Eşyalarınızı en üst düzeyde korumak için uzmanından ipuçları.
Eşyalarınızı depolamaya göndermek için nedeniniz ne olursa olsun. Belki taşınıyorsunuz ve evin tadilatı henüz bitmedi birkaç gün eşyalar depoda kalacak veya yurt dışına bir görev için gidiyorsunuz. Eşyalarınızı depolamaya karar verdiğinizde amacınız eşyalarınızı tekrar sağlam olarak görmektir.
Depolanan eşyalarınızın mükemmel ve sağlam kalması için onları mümkün olduğunca güvenli ve etkili bir şekilde paketlemeniz gerekir.
Depolama İçin Eşyalar Nasıl Paketlenmeli?
Depolanacak eşyalar paketlenirken dikkat edilmesi gereken pratik bazı paketleme ipuçları: Daha fazla eşya depolama tavsiyesi
1- Eşyalarınızı kategorilere ayırın. Kısa sürede ihtiyaç duyabileceğiniz kitaplar, çocuklarınızın eşyaları veya evrakları bir araya getirin.
2- Hangi eşyaların depoya gönderildiğini bilmek için depoya gidecek eşyaların ayrıntılı bir listesini çıkarın.
3- Sigorta talebinde bulunurken hazırladığınız eşya listesini de sigorta poliçesine ekleyin.
4- Temiz ve sağlam koliler, plastik kaplar, kaliteli balonlu naylon, mobilya battaniyesi, açıklayıcı etiketler kullanın. Dayanıksız veya hemen yırtılacak gibi gözüken paketleme malzemeleri ve çöp poşetlerini kullanmayın.
5- Depolama için paketleyeceğiniz eşyaların temiz ve kuru olduğundan emin olun.
6- Ağır eşyaları kolinin altına ve hafif olanlarını kolinin daha üst kısımlarına yerleştirin.
7- Ağır eşyaları küçük kolilere yerleştirin.
8- Mutfak eşyalarınızı paketlerken hepsini tek tek sarın ve koliye yerleştirirken tüm boşlukları ambalaj kağıtları ile doldurun. Bol bol ambalaj kağıdı kullanın. Ambalaj kağıdı dışında balonlu naylon veya şilte de kullanabilirsiniz.
9- Yarısına kadar dolu olan koliler istifleme sırasında çökme yapacağı için diğer eşyalarınızın güvenliğini tehdit eder. Kolileri doldurmaya özen gösteri. Başka eşya yok ise paketleme malzemeleri ile son koliyi doldurun.
10- Toz, kir ve zararlılara karşı kolileri sıkıca bantlayın. İçeri toz girmesini engelleyin.
11- Nemden etkilenebilecek eşyaları plastik kutulara yerleştirin.
12- Her koli ve eşyayı özenle etiketleyin. “KIRILABİLİR ” ve “DİKKATLİ TAŞIYIN” gibi etiketleri ve içindekiler için açıklayıcı notlar alın.
13- Demonte olabilen mobilyaları her parçasını ayrı ayrı paketleyin. Mobilyayı demontaj yapmadan depolamaya göndermeyin.
14- Deri mobilyalarınızı depolamaya hazırlarken paketlemeden önce deri kremi ile mobilyanızı uzun sürecek depolamaya hazırlayın.
15- Elektronik eşyaları orijinal kutularını kullanarak paketleyin. Eğer kutularını saklamadıysanız benzer şekilde iyice sardıktan sonra karton ile tekrar sarın.
16- Dondurucu ve buzdolabı depoya konulmadan önce iyice temizlenmeli ve tamamen kuru olmalıdır. Depolamadan sonra kapağını açtığınız buzdolabınız yine de biraz nahoş kokacaktır. İyice temizledikten sonra tekrar kullanabilirsiniz.
17- Giysilerinizi paketlerken içlerine naftalin veya böcek kovucular yerleştirin. Elbiselerin deforme olmasını istemiyorsanız askılı kolileri kullanabilirsiniz. Askılı kolinin altına da birkaç naftalin yerleştirin.
Yorum Gönder