Buzdolabı Nasıl Taşınır 2

buzdolabı nasıl taşınır

Artık buzdolapları tek veya çift kapılı değil 4 kapılı buzdolapları var, 2 kapısı 2 teleskopik rafı olan buzdolapları var. Bunları taşımak ile iki kapılı buzdolabını taşımak arasında çok fark var. Buzdolabı nasıl taşınır diye Türkiye'de ilk yazıyı yazmakla hep övünürüm google da buzdolabı nasıl taşınır dediğinizde çıkan ilk sıradaki yazım temelde iki kapılı buzdolapları için yazılmıştı. Ancak artık bir çok evde dört kapılı buzdolapları var ve nakliyat firmaları bu buzdolaplarını taşırken sorunlar yaşıyor. Bende bugün o dört kapılı bir buzdolabını incelerken bu nasıl taşınır nelere dikkat etmeli diye kafa yormaya başladım. Biraz araştırma, inceleme ve bir iki telefon görüşmesi ile bu yazıyı yazmaya karar verdim. Yararlı olması dileğiyle...

Taşınacaksanız en az bir gün önceden buzdolabının fişini çekip içindekileri boşaltmanız gerekli şehir içi taşınıyorsanız bile buna özen göstermenizi tavsiye ederim. Buzdolabınızın da bir iki gün dinlenme hakkı vardır diye düşünüyorum.

Dört kapılı buzdolabının içindeki tüm raf ve separatörleri çıkarıp temizledikten sonra kolilere yerleştirmenizi öneriyorum. Bu buzdolabları yaklaşık 130 kg ağırlığa sahipler ağırlığı ne kadar azaltırsak taşımak o kadar kolaylaşır. 

Bu büyük buzdolabları bir çok kapıdan geçmiyor. Bu nedenle buzdolapları çoğu çizik ve eziklerini kapılardan geçerken alıyorlar. Ayrıca çoğu kez kapıdan geçirme denemeleri boşa çıkınca mutfaktan çıkarmak için kapaklar sökülüyor. Madem öyle en başta kapıları söküp öyle taşımayı tavsiye ediyorum. Teleskopik çekmeceler zaten kolayca çıkıyor. Bu çekmeceleri ve kapıları ayrı ayrı paketleyerek taşımak çık daha kolay olacak hacim olarak ta daha az yer yer kaplayacağı için kapı ve merdivenlerden çok kolay geçecek. Buda daha az hasar ve nakliyat firması için çok daha az söylenme demek.

Buzdolabı Kapıları Nasıl Sökülür?

Buzdolabının Kapısı Taşıma İçin Nasıl Sökülür

 Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar


Buzdolabının taşınırken yanları üzerine yatırmamaya özen gösterin çoğu firma kullanım kılavuzlarında dik taşınmasını öneriyor. Özellikle arka tarafında soğutucu mekanizme ve boruları geçtiği için ezilmeler bu borulara zarar verebilir. Bu nedenle dik taşınmasını öneriyoruz.

Taşınma bittikten sonra mutfakta istenilen yere yerleştirilen dolabın fişini takmadan bir iki saat beklemeniz önerilir. Özellikle soğutucu gazın kompresöre tekrar dolması için belli bir süre beklenmeli. Bu iki kritik nokta dışında dikkat edilecek başka bir şey yok. Buzdolabındaki en önemli parça da kompresör ona iyi davranmak yeterli olacaktır.

Buzdolabı Nasıl Taşınmalı?


Bu aşağıda gördüğünüz resim her buzdolabı kolisi üzerinde bulunan ve buzdolabının nasıl taşınması gerektiğini ve nasıl taşınmaması gerektiğini net olarak anlatmaktadır.

Buzdolabı nasıl taşınmalı



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas