Hangi Meslek Grubu Daha Çok Taşınıyor?


En çok hangi melekte olanlar taşınıyor?

Nasıl bir kariyer planı yapıyorsunuz. Sık sık farklı şehirlere taşınmayı ve orada belli bir süre çalıştıktan sonra başka bir şehre gidip yeniden başlamayı mı istersiniz? Yoksa bir yerde kökleri salıp uzun yıllar bir yerde çalışmayı mı düşünüyorsunuz? Kariyer planınızı yaparken seçtiğiniz mesleğin artı ve eksi yönlerini iyi bilmelisiniz. Eğer farklı şehirler görüp sık sık taşınmayı seviyor iseniz yukarıda sıraladığımız meslekler tam size göre...


Asker (Askeriye) : Eğer orduda bir kariyer istiyor iseniz şunu bilin ki Türkiye'nin bir çok şehrinde görev yapacaksınız. Hareketlilik neredeyse siz orada olacaksınız. Doğu görevi, batı görevi derken ülkeyi bir ucundan bir ucuna kat edeceksiniz. Kolay gelsin...

Şehir ve Bölge Planlama : Çalıştığınız proje hangi şehirde ise sizde o şehirde proje boyunca bulunacağınız için taşınmak sizin içinde sık yaşayacağınız bir tecrübe olacaktır.

Memur : Devlet memurları da bir çok sebepten dolayı sık şehir değiştiren meslek gruplarının başında gelmektedir. Tayinini kendi isteyen olduğu gibi zorunlu atamalarında gerçekleştiği bir meslektir. Taşınırken devletin size ödeyeceği harcırahı bu sayfadan hesaplayabilirsiniz. Yurt içi sürekli görev yolluğu hesaplama 

Polis : Polislerin kariyerleri de askerlerle benzerdir. Hareketlilik neredeyse orada görev yapacağınız için ülkenin birçok şehrini görme şansınız olacaktır.  

Profesyonel Sporcular : Sporcularda sık sık takım değiştirdikleri için bir çok farklı şehre taşınmak zorunda oluyorlar. Örnek olarak futbolcuların çok azı uzun yıllar bir takımda kalabiliyor. Bazen bir yılda üç farklı takımla çalışabiliyorlar.  

Öğretmen : Öğretmenler de memur sınıfında olan mesleklerden biridir. Farklı şehirlere tayinlerinin çıkması sonucu bir çok farklı şehirde görev yapabiliyorlar. 

Bankacı : Özellikle yeni şube açılışlarında şubeye ilk defa işe alınanların görevlendirildiği gibi tecrübeli elemanlarda görevlendirilmektedir. Eğer bankada üst bir mevkide değil iseniz sık taşınmak sizinde kariyer planlarınızda yer almalı.

Pazarlama Uzmanı : Pazarlamacılar için para nerede ise oda orada olmak zorundadır. Yeni fırsatlar, yeni pazarlar bir çok pazarlama uzmanını kendine çekeceği için taşınma konusunda da uzman olacaksınız gibi görünüyor.

Teknik Direktör : Özellikle bizim ülkemizde sık sık farklı takımlarda görevlendirildikleri için taşınmak onlar için alışkanlık halini almıştır. Örnek olarak Yılmaz Vural 26 yılda 27 takım çalıştırmış.

Arkeolog : Ne zaman ve nerede yeni bir tarihi kalıntı bulunacağını bilemezsiniz. Çalışacağınız kazılar içi o kazının bulunduğu şehre taşınma olasılığınız çok yüksek.  

Serbest Meslek : İş nerede ise siz orada olmak zorundasınız.


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas