Evden Eve Nakliyat ve K-3, K-1 Yetki Belgeleri


K-3 yetki belgesi: Ulaştırma Bakanlığından ticari amaçla yurt içi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapan şahıs ve firmaların belli bir ücret ödeyerek aldıkları bir belgedir.

K-1 yetki belgesi: Ticari amaçla yurt içi yük taşımacılığı yapan şahıs ve firmaların ulaştırma bakanlığından belli bir ücret karşılığı aldıkları bir belgedir.
Yurt içi taşımacılık yapanların bu belgeleri almaları gerekmektedir. Belgelerin alınmaması halinde para cezaları ve trafikten men cezaları uygulanmaktadır.

Nakliye firması araştırırken özellikle firmanın internet sitesinde yetki belgeleri firma hakkında birçok bilgi vermektedir. Bu yazımızda bu konuya değinmek istedik. Sektörde iyi hizmet sunan firmaların çoğunun internet sitesinde k-yetki belgeleri bulunmakta ve bu belgeler rahatlıkla okunabilmektedir. Birçok nakliye firması internet sitesinde yetki belgelerimiz diye sayfalar oluşturmuş ancak ya bu sayfalar açılmıyor yâda açılan k-yetki belgeleri okunmamaktadır.

evden eve nakliyat yetki belgeleri
Evden Eve Nakliyat ve K-3, K-1 Yetki Belgeleri
Şimdi bir yetki belgesinden firma hakkında neler öğrenebiliriz. Öncelikle Ticaret Ünvanı kısmına bakıp bu ünvanı Türkiye Ticaret Sicil’e yazıp gerçekte böyle bir şirketin olup olmadığını öğrenebiliriz.  Firma limited şirket, anonim veya şahıs firması ise Ticaret Sicil ’de kaydı muhakkak vardır. Ticaret sicilde kaydın yok ise bulunduğu şehirdeki Ticaret Odasında kaydını arayabilirsiniz. İstanbul, İzmir ve Bursa firmalarını bu illerin ticaret odalarında arayıp kuruluş tarihleri ve kurucuları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.                                                
Bazı evden eve nakliyat firmalarının k-yetki belgelerinde Ticaret Ünvanı kısmında Limited Şirketi olduğunu yazılı ancak Ticaret Sicil No kısmı boş yâda Vergi numarası 11 hanelidir bu çelişkilere dikkat ederek seçeceğiniz evden eve nakliyat firmasına karar verebilirsiniz.

Tabi k-yetki belgesi gerçek kişiler ile Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı evden eve nakliyat yapanlara da verildiği için bu firmalara ait belgelerde Ticaret Ünvanında kişinin adı soyadı ve Vergi Numarası kısmında da kişinin kimlik numarası bulunmaktadır. Hal böyle olunca bu firmalar hakkında bir araştırma yapıp bilgi sahibi olmak güçleşmektedir. Bu firmalarda da şuna dikkat edin Numarası kısmında numara eğer firma İstanbul firması ise numara İST- ile başlar diğer şehirler içinde geçerlidir örneğin Bursa firmalarında da numara BUR- ile başlar.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas