Taşındığınız Evinizde Bu Güvenlik Kontrollerine Dikkat Edin

evde alınacak güvenlik önlemeleri
Yeni bir ev, yeni bir mahalle veya yeni bir şehre taşındınız. Tüm kolileri açtınız  eve eşyaların yerleştirilmesini gerçekleştirdiniz. Artık taşınma sonrası evdeki o karışıklık bitti, akşamları işten sonra geldikten sonra oturup keyif yapmaya başladınız. Yeni başlangıçlar biraz zahmetli de olsa bir çok yeniliği de beraberinde getirmektedir. Bu yeni başlangıcın size çok iyi gelmesini dilerim. Ancak şimdi yapılacak birkaç işimiz daha var hadi bu konuları biraz inceleyelim...

Yeni taşındığınız mahallede ilk önceliği komşular ile tanışmaya ayırın. Komşularınız ile çevreniz hakkında bir çok bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Bir çay veya yemekli organizasyon düzenleyerek komşularınız ile kolayca tanışabilirsiniz. Komşularınızın sizi tanıması ve sizin onları tanımanız güvenlik açısından önemli bir detaydır. 


İstatistikler, Türkiye’de ev ve iş yerlerinin sık sık hırsızlık olaylarına maruz kaldığını gösteriyor. Bu sayı saatte 10 ev, 5 iş yeri gibi bir sayıya denk gelmektedir. Ayda ise 6900 ev  ve 3600’den fazla iş yerinin hırsızlığa maruz kaldığını ortaya koyuyor. Basit ancak etkili önlemler, istenmeyen olayların yaşanmasını önemli derecede engelleyebilir.


Dış Kapının Kilidini Değiştirin


Komşular ile tanıştıktan sonra eğer dış kapının kilidini değiştirmediyseniz ilk işiniz onu değiştirmek olsun. İster kendiniz değiştirin ister bir çilingir çağırarak değiştirin. Anahtar sayısını fazla olmasına özen gösterin tedbir olarak her aile üyesine birer anahtar vererek olası dışarıda kalmaların önüne geçebilirsiniz. Bir dip not eğer kapı kilidi ses çıkarıyor ise sakın yağlamayın pas sökücü kullanarak bu gıçırtıları önleyebilirsiniz. Yağ daha fazla pislik tutmasına ve daha fazla ses çıkarmasına neden olmaktadır.

PVC Pencerelerdeki Büyük Güvenlik Sorunu

PVC pencerelerde kilidi tutan dilin olması gerektiği gibi monte edilmemesi pencerelerin çok kolay açılmasına neden olmaktadır. Bunu tecrübe eden biri olarak artık tüm pencereleri kontrol ediyorum ve henüz beni şaşırtan veya zahmetten kurtaran bir pencereye rastlamadım. Şimdi ilk resimdeki pencerenin kilit mekanizmasını iyice inceleyin.

PVC Pencerenin Kilit Mekanizmasının İlk Hali

Gördüğünüz gibi kilit ile mekanizmanın buluşması çok zayıf ancak yarısı dilin altına geçmektedir. Diğer yarısı dışarıda kalacak şekilde ayarlanmış. Bu durumdaki pencereler biraz zorlandığı zaman hemen açılmaktadır. Şimdi mekanizmayı tutan parçayı söküp biraz daha aşağıda olacak şekilde ayarlamamız lazım. 

Mekanizmanın Yerinin Değiştirilmesi

Bir tornavida yarımı ile kilidi tutan parçayı çıkarıp biraz daha aşağıda olacak şekilde ayarlayalım. Sökmek ve takmak kolay yenini ayarlamak içinde bir kalem yardımı ile işaret koyabilirsiniz.

Kilidin doğru konumu

Artık mekanizma onu tutan  parçanın iyice altına geçebilecek konumda bu durumda pencerenin açılması çok daha zor. Pencereleriniz de bu kontrolleri yapmayı unutmayın. 

Emniyet Kilidi


PVC pencere ve kapılar için kullanabileceğiniz emniyet kilitleri kapının veya pencerenin dışarıdan açılmasını zorlaştırır. Ayrıca çocukların pencere ve kapıyı açmasına karşı bir önlem olarak var olacaktır.

Emniyet kilidi


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas