Piyano Taşıma: Piyano Nasıl Taşınır?

piyano taşıma

Piyano, tuşlarına basıldığında sahip olduğu karmaşık çekişli mekanizması ile tellere vurularak ses veren klavyeli bir çalgıdır. Yapım biçimi ile konsol ve kuyruklu piyano olarak iki çeşittir.  Piyano sahip olduğu karmaşık ve hassas mekanizmaları nedeniyle taşınırken özen gösterilmelidir. Taşınırken hem iyi paketlenmeli hemde çok dikkatli taşınmalıdır.

Piyanonun taşınacağı kapı, merdiven ve koridorlar ölçülmeli nasıl taşınacağı belirlendikten sonra işe başlamalı, önce demonte edilecek parçalar varsa piyanodan sökülür sonra doğru bir paketleme ile taşınacak hale getirilir. İşte piyano taşınırken nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili tavsiyelerimiz.

konsol piyano taşıma

Konsol Piyano Nasıl Taşınır?
Bir konsol piyano 130 kg ile 250 kg ağırlığa sahiptir. Hem ağırlıkları hem de hassas mekanizmaları taşınmayı güçleştirmektedir. Bu nedenle piyano taşırken iyi bir planlama yapılmalı veya profesyonel destek alınmalıdır. Taşınırken hiçbir parçasına zarar verilmemeli, son derece dikkatli ve hassas bir şekilde yapılmalıdır. Biraz sabır ve özen ile piyanonuzu kendiniz de taşıyabilirsiniz. Ancak işi bilen bir profesyonelin taşıması her zaman daha kolay ve doğrudur.

tekerlekli taşıyıcınakliyat kamyonunda sabitlemepaketlenmiş piyano

  1. Bir battaniye ile piyanoyu güzelce sarın, battaniye uçlarını koli bantı ile sabitleyin veya şerit iplerle battaniyeler sabitlenir böylece yüzeyin zarar görmesi önlenir. Battaniye ile sarıldıktan sonra bant yerine streç ile iyice kaplanır.
  2. Geniş bir palet ve tekerlekli taşıyıcı kullanın. Eğer piyano tekerlekli ise piyanoyu paletin üzerine yerleştirin ve tekerleklerini kilitleyin. Böylece hareket etmesi önlenecektir.
  3. Piyanoyu paletle birlikte tekerlekli taşıyıcının üzerine yerleştirin ve piyanonun her tarafında bir kişi olacak şekilde yavaş yavaş hareket ettirin. Eğer tekerlekli taşıyıcınız yok ise daha çok arkadaşınızı yardıma çağırın.
  4. Piyanoyu yükleyeceğiniz aracın yeterli büyüklükte olmasına özen gösterin.
  5. Piyanoyu araca doğru taşırken dikkatli olun ve merdivenlerde basamakları tek tek indirirken dikkatli ve yavaş hareket edin. Çarpma ve düşmeler piyanoya zarar verebilir. Araca yüklerken de çok dikkatli olun ve araçta sabitledikten sonra iyice bağlayın.
  6. Yeni eve taşınma sürecini de aynı şekilde dikkatlice taşıdıktan sonra paketler açın ve yeni terine yerleştirin.
kuyruklu piyano nasıl taşınır

Kuyruklu Piyano Nasıl Taşınır?
En küçük kuyruklu piyano bile 250 kg ağırlığa sahiptir. Konsol piyanolara göre daha hassas ve ağır olmaları sebebi ile daha çok özne istemektedirler. Bu nedenle paketleme yapılırken iki kat paketlenmeleri gerekmektedir. Konsol piyanolardan farklı olarak paketleme yapılmadan önce ayaklarının sökülmesi ve dik olarak taşınmaları gerekmektedir. Bu nedenle kuyruklu piyano muhakkak profesyonel bir ekibe emanet edilmeli. Küçük bir düşme yâda çarpmada piyanonun rezonansı bozulabilir. Tüm taşıma süreci konsol piyano taşıma süreci ile aynı olsa da çok daha ağır ve zor bir görevdir. Muhakkak palet ve tekerlekli taşıyıcı kullanılmalı ve dik olarak taşınmalı. En az 5 kişilik bir ekip isteyin taşımanın daha sağlıklı gerçekleşmesi için.


Piyano Taşıma Fiyatları

Evden eve nakliyat firmaları piyano ve kasaların taşınması için ilave ücret talep ederler. Çünkü bu iki eşyanın hem taşınması çok zor hemde çok daha fazla sorumluluk olduğu için. Eğer evinizde piyano bulunuyorsa ve taşınmaya hazırlanıyorsanız nakliyat firmalarından fiyat teklifi alırken piyano taşınması içinde teklif isteyin. 

Enakliyat ile hemen nakliyat firmalarından piyano taşıma için hızlıca fiyat teklifleri alabilirsiniz. Piyano resimlerini çekip ihalenize ekleyerek birçok firmadan kolayca teklif alabilirsiniz. Sadece birkaç dakikada 10 dan fazla firmadan fiyat teklifi alabilirsiniz.

Sadece piyano taşınması olacak ise Parça Eşya Taşıma formunu doldurun ve sadece piyano taşınması için fiyat teklifleri alın. 


Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas