Evden Eve Nakliyat Kamyonu Nasıl Yüklenmeli?

Nakliyat Kamyonu Nasıl Yüklenir
Evden eve nakliyat için en önemli aşamalarında biri de paketlenen eşyaların nakliyat aracına doğru olarak yüklenmesidir. İster evden eve nakliyat firmasından hizmet alın isterse kendi evinizi kendiniz taşıyın kamyonun nasıl yükleneceği konusunda biraz bilgi sahibi olmak eşyalarınızın zarar görmeden taşınması için çok önemlidir. Eşyaları yüklerken tetris oyununda olduğu gibi hiç boşluk olmayacak şekilde düzenli ve en az boşluk kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Eşyalar arasındaki boşluklar araç harekete başladıktan sonra eşyalar birbirine sürterek ve hareket ederek hem çizilir hemde daha büyük hasarların oluşmasına neden olur. Eğer bu konuda deneyimli değil iseniz işte sizin için birkaç önerimizi sıralamak istiyoruz.

Eşyaların Demontajını Yapmaktan Üşenmeyin


Masa, dolap, kitaplık ve gardrop gibi demonte edilebilen eşyalar özenle parçalara ayırarak ve her parçayı paketleyerek araca yükleyin. Demontaj yapılmaz ise hem taşınma esnasında hemde araç içindeki hareketler yüzünden mobilyanın vida yuvalarının genişlemesi sonucu artık mobilya eskisi gibi ayakta durmayabilir.

Eşya Yerleştirmeyi İyi Yapın Daha Fazla Yer Kazanın


Kamyona eşya yerleştirirken tetris oynar gibi hangi boşluğa hangi eşya en iyi şekilde yerleşir diye sürekli eşyalar ve boşluklar karşılaştırılmalı.  Eşyalar ne kadar iyi yerleştirilirse o kadar ekstra alan ve kamyon hareket halindeyken o kadar az hareket eder. Buda eşyalarınızın daha az zarar görmesi anlamına gelir.

Ağır Eşyaları İlk Önce Yükleyin


En ağır eşyalar çok daha kolay zarar görür bu nedenle kamyona en önce bu eşyalar yüklenmeli ve hepsi ek tek halatlarla kamyon içinde sabitlenmelidir. Bu eşyaların ufak hareketleri bile diğer eşyalara çok fazla yük bindireceğinden zararların az olması için bu eşyalar en az hareket edecek şekilde kamyon içinde sabitlenmelidir.

Uzun Eşyaları İlk Yüklenecek Eşyalar Arasına Alın


Eşyaların bir çoğunu yükledikten sonra artık kamyona sığmayacak uzunlukta olan eşyaların nasıl yükleneceğini konusunda kafa yormamak için bu eşyaları da ilk yüklenecek eşyalar arasına alın. Nakliyat kamyonlarının yükseklikleri maksimum 2.50 metre kadardır. Boyu 2.50 metreden uzun olacak eşyaları kamyon içine yatırmak durumunda kalınacağından bu eşylar için önceden nasıl yükleneceği konusunda planlama yapılmalı ondan sonra kamyon yüklenmeye başlanmalıdır.

Önce Beni Aç Kolilerini En Son Yükleyin


Tüm eşyaları yükledikten sonra evden detaylı bir incelemeden sonra kalan eşya yok ise daha önce hazırladığınız ve öncelikli ihtiyaçlarınızı içine koyduğunuz "Önce Beni Aç Kolileri"'ni kamyona yükleyin. Bu kolileri taşımadan sonra diğer koliler ile karıştırmayın ve hepsini kendi odalarına yerleştirin ve kolileri açmaya bu kolilerden başlayın.

Eğer tüm bu işler gözünüzde büyüdüyse ben bu işler ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız evden eve nakliyat firmalarından tüm bu hizmetleri alabilirsiniz. Nakliyat firmalarından kolayca teklif almak için Enakliyat.com.tr den bir ihale başlatmanız yeterli...



  

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas