Evden Eve Nakliyata Hazırlanırken Mobilyaların Demontajı Nasıl Yapılır?

Mobilyanın Demontajı Nasıl Yapılır
İster tek kişi olun ister ailece hazırlanın, evden eve nakliyat gerçekten büyük ve zahmetli bir iştir. Taşınmak için önce yeni bir evin bulunması bu evin taşınmaya hazırlanması, hali hazırda oturulan ev ile ilgili işlemlerin tamamlanması, eşyaların taşınmaya hazırlanması ve bir evden eve nakliyat firmasının bulunması tüm süreci iyi yönetip rahat bir taşınma gerçekleştirmeniz için yeni yöntemler ve nakliyat tavsiyeleri için yeni içerikler için çalışıyoruz. Bazı basit taktikler ile çok zor gibi görünen birçok zorluk kolayca aşılabilir. Enakliyat.com.tr'yi kullanarak taşınana her müşterimizden bize önerilerde bulunmasını istiyoruz. Ayrıca üye evden eve nakliyat firmalarımız ile de sık sık beyin fırtınaları gerçekleştiriyoruz. Böylece her iş için basit tüyolar bulmak çok daha kolaylaşıyor. Bu yazımızda da bazı basit tüyoyu sizinle paylaşmak istedik. İyi okumalar...

Doğru Aletleri Kullanın


alet kutusuMobilyaların demontajını yaparken hem vidalar hemde diğer bağlantı elemanlarını sökmek için doğru aletleri kullanın. Farklı aletler ile giriştiğiniz demontaj işleri bir eziyete dönüşebilir. Örnek olarak vidaya uygun torna vidayı kullanmaz isek vidanın başını bozabilir ve vidanın açılma olasılığını çok fazla zorlaştırabiliriz. Dikkatli olun! Eğer başı yalama olan vidalarınız varsa çok fazla kurcalamadan bir parça lastik kullanarak kolayca vidayı mobilyadan çıkarabilirsiniz.
Başı Bozulan Vidalar Nasıl Açılır


Her vidayı açmak istediğimde aklımdan şu soru geçiyor "acaba vidayı sıkıyor muyum yoksa açıyor muyum" ama bunun basit bir yolu var. Başparmak kuralı baş parmağınızı dik olarak vidanın üzerine koyduğunuz zaman diğer dört parmağınızın gösterdiği yönde vida sıkılıyordur. Tam tersi yönde de açılıyordur. Diğer bir ifade de sağ sağlamlaştırır, sol bollaştırır.







Hangi Eşyaların Demontajının Yapılacağını Belirleyin


mobilya demontajı
Hangi eşyalar bulunduğu odadan tek parça halinde çıkmıyor ise bu eşyaların demontajının yapılması gerekir. Ayrıca bazı küçük olan eşyalarda taşınma sırasında zarar görmesin diye demontajı yapılır. Buna en basit örnek olarak abajur verilebilir.
Bir başka dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise özellikle sunta ve mdf den imal edilen mobilyaları mutlaka demontajını yapın. Eğer firma demontaj işlerini yapıyorsa basit bir etiket yöntemi ile hangi eşyaların demontajının yapılacağını firma çalışanlarına anlatmak için eşyaların üzerine birer etiket yapıştırabilirsiniz. Başka bir yöntem ise gelen ekibe işe başlamadan bir ön bilgilendirme yapmak böylece çalışanlar isteklerinizi daha iyi anlayıp bu doğrultuda çalışmalarına başlayabilirler. Eğer bu ön bilgilendirme yapılmayıp çalışanlar bir eşyayı paketledikten sonra bunu paketini çıkar ve demontajını yaptıktan sonra paketle derseniz böyle bir iki uyarıdan sonra  çalışanlar artık size kötü bir iş veren gözüyle bakacak ve isteklerinizi çok da hevesle yapmamaya başlayacaklardır.

Mobilyaların Taşınmasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


Bazı mobilyaları evden eve nakliyat için nasıl hazırladıklarını nakliyat firmaları ile tartışma fırsatım da oldu. Bazı mobilyaları zarar görmesin diye özellikle paketlemek istemediklerini duydum. Biraz garibime gitti. Ancak gerekçeleri de mantıklı geldi. Örnek olarak bazı gümüşlükleri cam ve aynalarına zarar gelmemesi için sadece üst ve altlarını bataniye ile sardıktan sonra cam ve aynaları gözükecek şekilde sadece streç ile sardıklarını ve gerekçelerini de şu şekilde hem taşıma hem araça yükleme sırasında bunun hangi tarafı çamlı tüm çalışanlar rahat görsün ve ona göre dikkatli olsun istiyoruz diyorlar. Ancak bu durumu müşterilerimize anlatamıyoruz. Müşterilerimiz hepsinin iyici sarılmasını istiyor. Bu gerekçeler doğru bile olsa müşteri tarafından işten kaçma, yapmak istemem olarak algılandığı için bu tepkiyi veriyorlar. Bu tutumlarında kısmen haklı olsalar da nakliyat firmasının da bir bildiği vardır diye bakmakta gerekir. Firmanın her söylediğine karşı çıkmakta doğru olmasa gerekir. Bu konuda da dengeyi sağlamak gerekli...

Mobilyalarını taşırken dikkat etmeniz gerekn önemli noktaları şöyle sıralayabiliriz.

  1- Mobilyalarınızın ayakları sökülebiliyorsa mutlaka sökün,

  2- Özellikle ikea tarzı mobilyalarınızın sökülebilen her parçasını sökün,

  3- Çam ve ayna olan mobilyaların paketlemesini firmaya bırakın,

  4- Mobilyaların vida ve bağlantı elemanlarını içine notlar koyarak şeffaf poşetlere doldurun,

  5- Çok aır olan mobilyalarınızı ilk önce onları taşımalarını ve kamyonun en önüne yerleştirin,

  6- Gardrop gibi sökmesi ve kurması sor olan eşyaları en sona bırakın ve yeni evde de ilk önce onları kontrol edin böylece iyi montajı yapılmamış ise tekrar bir inceleme fırsatı olacaktır.






Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas