"Kırılacaklar" Kolisinden "Terlik" Çıkmasın Diye Pratik Paketleme Yöntemleri

kırılacaklar kolisi
Taşınmaya karar verdiğimizde ev arama ve bulma sürecini tamamladıktan sonra ilk olarak, koca bir ev dolusu eşyayı yeni yaşayacağımız eve taşırken yaşayacağımız sıkıntılar gelir aklımıza. Eşyalar paketlenmeye nereden başlanmalı ve paketlerken hangi noktalara dikkat edilmeli? Öyle ki; hiçbirimiz “kırılacaklar” kolisine zarar gelmesin diye savaş verirken aslında o kolinin içindekinin “terlik” olduğunu öğrenmek istemez.

Siz yorulmayın nakliyat firmaları bu işleri yapar demek istiyorum. Ama biliyorum ki eğer sizde benim gibi titiz biriyseniz bardak ve tabaklarınıza başkalarının dokunup sarması hoşunuza gitmeyebilir. işte buradaki tavsiyeler illa eşyalarımı ben paketleyeceğim diyenler için kolay gelsin.

Taşınma aşamasına geçtikten sonra öncelikle mevcut yaşadığınız evin düzeni göz önünde bulundurularak bir plan oluşturulmalıdır. Evde yaşayan birey sayısı, her bireye ait kişisel eşyalar ve ortak kullanılan eşyalar düşünülüp gözden geçirilmelidir. Bu şekilde bir ön hazırlık yaptıktan sonra evdeki eşyalara uygun koli, valiz ve çantalar bulunmalıdır. Eşyaların türüne ve büyüklüğüne göre hangi eşyanın neyin içinde taşınacağı belirlenmelidir. Örneğin; kıyafetler valiz ile, mutfak eşyaları, ağır ya da çok yer kaplayan eşyalar da kolilerle taşınabilir.

Kolileme işlemine geçildiğinde tüm eşyalar kategorilere ayrılmalı, bu şekilde paketleme yapılmalıdır. Eşyaları kategorilere ayırmak hem paketleme yaparken işinizi kolaylaştıracak hem de eşyaları kolilerden çıkarıp yerlerine yerleştirirken zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Kolilerin üzerine ya da kolilere yapıştıracağınız etiketlerin üzerine içerisindeki eşyaları betimleyen ifadeler olabildiğince açık şekilde yazılmalıdır. Ayrıca kolinin üzerine içerisindeki eşyaların kime ait olduğunun yazılması da ekstra kolaylık sağlayacaktır. Örneğin; “X-Kitaplar” , “Y-Kişisel Bakım Ürünleri” , “Z-Kıyafetler”.

Biz daha önceki yazılarımızda koliler için etiketler hazırlamıştık. Dilerseniz sizde bu etiketleri kullanabilirsiniz. Taşınırken koliler için etiketler linkinden ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. ayrıca hazır durumda olan etiketleri çıktı alarak sizde kolayca kullanabilirsiniz. bir örneği aşağıda olan etiketleri her oda için farklı renkte olacak şekilde hazırladık. İşinizi kolaylaştıması dileğiyle...

koliler için etiketler

Dikkat kırılabilir


Eğer taşınmaya karar verdiğinizde önünüzde toparlanmak için uzun bir süre varsa planlama ve paketleme işlemine başlamak için son günleri beklemeyin. Taşınmayla ilgili tüm detaylar belli olduktan sonra bir an önce planınızı oluşturun ve planınıza sadık kalarak hareket edin. Planınız dahilinde gerekli olacak kadar koli, valiz ve çantalar bulunduktan sonra az kullandığınız ya da kullanmadığınız, gerekli olmayan eşyaları paketlemeye başlayın. Eşyaları kategoriler halinde, zamana yayarak toplamak işinizi oldukça kolaylaştıracak ve karmaşa çıkmasını önleyecektir. Yeni evinize gittiğinizde gerekli olacak eşyaları da bir arada, kolayca bulabileceğiniz bir koliye yerleştirmeyi unutmayın. En son olarak, taşınmanıza birkaç gün kala tüm eşyalarınızı paketlemiş olun ki son gün paketlemeye vakit ayırmak yerine tüm kontrolleri rahatça yapın. Eksik bir şey yoksa artık yeni evinize taşınmak için hazırsınız.

Son olarak; aşağıdaki adımları izleyerek rahat bir taşınma süreci geçirebilir ve eşyalarınızı da kolayca yerleştireceğiniz için yeni evinizin keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.

1-Evinizi ve eşyalarınızı göz önünde bulundurarak bir plan oluşturun.
2-Eşyalarınıza uygun koli, valiz ve çantalar bulun.
3-Eşyalarınızı kategorilere ayırarak son güne bırakmadan paketlemeye başlayın.
4-En az kullandığınız eşyalardan en sık kullandığınız eşyalara göre gün gün paketleme yapın.
5-Her bir kolinin,çantanın üzerine içindeki eşyayı ve kime ait olduğunu betimleyen açıklamalar yazın.
6-Yeni evinizde elinizin altında bulunmasını istediğiniz eşyaları bir kolide toplayın.
7-Eksik bir şeyler olup olmadığına dair son kontrollerinizi yapın.

Planlı ve düzenli bir şekilde paketlediğiniz eşyalarınızı aynı şekilde yerleştirdikten sonra yeni evinizin tadını çıkarmaya başlayın!

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas