Taşınırken Tasarruf Sağlayacak 4 Parlak Fikir

Taşınırken Tasarruf Sağlayacak 4 Parlak Fikir

Taşınmak zorlu bir iştir, eğer çok fazla eşyaya sahipseniz çok pahalı da olabilir. Burada tasarruf etmenize yardımcı olacak fikirler bulacak ve yeni evinize planladığınız bir bütçe ile taşınmanıza destek olacaktır.

1- Taşınacak Eşyaları Azaltmaya Çalışın


Taşınmayı planlamaya başladığınızda artık pek kullanmadığınız ve gereksiz eşyalardan kurtulun. Çünkü nakliyat firmaları taşınacak eşyanın hacmine göre fiyatlama yapar. Taşınacak eşyanın hacmi ne kadar fazla olursa o kadar yüksek fiyat teklifleri alacaksınız. Fazlalıklardan kurtulurken önceliğinizi giymediğiniz elbiseleri tekrar bir gözden geçirin ve fazlalıklardan kurtulun. Ardından mutfak dolaplarında çok az kullanılan eşyaları da gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Gerçekten hiç kullanmadığınız veya atmaya da gönlünüz el vermiyorsa bu eşyaları ikinci el ürünlerin satıldığı web sitelerinde satabilirsiniz. Taşınmaya birkaç hafta kala bu çalışmalara başlayın.

Satmak istemediğiniz ürünleri bağışlama seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Belediye ve yardım kurumlarının böyle çalışmaları oluyor. Bunun için internette biraz araştırma yapmanızı öneriyoruz.

2- İyi Bir Evden Eve Nakliyat Firması Seçin


Taşınacak eşya az ise küçük kamyonet nakliye hizmeti alabilirsiniz. Ancak eğer tüm ev eşyaları taşınacaksa bu iş için profesyonel hizmet almanız daha doğru olacaktır. Nakliyat firması seçerken tasarruf etmenizi için iyi ve ideal bir nakliyat firması seçmek çok daha doğru olacaktır. Birçok firmadan teklif alacaksınız bu tekliflerden bazıları çok düşük, bazıları çok yüksek olabilir. Bu düşük ve yüksek fiyatları görmezlikten gelin. Ardından aldığınız fiyat tekliflerin ortalamasına en yakın teklifi tercih etmenizi öneriyorum. Çünkü düşük fiyatların size tasarruf sağlamayacağını kesinlikle biliyoruz. İstatistikler bunu bize gösteriyor.

3- Birçok Firmadan Teklif Alın


Firma seçimindeki önemli bir etkende birçok firmadan fiyat teklifi alıp bu teklifleri karşılaştırarak en ideal firmayı bulabilirsiniz. Teklif aldığınız firmaların müşteri yorumlarını inceleyerek tercihinizi yapmanızı öneriyoruz. Firmalar ile taşınma için pazarlık yaparken firmaların yoğun olduğu hafta sonu yerine haftanın ortasında taşınarak daha iyi fiyatlar alabilirsiniz.

4- Ambalaj Malzemeleri İçin Fazla Harcama Yapmayın


Evden eve nakliyat firmaları tüm eşyaların paketlemesini yapıyor. Ancak kolileme işlerini siz yaparsanız firmadan daha iyi fiyat teklifleri alabilirsiniz. Diğer eşyaların paketlemesi işini nakliyat firmalarına bırakmanızı öneriyoruz. Koli ve diğer paketleme malzemelerini market, beyaz eşya ve mobilya satıcılarından koli ve diğer paketleme malzemelerini temin edebilirsiniz.

Stressiz Rahat Taşının


Evet taşınmanın stresli, pahalı ve zaman alıcı bir iş olması gerekmez. Hazırlık yaparak, biraz araştırarak hem rahat taşınabilirsiniz hemde tasarruf edebilirsiniz. Unutmayın iyi bir taşınmanın ilk adımı iyi araştırarak ve bir taşınma planı hazırlamak çok önemlidir. Böylece stressiz rahat taşınabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas