Ev Taşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ev taşırken nelere dikkat etmeliyiz?
Ev Taşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Eskiler “tebdil–i mekanda ferahlık vardır” derler. Birçoğumuz da taşınma işini yeni bir yaşam alanına kavuşacağımız için severiz. Ancak taşınma süreci gerçekten yorucu ve sıkıcı bir süreçtir. Taşınma söz konusu olduğunda aynı eskilerin “3 taşınma 1 yangın eder” dediği de unutulmamalıdır. Taşınma süreciyle ilgili ne kadar tavsiye versek de, bu süreç sizin için yorucu geçecek. Ancak, işin püf noktalarına dikkat ederseniz, bu süreci en az hasarla atlatmayı başarabilirsiniz.


Temizlik
Yeni evinize taşınmadan önce, mutlaka temizlik yapmalısınız. Yeni evin temizliği, taşınma sürecinin başından aradan çıkarılması gereken bir işti. Çünkü, eşyalarınızı getirdikten sonra temizlik yapmanız çok zorlaşır. Temizlikle beraber eğer gerekiyorsa boya ve badana işleri, tesisat bakımları da yapılmalı, ev her yönüyle yaşamaya hazır bir hale getirilmelidir.

Toplanma
Paketleme işine geçmeden önce evinizi toplamak, ihtiyacınız olmayacak eşyaları elemeniz açısından önemlidir. Toplanırken, uzun süredir kullanmadığınız ve bundan sonra da kullanmayı düşünmediğiniz eşyalarınızı ayırabilir, bu eşyaları ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz. Bu durumda hem ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olursunuz hem de artık kullanmayacağınız eşyaları boş yere paketleme ve taşıma işinden de kurtulursunuz.

Paketleme
Taşımayı düşündüğünüz tüm eşyaları, ayrı ayrı kolilemelisiniz. Kolilerin üzerine, içinde ne bulunduğunu ya da hangi odanın eşyalarının yer aldığını yazmanız, taşındıktan sonra işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca, mutfak eşyalarının ya da kırılacak eşyaların koli üzerinde belirtilmesi, bu tip kırılgan eşyaların taşınma sırasında zarar görmesini engelleyecektir.
İhtiyaç duyduğunuz kolileri market ya da bakkallardan istemeniz mümkün. Ancak, özellikle büyük şehirlerde bu tip malzemelerin ticari değeri olması, bakkal ve marketlerin kolileri ihtiyaç sahiplerine vermektense satmalarına neden oluyor. Bu nedenle en sağlıklı çözüm, temizlik malzemesi satan dükkanlardan koli satın almanız olacaktır.

Mobilya ve Beyaz Eşyalar
Ufak tefek eşyaları kolilemek, mobilya ve beyaz eşyaları paketlemeye göre çok daha kolaydır. Mobilyaların sökülmesi ve beyaz eşyaların zarar görmeden taşınabilmeleri için ya arkadaşlarınızdan yardım almanız, ya da bu işi işin uzmanlarına bırakmanız gerekir. Evden eve nakliye firmaları bu tip eşyaların paketlenmesinde uzmandır ve özel ambajlama sistemleri ile beyaz eşya ve mobilyalarınızın taşınma esnasında zarar görmesini önlerler. Tabii, bu söylediklerimiz güvenilir ve ciddi nakliye firmaları için geçerlidir.

Evden Eve Nakliyat Firmasından İstenecekler
Taşınma işleminin en can sıkıcı bölümü, düzgün bir nakliye firması bulmaktır. Günümüzde piyasada pek çok farklı evden eve nakliye firması bulunuyor ve ne yazık ki bu firmaların çok azı konusunda uzman. Taşınırken daha uygun fiyatlı olduğu için seçeceğiniz bir nakliye firması, taşınma esnasında sizze yaşatacakları ile bu miktarın çok daha fazlasını burnunuzdan getirebilir. Bu nedenle, bir miktar daha fazla parayı gözden çıkarıp en güvenilir firmalarla çalışmak çok daha mantıklı olacaktır.
Nakliye firması ile anlaştığınızda, taşıma sözleşmesi yapmayı unutmayın. Sözleşmenin ardından firmadan eşyalarınızı taşıyacak aracın plakasını isteyin. Verdikleri plakaya sahip olan araçtan başkasının gelmesi durumunda eşyanızı teslim etmeyeceğinizi bildirin ve bu isteğinizi sözleşmeye ekletin. Pek çok firma, komisyoncu olarak çalışır ve sizinle anlaştıktan sonra taşıma işinizi farklı bir firmaya devreder. Böyle bir durumla karşılaşmamak için işinizi sağlama almalısınız.
Nakliye firmasından nakliyat sigortası istemeyi de unutmayın. Kamyonun kaza yapması, yanlış yükleme ya da taşıma sırasındaki hatalar, eşyalarınızın zarar görmesine neden olabilir. Sizden kaynaklanmayan bu tip durumların sonucunda zararınızın karşılanması için nakliye sigortası yaptırmanız zorunludur. Yaptıracağınız sigortanın kapsamını da dikkatla okumanız gerekir.
Ev taşımak zorlu ve yorucu bir süreçtir. Ancak, bu süreci iyi yönetebilirseniz, yeni yaşam alanınıza sorunsuz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas