Taşınacaksanız en az bir gün önceden buzdolabının fişini çekip içindekileri boşaltmanız gerekli şehir içi taşınıyorsanız bile buna özen göstermenizi tavsiye ederim. Buzdolabınızın da bir iki gün dinlenme hakkı vardır diye düşünüyorum.
Dört kapılı buzdolabının içindeki tüm raf ve separatörleri çıkarıp temizledikten sonra kolilere yerleştirmenizi öneriyorum. Bu buzdolabları yaklaşık 130 kg ağırlığa sahipler ağırlığı ne kadar azaltırsak taşımak o kadar kolaylaşır.
Bu büyük buzdolabları bir çok kapıdan geçmiyor. Bu nedenle buzdolapları çoğu çizik ve eziklerini kapılardan geçerken alıyorlar. Ayrıca çoğu kez kapıdan geçirme denemeleri boşa çıkınca mutfaktan çıkarmak için kapaklar sökülüyor. Madem öyle en başta kapıları söküp öyle taşımayı tavsiye ediyorum. Teleskopik çekmeceler zaten kolayca çıkıyor. Bu çekmeceleri ve kapıları ayrı ayrı paketleyerek taşımak çık daha kolay olacak hacim olarak ta daha az yer yer kaplayacağı için kapı ve merdivenlerden çok kolay geçecek. Buda daha az hasar ve nakliyat firması için çok daha az söylenme demek.
Buzdolabı Kapıları Nasıl Sökülür?
Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar
Buzdolabının taşınırken yanları üzerine yatırmamaya özen gösterin çoğu firma kullanım kılavuzlarında dik taşınmasını öneriyor. Özellikle arka tarafında soğutucu mekanizme ve boruları geçtiği için ezilmeler bu borulara zarar verebilir. Bu nedenle dik taşınmasını öneriyoruz.
Taşınma bittikten sonra mutfakta istenilen yere yerleştirilen dolabın fişini takmadan bir iki saat beklemeniz önerilir. Özellikle soğutucu gazın kompresöre tekrar dolması için belli bir süre beklenmeli. Bu iki kritik nokta dışında dikkat edilecek başka bir şey yok. Buzdolabındaki en önemli parça da kompresör ona iyi davranmak yeterli olacaktır.
Buzdolabı Nasıl Taşınmalı?
Bu aşağıda gördüğünüz resim her buzdolabı kolisi üzerinde bulunan ve buzdolabının nasıl taşınması gerektiğini ve nasıl taşınmaması gerektiğini net olarak anlatmaktadır.
Yorum Gönder