Taşınmaya Hazırlık: "Televizyon Nasıl Paketlenir?"

Lcd televizyon nasıl paketlenir
Artık televizyonlar hem çok inceldi hemde boyutları baya büyüdü. Bu ince ve büyük televizyonları taşımaya hazırlamak için nasıl paketlemeliyiz? Bir televizyon özellikle 40 inch ten büyük ekranlara sahip olanlar şehirlerarası bir taşınmanın maliyetiyle eş değer bir fiyata alınabiliyor.

İşte bu sebeple bu televizyonları özellikle iyi paketlemek gerekir. Nakliyeciye de bırakmanızı tavsiye etmeme basit paketleme malzemeleri ile televizyonu çok iyi bir şekilde taşınmaya hazırlayabilirsiniz. Bunun için önce biraz alışveriş yapmamız gerekiyor işte alışveriş listesi:

  • Balonlu naylon
  • 2 Adet 5 cm strafor
  • Büyük bir koli
  • Koli bantı
İşte tüm alışveriş bundan ibaret balonlu naylonu ambalaj malzemesi satan yerlerden alabilirsiniz. Tüm bir paketi ₺ 50 olan bir balonlu naylon alabilirsiniz. Başka eşyalarınızın sarılması içinde kullanabilirsiniz. özellikle buzdolabını birkaç kez sarmanızı öneriyorum.


Televizyonu kablolardan arındırın ve ayaklarını sökün. Artık paketleme için hazır bir televizyonumuz var.

1. Adım Sandviçi Hazırlayın

Bir masaya önce en alta aldığınız koliyi yerleştirin onun üzerine de balonlu naylonu serin ardın dan aldığınız 5 cm straforlardan birini yerleştirin, tekrar bir kat balonlu naylon kullanın. Üzerine de televizyonu koyun artık pakelemeye başlayabilirsiniz.

2. Adım Paketlemeye Başlayın

Önce iki kat olacak şekilde televizyonu balonlu naylonla sarın ve balonlu naylonu tüm televizyonu saracak şekilde bantlayın.

İlk sarmadan sonra ikinci 5 cm'lik straforu televizyonun ekranını koruyacak şekilde ekranın üzerine yerleştirin ve bant ile straforu sabitleyin. Alt tarafta kalan straforu da bant ile balonlu naylona bantlayın ki kaymasın. 

Straforlar her iki taraftan gelebilecek darbelere karşı tv'yi koruyacaktır. Tekrar straforların üzerinden bir kez daha balonlu naylon ile televizyonu sarın ve her tarafını iyice paketleyin. Zayıf gördüğünüz yerleri balonlu naylonları elinizde rulo yaparak o kısımlar üzerine yerleştirin ve bantlayın.

Eğer televizyonunuz için yeterli büyüklükte koli bulamadıysanız. Televizyonu bu şekilde bırakın e nakliyecinin bir kez daha paketlemesini kendisi yaptıktan sonra almasına izin verin. Eğer "Abi çok iyi paketlemişsiniz buna hiç bir şey olamaz" gibi tavsiyeler ile karşılaşırsanız. Kesinlikle itibar etmeyin ısrarcı olun ve tekrar paketlensin. 

Çünkü unutmayın ki Türk Ticaret Kanunu eşya taşımacılığı bölümünde de açıkça yazdığı gibi sizin paketlediğiniz bir eşyaya yetersiz paketlemeden dolayı zarar görmüş ise bunda nakliyecinin sorumluluğu yoktur. Tüm sorumluluk sizde olur. Bu nedenle bir kez de nakliyat firmanızın paketlenmesinde yarar vardır. 

İşte Türk Ticaret Kanunu ilgili maddesi:

Sorumluluktan kurtulma sebepleriMADDE 898- (1) Kanunun 878 inci maddesinde öngörülenlerden farklı olarak, zıyaın veya hasarın aşağıdaki sebeplerden kaynaklanması durumunda, taşıyıcı sorumluluktan kurtulur:
a) Taşıyıcı, değerli maden, taş, mücevher, posta pulu, madenî para, belge veya kıymetli evrak taşıyorsa.
b) Gönderen tarafından yapılan paketleme veya etiketleme yetersizse.
c) Taşınan eşya gönderen tarafından işleme tabi tutulmuş, yüklenmiş veya boşaltılmışsa.
d) Taşıyıcı tarafından ambalajlanmamış olan eşya taşınmışsa.
e) Taşıyıcının, muhtemel hasar tehlikesine karşı göndereni önceden uyarmış olmasına rağmen, gönderenin ısrarıyla, büyüklüğü ve ağırlığı itibarıyla yükleme ve boşaltma yerindeki şartlara uygun olmayan eşya yüklenmiş veya boşaltılmışsa.
f) Canlı hayvan veya bitki taşınmışsa.
g) Eşya doğal veya ayıplı yapısı dolayısıyla, özellikle kırılma, işlev bozukluğu, paslanma, bozulma veya sızma gibi sebeplerle kolaylıkla zarar görebilecek nitelikteyse.
(2) Oluşan zararın, durum ve şartlara göre, birinci fıkrada belirtilen tehlikelerden kaynaklanmış olabileceği hâllerde, zararın bu tehlikelerden doğmuş olduğu varsayılır.
(3) Taşıyıcı, birinci fıkra hükmüne, ancak, durum ve şartlara göre üzerine düşeni yapmış ve tüm önlemleri alıp talimatlara uymuşsa dayanabilir.

B ve D maddelerinin okursanız yukarıda anlatmaya çalıştığım durumu özetliyor.

Eğer koli bulduysanız koliyi paketlediğiniz televizyona göre katlayarak sarın. Kolinin istediğiniz yerden katlanması için onu ucu sivri bir plastik parçası ile çizin ama kesmeyin. Göreceksiniz ki kolayca katlanacaktır. Böylece televizyonunuz taşınmaya hazır hale gelecektir. 

Kalan balonlu naylonu diğer önem verdiğiniz ve taşınma sırasında çizilmesini istemediğiniz eşyalarınıza birkaç kez sarın özellikle elektronik eşyaları taşınmanın çizik ve göçüklerden koruyacaktır. Sağladığı faydanın yanında çok da uyguna geliyor bir paket balonlu naylon. Unutmayın balonlu naylonu ambalaj ürünleri satan yerlerden daha ucuza alabilirsiniz. Yapı marketleri ve nalburlar daha fazla paraya satıyor ben bizzat tecrübe ettim. Böylece televizyon nasıl paketlenir başlıklı yazımızın sonuna geldik iyi paketlemeler. Kolay gelsin :)

Lcd Tv nasıl paketlenir




Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas