Evden Eve Nakliyatta En Sık Yapılan 10 Hata

Evden eve nakliyatta en sık yapılan hatalar
Daha önce ev değişikliği yapmamışsanız veya eşya taşıma konusunda yeteri kadar tecrübe sahibi değilseniz, tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla sorun ve hata ile karşılaşabilirsiniz. Önceden gerekli hazırlıkları yapmak ve profesyonel ekiplerden danışma ve taşıma hizmeti almak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.




1. Fiyat Araştırması Yapmamak

Evden eve nakliyat fiyatları

Karşılaştığınız ilk firma ile anlaşmak sıkça yapılan hataların başında gelir. Nakliye firmaları ile görüşürken; paketleme, sigortalama, taşıma ve işçilik hizmetlerinin detayları hakkında bilge aldıktan sonra karar vermek en doğrusudur.


2. Yanlış Nakliye Firması ile Anlaşmak

Ev taşıma

Evden eve nakliyatta en hayati nokta, tecrübeli ve güvenilir nakliye firmaları ile çalışmaktır. Aksi halde, eşyalarınız kırılıp kaybolabilir. Acemi çalışanlar nedeniyle mobilya ve beyaz eşyalarınızın ciddi hasarlar alması işten bile değildir.

3. Koli Yerine Poşet Tercih Etmek

eşyalar için koliler

Kırılacak eşyaları kolilemek; yastık, çamaşır ve perde gibi eşyaları ise büyük poşetler içinde taşımak son derece acemi bir davranıştır. Tüm eşyalarınızı, mümkünse benzer hacim ve şekildeki kolilerde taşımak, araç içi istifleme esnasında çok daha pratik ve güvenli olacaktır.


4. Yanlış Zamanı Seçmek

Taşınma Zamanı

Hafta sonları, nakliyat trafiğinin en yoğun olduğu dönemlerdir. Artan talepten dolayı, istediğiniz nakliye firması için randevu alamayabilir, normalin üzerinde fiyatlar ile anlaşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle, en mantıklısı hafta içi günlerde taşınmaktır.

5. Yanlış Mevsimde Taşınmak

Kışın taşınmak

Bahar ayları taşınmak için en ideal mevsimlerdir. Ücretlerin tavan yaptığı sıcak yaz ayları ve taşınma koşullarının müsait olmadığı kış ayları yerine, bahar mevsiminde taşınmak en mantıklı tercih olacaktır.

6. Sigorta Yaptırmayı İhmal Etmek

Sigorta yapmayı ihmal etmek

Emtia nakliyat sigortası ile eşyalarınızın nakliye esnasında kırılması, kaybolması ve zarar görmesi sonucunda oluşacak kayıpların telafisi mümkün olmaktadır.

7. Küçük İpuçları Bırakmamak

Dikkat kırılabilir

Kolilerin üzerine evdeki küçük eşyaları kategorilendirecek bilgi notu yazmak veya stickerlar yapıştırmak, eşyaları açarken ve taşırken işinizi kolaylaştıracağı gibi yaşanabilecek kayıpları da en aza indirir.


8. Fazla Gevşek Olmak

Fazla gevşek olmak

Taşınmak, disiplin ve planlama isteyen ciddi bir iştir. Fazla strese girmeden, yapılacak işleri liste halinde sıralayın ve tamamlananların yanına tik atın. Bu sayede hem daha organize olarak çalışabilir hem de motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz.

9. Acele Karar Vermek

Acele Karar Vermek

Her işte olduğu gibi, taşınırken de acele karar vermek ve panik halinde olmak, elinizi ayağınıza dolaştıracaktır. Yapmanız gereken, planlı ve programlı bir şekilde hareket etmektir.


10. Taşınırken Çocuklarınızı Bilgilendirmeme

Çocukları bilgilendirmeme

Taşınmak, çocuklar için bambaşka bir anlam ifade etmektedir. Taşınmadan önce çocuklarınıza, onların anlayacağı şekilde durumu izah etmelisiniz. Adaptasyon sürecinde çocuğunuzun odasını kendi istediği düzende yerleştirmesine müsaade etmek ona yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas