Taşımaya Gelen Firmanın Anlaştığınız Firma Olduğunu Teyid Edin

tasimaya gelen evden eve nakliyat firması
Evden Eve nakliyat piyasasında kullanılan araçları logolu ve logosuz olarak iki gruba ayırabiliriz. Logolu araçlarda firma ismi, firma iletişim bilgileri ve internet sitesi gibi firmayı net olarak tanımlayan bilgiler bulunmaktadır. Peki, logosuz olan araçla gelen firma geçekten sizin anlaştığınız firma mı? Bunu teyit etmek için herhangi bir şey yapıyor musunuz? Eğer gelen firma sizin en başta anlaştığınız tüm detayları konuştuğunu bir firma değil ise taşınma sürecinde problemler çıkabilir. Bu nedenle anlaştığınız firmaya nasıl bir araç ile geleceği ve aracın plakasını isteyerek firmanın size başka bir nakliyeci yönlendirmesini engellemeniz lazım gelir. Eğer önceden araç plakası almaz ve firmanın size başka bir nakliyeci göndermemesi için tembihleyip önleminizi almadıysanız. Kapınıza yanaşan kamyon anlaştığınız firmaya mı yoksa başka bir firmaya mı ait bunu belirlemeli ve stratejinizi ona göre belirlemelisiniz. Bu iki konu ile ilgili yazdığımız aşağıdaki önerileri de dikkate alabilirsiniz.


Eğer bu söylediklerimizden herhangi birini gerçekleştirmediyseniz o zaman şu adımları gerçekleştirerek evinizi taşımaya gelen firmanın anlaştığınız firma mı yoksa başka bir firmamı kolayca öğrenebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta gelen firma yetkilisine “Falan firma mı?” gibi anlaştığınız firmanın ismini paylaşmak yerine “Hangi firmadan geldiniz?” gibi bir soru soru sormak. Çalışanlar veya firma yetkilisi firma ismini yanlışlıkla söyleyebilir böylece gelen firmayı kolayca tespit edebilirsiniz. Burada siz “falan firma mı?” diye bir soru sorduğunuzda gelen firma anlaştığınız firma değilse bile size “Evet biz o firmayız.” diyebilir.

Eğer bu taktik tutmadıysa hiç açık vermeden yeni planı devreye alabilirsiniz. Her nakliyat firması yanında bol bol kartvizit taşır bir çalışandan kartvizit isteyebilirsiniz. Böylece kesin olarak kapıya gelen firmayı öğrenmiş olacaksınız. Nasıl zekice değil mi?

Yeterince zeki değil çünkü buda tutmadı mı dediniz? Bizde taktik bitmez işte yeni fikrimiz. Firmadan taşınmadan önce sözleşme imzalamak istediğinizi ve faturalarının da olup olmadığını sorun size getirecekleri sözleşeme ve faturalarda mutlaka firma ismi geçecektir. Bingo! İşte bu kadar firmanın geçek ismini öğrenmek kolaymış değil mi? Bu taktik te tutmaz ise artık kurcalamayın gelen ekip iyi çalışmış işinin ehli bir firma, bükemediğin bileği öpeceksin demiş atalarımız. Bize de bu söze tabi olmak kalır hadi hayırlısı…

Hadi hayırlısı dedik yanlış anlaşılmasın, üstümüze düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Şimdi firmaya dönüp iyi ve anlayışlı bir ev sahibi olarak eşyalarının onlara emanet olduğunu, ama yasal tüm sorumluluklarınızı yerine getirmek zorunda olduğunuzu dile getirin. Onlarda anlayışla karşılayacaklardır. Gelen ekipte yetkili kişi ile sözleşme imzalayın, önceden hazırladığınız eşya listesinin bir kopyasını paylaşın ve iletişim kuracağınız şoförün telefon numarasını alın ve aracında plakasını görecek şekilde kamyonun bir resmini çekin. Artık üstünüze düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiniz içiniz rahat olsun. Evden eve akliyat böyle işte çok zevkli insana dedektiflik te yaptırıyor. Her detayı sizin için düşünen ve hayata geçirmek için çalışan bir yer var Enakliyat birde buradan deneyin taşınmayı derim.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas