler ve gidecekleri oda hakında notlar yazın.
9.    Kırılabilecek eşyaları özenle ve iki kat paketleyerek koliye yerleştirin.

Sözleşme Hazırlama ve İmzalama

1.    Mutlaka sözleşme imzalayın.
2.    Sözleşmeye kendi özel durumunuza göre yeni maddeler ekleyin. Firma ile anlaştığınız koşulları sözleşme ile kayıt altına alın.
3.    Evden eve nakliyat firmalarının bir çoğunun sözleşmesinde şu madde bulunur. “Taşıyıcı firma malı teslim sonrası herhangi bir sorumluluk kabul etmez.” Eğer yaptığınız sözleşmede böyle bir madde var ise taşıma bittikten sonra eşyalarınızı kontrol edin ve bir itirazınız var ise firma yetkilileri evden ayrılmadan itirazınızı yapın.
4.    Hiç bir sigorta firması ev eşyasını tüm risklere karşı sigortalamadığı gibi hiç bir nakliye firması eşyalarınıza tüm risklere karşı garanti vermez. Bunun bilincinde olun ve sözleşmeye ona göre maddeler ekleyin.
5.    Yine birçok sözleşmede “Nakliye firması taşımayı kendi seçeceği bir araç ile yapar.” veya “yüklenici firma taşımayı başka bir firmaya devredebilir.” Bu taşımaya kendisi gelmeyecek taşımayı başka firmalara devredecek anlamına gelmektedir. Yani siz istediğiniz kadar firma araştırın iyi firma arayın bu madde ile anlaştığınız firma bu taşımayı dilediği firma ve araça verebilir. Bunun bilincinde olun.
6.    Sözleşmeye firmanın taşımayı yapacağı aracın plakasını yazın. Eğer firma araç arızalanabilir gibi bir bahane öne sürer ise ikinci bir aracın plakasınıda sözleşmeye ekleyin. Böylece bir araç olmaz ise diğer araç ile taşıma yapılır.
7.    Sözleşmede taşımanın kapalı kasa araç ile yapılacağını belitin.
8.    Şehirler arası taşımalarda sözleşmeye eşyanın teslim tarihini mutlaka ekleyin.
9.    Özellikle şehirler arası evden eve nakliyatta eşyanın teslim tarihini mutlaka belirtin.
10.  Sözleşmede anlaştıüınız ve ödediğiniz miktarları rakam ve yazı ile net olarak belirtin.
11.  Sözleşmeyi firma yetkilisi ile imzalayan.

Taşınma Süreci

1-    Nakliye firması taşımaya başlamasından bitimine kadar eşyalarınızı başında olun.
2-    Nakliye firması ile beraber süreci yönetin, ancak her işe “böyle değil şöyle yapın”, “o öyle taşınmaz.”  diye karışmayın. Bu uyarılar çok fazla olursa çalışanlar acısından ters piskoloji oluşturabilir. Bu sonuç eşyalarınız için hiç iyi olmaz.
3-    Çalışanların makul isteklerini yerine getirmeye gayret edin.
4-    Yaz aylarında evinizde çalışanlar için soğuk su bulundurun.
5-    Tüm eşyalar nakliye aracına yüklendikten sonra geride unutulmuş herhangi bir şeyin olup olmadığını öğrenmek için son bir kontrol yapın ve evden öyle çıkın.
6-    Yeni evin adresini araç şöförünede verin. Kısaca adresi tarif edin.
7-    Araç söförünün telefon numarasını almayı unutmayın.
8-    Şehirler arası evden eve nakliyat hizmeti alıyorsanız eşyanın teslim edileceği tarihi netleştirin. Firmanın size net bir saat vermesi zordur. Ancak tarihi mutlaka netleştirin.

Paketlerin Açılması

1-    Öncelikle ilk ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınızın bulunduğu kutuları açın.
2-    Firmanın paketlediği eşyaları firma yetkilileri gitmeden açıp hasar olup olmadığını kontrol edin. Hasarlar var ise firma yetkililerine bu hasarları belirtin.
3-    Tüm kolileri açmak ve eşyaları yerleştirmek için kendinize 4-5 gün zaman tanıyın.

Bir odayı depo olarak kullanının, açmadığınız kolileri ve diğer eşyaları bu odada depolayın böylece tüm odalarınızı ve eşyalarınızı hazırladıktan sonra en son bu odayıda düzenlersiniz. Böylece yerleşeme süreci bitene kadar dağınık sadece bir odanız olur.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas