Taşınmaya hazırlanıyorsunuz ve birçok kiralık evi incelediniz. İçlerinden birini çok beğendiniz ve bu eve gerçekten taşınmak istiyorsunuz. Çekinceniz ise evin küçük olması, tüm eşyaların bu eve sığmıyor olması. Bu ikilemde eğer küçük evi seçtiyseniz birkaç noktaya dikkat etmeniz lazım.
Yeni eve tüm eşyalarınızı götürmek isteseniz evde eşyalardan sizin için yaşama alanı kalmayacak. Bu nedenle ilk önerim bir kısım eşyadan kurtulmanız yönünde olacaktır.
Yeni evinizde her odayı önceden tasarlayın hangi eşya hangi odaya gidecek bunları belirleyin. Bunun için elinize bir metre alın ve hem eşyaları hem de koymayı düşündüğünüz köşeleri ölçmeye başlayın.
Taşınma günü köşe koltuğun oturma odasına sığmıyor olması kötü olacaktır. Büyük dairelere kolayca giren üçlü kanepeler bazen küçük evlerin koridorun dar olması nedeniyle bir türlü salona girmeyebiliyor. Bu olasılığı da göz ardı etmeyin derim.
Yaşam alanlarınızı tasarlarken boş alanları iyi değerlendirin. Odanın içinde eşyalardan dolayı iki büklüm oturmaktansa, daha çok yaşam alanı yönünde olsun tercihleriniz. Küçük evleri açık renklere boyayarak genişlik hissi verebilirsiniz. İşte size bir örnek odada çok az eşya var ama tam yaşanacak bir alan hissi veriyor. Bazen sadece bir koltuk ve masa yeterli oluyor… Küçük köşelerden bile yararlanın.
Kapıdan Geçmeyen Eşyalar
O kadar zahmete katlanıp yeni eve getirdiğimiz bazı eşyalar ya giriş kapısının konumu yâda koridorun tasarımı nedeniyle istediğimiz odaya alamıyoruz. Bu eşyalar genellikle üçlü koltuklar, vitrinler, büyük buzdolapları ve kitaplıklar ola bilmektedir. Bu nedenle eğer küçük bir daireye taşınıyorsanız kapıdan geçmeyecek eşyalar olasılığını da düşünün derim. Demonte olan eşyaları tercih ederek hem taşınma sürecini kolaylaştırır hem de böyle olasılıkları sıfırlamış olursunuz.
Bazı taşımalarda karşılaşıyoruz. Buzdolabı, özelikle de iki kapılı olanlar bazen kapıdan geçmiyor. Mutfağa girmek istemeyen bir buzdolabı pek işimize yaramaz değil mi? Neyse ki şanslısınız bu buzdolaplarını üreten mühendislerin kafası çalışıyormuş bu durumu onlarda tahmin etmiş ki bu buzdolaplarının kapıları çok kolay çıkarılabiliyor.
Buzdolabını kapılarını çıkarmak için sadece bir yıldız tornavida işinizi görecektir. Resimde görüldüğü gibi vidaları açarak kapıları gövdeden kolayca ayırabilirsiniz. Ardından buzdolabı kapıdan mutfağa girmek için çok daha hevesli olacaktır.
“Abi bu buzdolabı mutfak kapısından girmiyor servis çağırın onlar mutfağa alır” gibi uyanık bir nakliyeciden tavsiye alırsanız. Artık çözümü biliyorsunuz. Verin bir yıldız tornavida nakliyecinizin eline ve işi yapmasını nazikçe tavsiye edin. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Aksi halde nakliyeci bu işi yapmak istemiyor ise öyle bir bahane bulur ki hepimizin ağzı açık kalır. Bir bakmışız buzdolabı servisine adresi tarif ediyoruz.
Eşya Depolama
Kısa bir süreliğine küçük bir eve taşınmak durumunda kalıyorsanız. Bu eve sığmayacak eşyalarınızı bir depo kiralayarak geçi bir süreliğine depoya kaldırabilirsiniz. Bu hizmeti almadan önce depoya gidecek eşyaları, ne kadar depoda kalacağı, bu süre zarfında ne ödeyeceğinizi, eşyaların depo için özel paketlenmesi için ne ödeyeceğinizi iyi araştırın ve bütçeniz ve eşyalarınız için bu daha iyi bir seçenek ise tercih yapmaktan çekinmeyin. Eşya depolama hizmetini neredeyse tüm evden eve nakliyat firmaları vermektedir. Depo şartları ve fiyatlar konusunda iyi bir araştırma çok nemli, bunu ihmal etmeyin. Eğer ilk kez Eşya depolama hizmeti alacaksanız linkteki sayfamızı mutlaka incelemenizi öneriyorum.
En Küçük Odayı Depo Olarak Kullanın
Eğer eşya depolama seçeneği sizin için iyi bir yatırım değil ise ve eşyalarınızı da bırakmak istemiyorsanız diğer bir seçenek ise evdeki en küçük odayı depo olarak kullanmakta iyi bir seçenek olabilir. Bu odayı depo olarak kullanarak hem depo kiralama maliyetlerinden hem de büyük bir eve taşınana kadar eşyalarınıza güzel bir yer bulmuş olursunuz.
Bir diğer seçenek ise balkonları bu iş için kullanmak olabilir. Ancak balkonun kapalı olması lazım ve herhangi bir taraftan su almadığınızı iyice kontrol etmeniz lazım. Aksi bir durumda birkaç ayda eşyalar kullanılamaz hale gelebilir.
Firmalarımızdan çok kez duyduğumuz oluyor. “Abi balkon ağzına kadar eşya dolu” bu gösteriyor ki sık sık balkonlar eşya depolama için kullanılıyor. Seçeneklerinizi iyi değerlendirin. En iyi seçeneği tercih etmek için fazla acele etmeyin iyice araştırın.
Her Boş Alanı İyi Değerlendirin
Daha önce kullanmadığınız örnek olarak yatak altlarını iyi değerlendirin. Örneğin tüm kızlıkları kolileyip yatağın altına düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Evinizde çok göze çarpmayacak köşeleri dekoratif bir paravan ile kapatarak bu olanı bir depo olarak kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder