Kırılacak Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Kırılacaklar nasıl paketlenir


Kırılacaklar diye adlandırdığımız eşyaları şöyle özetleyebiliriz cam, porselen, kristal, seramik eşyalar bu guruba dahildir. Bu eşyaların çoğu mutfakta bulunsa da daha çok yeme ve içme işlerimizde yardımcı olarak kullandığımız eşyaların isimleridir. Örneğin aynalar bu guruba girmez kırılabiliyor olsa bile, tanım önemli burada anlaştıysak devam edebiliriz.

Bir müşterimiz nakliyecinin bu eşyalara "kırılacaklar" demesine çok sinirlenmiş ve bu neden böyle diye Enakliyat'ı aramış ve nakliyat firması bunları kıracak bu nedenle kırılacaklar diyor diye sitem etmişti. Bunu sadece bir terim olduğu konusunda müşteriyi zor ikna edebilmiştik. Evet bu ismi bu eşyalara nakliyeciler vermiş olabilir. Neden mi çünkü taşınma işi bittiğinde bu eşyaların çoğu kırılmış oluyor. Böylece isimleri kırılacaklar diye kalmış. Nakliyeci de bu eşyaları kırılacaklar olarak adlandırıp önceden ince bir uyarıda bulunmuş oluyor. Haberin olsun bak bu eşyalar kırılabiliyor diye.

Ancak doğru bir paketleme bu kaderi kökünden değiştirebilir. İster evinizi taşırken veya bu eşyaları kargoya verirken nasıl paketlenmesi gerektiğini bilirseniz kesinlikle kırılmayacaklar.

Paketlemeye başlamak için aşağıdaki malzemeler gerekecektir:
  • Yeterli büyüklükteki bir koli
  • Koli bandı
  • Ambalaj kağıdı veya gazete kağıdı, hatta kağıt havlu bile iyi iş görür
  • Eğer paketlenecek eşya değerliyse balonlu naylon
  • Koli üzerine içindekiler ve nasıl taşınacağını yazmak için kalem
İşte tüm ihtiyacımız olan malzemeler bunlar hadi paketlemeye başlayalım.

Bu eşyaların iyi paketlenmesi gerekir, yanlış paketleme ile en sevdiğiniz porselen takımınız bozulabilir. Paketlerken dikkat etmeniz gereken önemli bilgileri sırayla yazmakta yarar olacağını düşünüyorum. 

1- Orta boy çift oluklu kolileri kullanın.

2- Tabakları tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirin. 

3- Bardakların içlerine değil daha çok dışlarına kağıt sarmaya özen gösterin. 

4- Koliye bu eşyaları yerleştirmeden önce kolinin altına kırıştırdığınız kağıtları tampon olarak yerleştirin. Ardından önce büyük tabak ve porselenleri yerleştirin. İlk sıra dolduktan sonra her kat ve boşluklara kağıt sıkıştırın. Kolinin üstlerine doğru daha küçük olan eşyaları örnek olarak bardakları yerleştirin. 

5- Koli dolduğunda üst kısmına da kağıt kırıştırarak tampon olarak kullanın. Böylece hem altta hemde üstte tampon bölgeler orta kısımda ise eşyalarınız olacaktır. 

6- Koliyi doldurduktan sonra etiketlemeye özen gösterin. Her tarafına uyarıcı notlar alın ve içindekiler hakkında bilgi verecek şekilde notlar alın. 

7- Kolilerin çok ağır olmamasına dikkat edin. Ağır koliler başka eşya veya kolilerde hasarların oluşmasına neden olabilir.

Koliyi dodurduğunuzda aşağıda resimdeki gibi görünmesi gerekli ve kolinin içindekilerin hareket etmemesi lazım. Tüm boşlukların ambalaj kağıdı, gazete veya balonlu naylon ile kapatılmış olması gerekli.

Kırılacak eşyalar nasıl paketlenir

Daha çok değer verdiğiniz eşyaları çok fazla ambalaj kağıdı ile sarın ve tek başlarına kolilere yerleştirin. Kolinin kalan diğer tüm boşluklarını ambalaj kağıtlarını kırıştırarak doldurun. Kolinin içine koyduğunuz eşyanın hareket etmemesi sağlam taşınması için çok önemli. Ayrıca kırılacakların paketlenmesinde koli ne kadar ağır olursa içindekilerin kırılma olasılığı o kadar artar. Büyük kolileri bu iş için kullanmayın.

Daha fazla öneri için videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.




Eğer bu eşyaları kargo firmasına vermeyi düşünüyorsanız hem video hemde yukarıda anlattığım paketleme yöntemlerini daha üst seviye tutmanızı öneriyorum. Çünkü kargo şirketleri taşımayı yaparken çok daha dikkatsizler ve bir koli birden fazla kez araca yüklenip indiriliyor. Buda çok fazla eziyete tabi tutulduğu anlamına gelir. Kargoya vereceğiniz eşyaları iki üç kat daha sağlam paketlemenizi öneriyoruz.

Kargo şirketlerine vereceğiniz kırılacak eşyalar için ikinci en en iyi seçenek hazırladığınız koliyi daha büyük bir kolinin içine yerleştirip yine kalan boşlukları ambalaj kağıdı veya balonlu naylonla kapatarak ekstra bir koruma sağlayabilirsiniz.

kargo için paketleme


Bu yöntemi taşınırken de bazı eşyalarınız için uygulayabilirsiniz. Örnek olarak biblo, vazo ve bunun gibi değerli eşyalar taşınırken yukarıdaki görseldeki gibi iki kez kolileme yöntemini tercih edebilirsiniz.



Taşınırken koli yerine evinizde bulunana tencere içlerini de kullanabilirsiniz. Tencere içine ambalaj kağıdına sarıp yerleştireceğiniz nispetten küçük cam eşyalar güvenle yeni adresine taşınacaktır. Biz aşağıdaki video da olduğu gibi daha çok fincanları tencere içine yerleştirdik. Siz içine ne sığıyorsa onları koyabilirsiniz. Daha sonra bu tencereleri de kolilere koyu ve boşlukları ambalaj kağıdıyla doldurun.

Artık taşınmaya hazırsanız sizin için nakliyat firmalarından 2 dakikada 10'dan fazla​ teklif toplamaya ne dersiniz?

En İyi Nakliyat Firmalarından Ücretsiz Fiyat Teklifleri Alın!

1 yorum:

  1. Teşekkürler. Yazılarınızı okuyarak fincan takımı yolladım kargoyla. Umarım kırılmadan gider.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas