Volvo Kamyon Tek Başına 750 Ton Yük Çekiyor

volvo kamyon 750 ton yük çekiyor

Tek bir kamyon kaç ton yük çekebilir? Birkaç gün önce tek bir Volvo kamyon, tüm Volvo Kamyon tarihinin en zorlu testini gerçekleştirdi. Tek bir Volvo kamyon, karlı havada tam 750 ton yük çekti.

Volvo I-Shift teknolojisini kullanan Volvo FH16, birbirlerine eklenmiş 300 metre uzunluğundaki 750 ton ağırlığındaki 20 treylerlik konvoyu tek başına çekmeyi denedi ve 100 metre çekmeyi başardı. Üstelik direksiyonda dünyanın en güçlü adamı olan İsveçli Magnus Samuelsson var ve kendisi muhtemelen ilk kez Volvo kamyon kullanıyor.



Volvo kamyon, birbirine bağlanmış 750 ton ağırlığındaki 20 treyleri çekmeyi denedi


Deneme esasen Volvo’nun sınırları zorlamak isteyen yapısından kaynaklanıyor. Volvo’nun Karınca vitesli I-Shift adını verdiği çekiş teknolojisi bir kamyonu durduğu yerden 325 ton yükle rahatça kalkmasını, hatta yokuş çıkmasını sağlıyor. Üstelik saatte 0,5 km gibi yavaş hızlarda ilerleyebiliyor. Direksiyonu da dünyanın en güçlü adamına verince de kamyonun 750 tonu da çekip çekemeyeceğini görmek istemişler.

Karınca vitesli I-Shift çekiş teknolojisiyle bir kamyon durduğu yerden 325 ton yükle yokuşta bile kalkabiliyor.

volvo kamyon yokuşta 325 ton yük çekiyor


“Normalde aşırı ağır yükler için özel olarak üretilen kamyonlar kullanılır. Burada ise doğrudan fabrika çıkışlı bir yürüyen aksama sahip Volvo FH16 kullandık” diyor Volvo Trucks FM ve FMX Ürün Müdürü Peter Hardin.

Dünyanın en güçlü adamı ödülünün sahibi direksiyonda

Dünyanın en güçlü adamına da kamyon taşımacılığında uzman bir gazeteci eşlik etmiş. 325 tonluk bir ağırlığı taşıyabilecek bir otomatik vites geliştirmiş olmanın zaten çok etkileyici olduğunu ama 750 tonu taşıyan bir kamyonu 30 yıllık gazetecilik hayatında daha önce hiç görmediğini söylemiş.

750 tonu bir Volvo kamyonun nasıl çektiğini kendi gözlerinizle görün:



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas