Hasar Tespit Operasyonu: Eşya Listesi Hazırlamak İçin 5 Neden

Taşınma esnasında oluşan tüm sorunlara bir kağıt ve bir kalem ile çözüm getirebilirsiniz. Eşya listesi sayesinde kullanmadığınız eşyalara veda edebilir, unutmamanız gerekenleri not edebilir, firma ile paylaşarak ne kadar eşyanız olduğunu net bir şekilde açıklayabilir ve düzenli bir şekilde taşınabilirsiniz!

Eşya Listesi

http://www.enakliyat.com.tr/yardimci-araclar/esya-listesi.aspx    

Yeni bir eve taşınmak her ne kadar tatlı bir heyecan ve yeni bir yaşam anlamına gelse de, en küçüğünden en büyüğüne bütün eşyaları derleyip bir araya toplamak ve yeni eve bir bir yerleştirmek yüzünden heyecan yerini telaşa bırakır. Taşınmak hem öncesiyle, hem sonrasıyla her ne kadar gözümüzde büyüse de, doğru bir yol izlediğimiz zaman yükümüz daima hafifler. İşin en başında bir eşya listesi hazırlamanız, taşınma esnasında ve sonrasında size kolaylık sağlar. Nasıl mı? Gelin birlikte göz atalım!


1. Gereksiz Eşyalardan Ebediyen Kurtulmak

Gereksiz eşyalardan kurtulun

Herkesin evinde mutlaka “atsan atılmaz, satsan satılmaz” dediği birkaç eşya mevcuttur ve bu eşyalardan kurtulmak için en mantıklı zaman taşınma esnasıdır. Eşya listesi hazırlayarak atacağınız kullanılmaz haldeki eşyaları ya da birilerine vereceğiniz kullanılabilir durumdaki işinize yaramayan eşyaları not edebilir ve böylece yeni eviniz için fazlalıklardan işin en başında kurtulabilirsiniz.

2. Koli Hazırlama Esnasında Düzen Oluşturabilmek

koli hazırlama

Eşya listesi oluşturmanın temel amaçlarından biri, benzer amaç için kullanılan eşyaları bir araya getirerek taşınma sonrasındaki yerleşme ritüelini kolaylaştırmaktır. Evin her bir bölümü için farklı koliler oluşturmak ve nereye ait oldukları konusunda üzerlerine not düşmek, size hem pratiklik hem de zaman kazandırır. Ayrıca bir arada durabilecek eşyaları listeye not ederek, neyi nereye koyacağınıza önceden karar verebilir ve eşyaların zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz.

3. Mutlaka Almanız Gereken Eşyaları Unutmamak

Geride eşya unutmayın

Plansız ve ani bir şekilde taşınmak, mutlaka ardınızda bir şeyler unutmanıza yol açar. Ev geniş bir alan olduğu için, evin unutulmuş alanlarında yer alan eşyaları ve sizin için oldukça önem taşıyan kişisel eşyalarınızı listeye not ederek pişmanlıklar listenizi kısaltabilirsiniz.


4. Eksiklerin Olup Olmadığını Sonradan Kontrol Edebilmek

eksiliklerin olup olmadığını kontrol edin

Eşya listesi hazırlamak, taşınmadan önce unutmamak için listeye not düştüğünüz eşyaları, taşındıktan sonra kontrol edebilme imkanını tanır. Böylece ortada olmayan eşyalarınızı hem hızlıca fark etmiş olursunuz, hem de nakliyat firması ile sorun yaşamazsınız.

5. Taşınma Sonrası Hızlıca Yerleşebilmek

Taşınma sonrası hızlıca yerleşmek

Eşya listesi, taşınma işleminizi kolaylaştırdığı gibi yeni evinize yerleşmeniz için de kolaylık sağlar. Önceden oluşturduğunuz eşya düzeni ve hangi eşyayı nereye koyduğunuza dair listede yer alan notlar sayesinde eşyalarınızı kolaylıkla yerleştirebilir ve yeni evinizde düzen içinde oturabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas