Nakliyat Firması Gelmeden Önce Yapmanız Gereken Düzenlemeler

nakliyat öncesi hazırlıklar

İş yerinize, çocuklarınızın okuluna daha yakın, daha geniş, daha güzel bir eve taşınma kararı aldınız. Ya da başka bir sebepten dolayı taşınmanız gerektiğini düşünüyorsunuz. Sebep ne olursa olsun taşınma kararı detaylı düşünülerek vermeniz gereken bir karar. Çünkü taşınma süreci ailenin tüm üyeleri için zaman ve efor gerektiren zorlu bir süreç. Eğer taşınma kararınızdan eminseniz, yapmanız gereken ilk şey taşınacak eşyalarınızı ve bu eşyaların taşınmasında size yardımcı olacak nakliyat firmasını seçmektir.

İşte daha az yorucu ve pratik bir şekilde taşınabilmeniz için, nakliyat firması gelmeden önce evinizde yapmanız gereken düzenlemeler:

1. Mutfaktan başlayın

Mutfak, sayıca en fazla eşyaların bir arada olduğu bölümlerden biridir. Mutfak dolaplarında bulunan tabak, bardak, çatal kaşık gibi eşyaların yanında buzdolabınızda bulunan yiyecekler ve derin dondurucunuz da bulunan donmuş gıdalar taşınma sırasında mutfağın en çok zaman harcayacağınız yerlerin başında gelmesine sebep olur. Bu nedenle mutfakta bulunan eşyalarınızı toplamaya bir iki hafta önceden başlamanız önemlidir. Mutfak eşyalarının çoğunun kırılabilir eşyalar olması sebebiyle bunların tek tek gazete kâğıtlarıyla ya da balonlu naylonla sarmanız ve koliye bu şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. İlk etapta evinizdeki eşyaları saracağınız koruma naylonlarını ve gazeteleri kolilerle birlikte toparlamak en mantıklı şey olacaktır. Daha sonra metal ve kesici eşyaları ayrı bir koliye doldurarak işe başlayabilirsiniz.


2. Yiyeceklerinizi Taşımayın

Buzdolabınızda ya da derin dondurucunuz da bulunan yiyecekleri taşınma tarihinizden önce tüketmek için bu malzemeleri kullanacağınız yemekler yapmak oldukça mantıklıdır. Eğer aile üyelerinizden biri yakınınızda oturuyorsa ya da yakın bir komşun varsa, dondurulmuş gıdalarınızı onların dondurucularına da taşıyabilir, taşınma sürecinden sonra geri alabilirsiniz. Böyle bir imkânınız yoksa gıdaları mutlaka tüketmelisiniz. Aksi takdirde kolilere yerleştirilen yiyecekler taşınma esnasında diğer eşyaların zarar görmesine sebep olabilir. Buz dolabında saklanması gereken yiyecekler yolda bozulabilir, sulanabilir ve içine konduğu koliye de zarar verebilir.

3. Fazlalıkları Atın

Taşınma sırasında evinizde ne kadar çok eşya olduğunun farkına varacaksınız. Evinizdeki her çekmece, dolap ve bazalardan pek çok eşya çıkar ve koliye konmayı bekler. Bu aşamada gereksiz ve artık kullanmadığınız eşyalardan kurtulmanız gerekir. Aksi takdirde hem toplanma hem de yeni evinizde yerleştirme işi gerektiğinden fazla zamanınızı ve enerjinizi alacaktır. Tüm aile fertlerinin artık giymediği kıyafetlerden ve kullanmadığı eşyalardan iyi durumda olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hem onlara yardım edebilir, hem de evinizdeki gereksiz eşyalardan kurtulabilirsiniz.

4. Eşyalarınızı Sınıflandırın

Eşyalarınızı kolilere yerleştirmeden önce kırılacaklar, önce açılacaklar, salon, kıyafet, biblo gibi farklı kategorilere ayırmanız gerekir. Kolilerin üzerine kategorilerin ismini yazmak da işinizi kolaylaştırır, nakliyat firması geldiğinde hangi kolinin içinde ne olduğunu, araca yüklenme ve yeni evde açılma sıralarını da belirlemenize yardımcı olur.

Fiyat teklifi al


5. Değerli Eşyalarınızı Yanınıza Alın

Nakit para, altın, gümüş veya değerli evrakları eşyalarınızın içine veya kolilere koymayın bu eşyaları nakliyat işlemi henüz başlamadan önce güvenli bir yerde saklayın. Banka kiralık kasalarını bu iş için kullanabilirsiniz. En güvenli yer orası olsa gerek. Şehirlerarası evden eve nakliyat sürecinde ise ufak bir çantayı bu iş için kullanabilirsiniz.


6. Tüm Eşyaların Toplandığından Emin Olun

Nakliyat firması gelmeden önce evinizdeki tüm eşyaları doğru bir şekilde kolileyin ve kırılacaklar, elektronikler gibi taşınma sırasında özen gösterilmesine rağmen zarar görme olasılığı yüksek eşyaların bulunduğu kolileri işaretleyin. Nakliyat firmasının eşyalarınızı kolayca ve zaman kaybetmeden araca yükleyebilmesi için etrafta koliye konmamış ufak eşya kalmadığından emin olun. Koltuk, dolap gibi demonte edilmesi gereken eşyaları kolay taşınabilecek hale getirmek için önceden demonte edin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas