Yatak Odanızı Taşırken İşinize Yarayacak 7 Muhteşem Tüyo

yatak odası nasıl taşınır
Yatak odası evinizi taşırken en çok vaktinizi geçireceğiniz noktalardan biridir diyebiliriz. Nakliyat firmalarının daha dikkatli davranmaları ve yatak odasındaki o ağır ve demonte edilecek eşyalar nasıl taşınacak? Nasıl paketlenmeli ve yeni evde nerelere hangi eşyalar yerleştirilecek? Özetle rahat bir taşınma ve güzel bir nakliyat tecrübesi için birkaç tüyo paylaşmak istedik.


Yatak Odası Nasıl Taşınır Kontrol listesi 

1. Yatak odanızı keşfedin hangi eşyalarınız yeni evinize taşınacak hangileri eski evinizde kalacak. Bu seçimi yapmak uzun zamanınızı alabilir özellikle uzun süre sahip olduğunuz bir çok eşyaya duygusal olarak bir bağınız olduğunu fark edeceksiniz genede önemli olmayan gereksiz parçalardan kurtulmanız yatak odanızı toparlamanızı kolaylaştıracak. Taşınmayı hızlandıracak ve nakliyatın daha ucuza mal olmasını sağlayacaktır.

2. Yeni evi neyle doldurmalı. Evet bu çok önemli bir konu yeni yatak odanızın boyutu nedir? Hangi mobilyalarınızı oraya koymak istiyorsunuz, koyacağınız eşyalar sığar mı? Sığarsa nasıl sığar? Elinize bir metre alın ve hesaplayın işaretleyin bu hesabı yapmanız öncelikle mobilyaların nereye gideceğini bilmeniz nakliyat firmasının insafına kalmasını engelleyecektir. İnanın bana biraz zor gibi görünse de yaptıktan sonra bunu çok seveceksiniz. :)

3. Büyük Mobilyalar (kabus mobilyalar) çift kişilik yataklar, daha büyük yataklar, masalar, şifoniyerler, komidin, kanepe ve diğerleri bu sevilen ama hiç bahtı olmayan mobilyalar kocaman oldukları için kapınızdan parçalanmadan sığamazlar. Dolayısıyla bunları parçalamadan önce parçalayacak insanların marangozluk veya mobilyacılıktan anlayıp anlamadıklarını incelemeniz sormanız ve soruşturmanız yararınıza olacaktır. Marangoz sahibi bir nakliyatçı bulmakta ekstra bir zorluk olacağından işi firmaları tercih etmeniz ve tercih ettiğiniz firmaya açık açık sormanızı tavsiye ederiz. Sökmeden önce fazla fazla her açıdan resimlerini çekmenizi ve mobilyalar birleştirildikten sonra resimle karşılaştırmanız veya birleştirilen yatağın sağlam olup olmadığını anlamak için üstünde zıplamanızı dahi tavsiye ederiz.

4. Paketleme malzemelerinizi alın gerçekten ihtiyacınız olacak peki bu ihtiyacı nasıl hesaplayacaksınız ne taşıyacağınıza bir bakın ve ihtiyacınız olabilecek eşya listesi oluşturun.
Bunlar...
-Koli
-Balonlu naylon
-Streç
-Ambalaj kağıdı
-Koli bandı
-Makas
-İspirtolu Kalem
-Koliler için etiket (Şu sayfamızdan ulaşabilirsiniz taşınırken koliler için etiketler )

Eğer hangisinden ne kadar alacağınız konusunda kararsız kalırsanız Enakliyat ekibi olarak size yardım etmekten gurur duyarız. Bunlara Alternatif olarak battaniyeleri ve havlularınızı sarma malzemesi olarak kullanabilirsiniz ama taşıdıktan sonra yıkamanız gerekecektir. :)

5. Hemen organize et erken en erken başla özellikle büyük bir yatak odanız varsa sakın son ana bırakmayın. Son ana bırakırsanız taşınmanız gecikir ev sahibiniz veya taşıyıcı firma sıkıntı çıkarır bu yüzden her anınıza ihtiyacınız olacaktır. İhtiyacınız olmayan sık kullanmadığınız eşyaları paketlemekle başlayın. Enakliyat.com.tr'de bulabileceğiniz  etiketleri kolilerin 4 tarafına yapıştırın ki gideceği yerler bilinsin ve verilen önem yükselsin.

6. Nasıl paketleriz evinizi taşıyacağınız zaman öyle şeylerle tanışacaksınız ki şaşıracaksınız mesela elbiseleriniz için askılı koliler. Ayaklı eşyalarınız için masa veya sandalyeleriniz için çoraplarımızı kullanabilirsiniz çorapları onlara giydirdiğiniz zaman etrafa duvara diğer eşyalara sürttüğü zaman çizmeyecektir. TV, DVD, lap top, hoparlör, ses sistemi gibi elektronik eşya paketlemek için bizim elektronik eşya paketleme yöntemleri adlı yazımıza göz atarsanız sizin için çok güzel olur. Çünkü elektronik eşyalar dikkat gerektiren özel eşyalardır.

7. Diğer bir çok önerimiz ve evinizi taşırken ihtiyaç duyacağınız her şeyin bir arada bulunduğu yardımcı araçlar sayfamızı ziyaret edin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas