Taşınırken Koli Nasıl Hazırlanır?

taşınırken koli nasıl hazırlanır


Evden eve nakliyat çok sık yaptığımız işlerden biri değildir. Ama gündemimize geldiğinde stres düzeyimizi arttırmaktadır. Birçok belirsizlik ile karşı karşıya olmak bizi endişeye sürüklüyor. Bu stresimizin bize zarar vermemesi için yeni eve taşınmadan önce dikkatli bir planlama yapılması bizi ferahlatacaktır.

Yeni eve taşınmadan önce yapılması gereken önemli konulardan biride kolilerin hazırlanması işidir. Doğru bir paketleme yapmadığımızda onca zahmet ile paketlediğimiz eşyalarımız yeni evde koli açıldığında bizi hüsrana boğabilir. Çünkü artık kullanılabilir durumda değildir.

Paketlemenin nasıl yapılacağına geçmeden önce sizinle birkaç kötü paketleme örneği paylaşmak istiyorum.

yanlış paketleme örnekleri

Yukarıdaki resimdeki gibi zaman bulamayıp tabakları birbirine bantlayıp koliye koyarsanız taşıma bitiminden sonra tabakların yarısı artık kullanılmaz duruma gelebilir. Eğer zaman bulamazsanız bu hizmeti nakliyat firmasından istemenizi öneriyoruz.


Yukarıdaki örnekte zayıf paketleme için iyi bir örnektir. Tabakların arasına birer gazete yerleştirip birkaç tabaktan sonra tekrar gazete ile sarmakta iyi bir çözüm değildir. Her tabağı veya bardağı tek tek sarıp koliye yerleştirmenizi öneriyoruz. Olabildiğince fazla gazete veya ambalaj kağıdı kullanın.

Doğru Paketlemeyi Şöyle Özetleyebiliriz


Özellikle kırılacaklar diye adlandırılan cam, porselen ve seramiklerin iyi paketlenmesi gerekir, yanlış paketleme ile en sevdiğiniz porselen takımınız bozulabilir. Paketlerken dikkat etmeniz gereken önemli bilgileri sırayla yazmakta yarar olacağını düşünüyorum. 

1- Orta boy çift oluklu kolileri kullanın 
2- Tabakları tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirin. 
3- Bardakların içlerine değil daha çok dışlarına kağıt sarmaya özen gösterin. 
4- Koliye bu eşyaları yerleştirmeden önce kolinin altına kırıştırdığınız kağıtları tampon olarak yerleştirin. Ardından önce büyük tabak ve porselenleri yerleştirin. İlk sıra dolduktan sonra her kat ve boşluklara kağıt sıkıştırın. Kolinin üstlerine doğru daha küçük olan eşyaları örnek olarak bardakları yerleştirin. 
5- Koli dolduğunda üst kısmına da kağıt kırıştırarak tampon olarak kullanın. Böylece hem altta hemde üstte tampon bölgeler orta kısımda ise eşyalarınız olacaktır. 
6- Koliyi doldurduktan sonra etiketlemeye özen gösterin. Her tarafına uyarıcı notlar alın ve içindekiler hakkında bilgi verecek şekilde notlar alın. 
7- Kolilerin çok ağır olmamasına dikkat edin. Ağır koliler başka eşya veya kolilerde hasarların oluşmasına neden olabilir. 

Koliyi kapattığınızda aşağıdaki gibi görünmesi gerekiyor.

koli hazırlama

Koli dolduğunda ne çok ağır olacak ne de içindekiler eşyalar hareket edecek. Kolide kalan boşlukları ambalaj kağıtları ile doldurmayı ihmal etmeyin. Bu eşyaların yeni adresine sağlam gitmesi için çok önemli. Daha fazla öneriyi aşağıdaki giflerde bulabilirsiniz. Koli doldururken aşağıdaki görsellerdeki kuralları uygulamaya özen gösterin.

Hatalı Paketleme

Hatalı paketleme

Doğru Paketleme

doğru koli hazırlama yöntemi

koli hazırlama


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas