Evden Eve Nakliyat ve Eşya Depolama

Eşya depolama
Eşya depolama ve evden eve nakliyat ikisi beraber var olan iki farklı iş kolu, farklı nedenler ile eşyanızı belli bir süre depolamanız gerektiğinde eşyanızı depoya taşıyacak ve tekrar depodan evinize getirecek bir nakliyat firmasına ihtiyacınız var. Eşya depolama neden ihtiyaç duyarız işte birkaç örnek;

Başka bir şehre birkaç için çalışmaya gittiğinizde tüm eşyanızı yanınızda götürüp tekrar geri getirmek mali açıdan mantıklı değil. Burada uygulanacak yöntem çalışma süresince eşyanızı bir depoda siz dönene kadar saklamak olmalı. Böylece bütçenizi daha doğru kullanarak tasarruf edebilirsiniz. Çünkü bir aylığına tüm ev eşyanızı  ₺ 400-600 arasında depolayabilirsiniz. Ancak bu kadar ucuza bir ev kiralamanız çok olası gözükmüyor.

İş nedeniyle başka bir ülkede bir kaç ay çalışacaksanız eşya depolama hizmetini denemelisiniz. Evinizin kirasının küçük bir kısmı ile ay boyunca eşyanızı depoda saklayabilir ve döndüğünüzde tekrar ev kiralayarak istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Evden eve taşınırken hesaba katmadığımız şartlar ile karşılaşıp yeni eve eşyayı taşımaktan vazgeçebiliyoruz. Bu nedenler yeni evi beğenmemek olabildiği gibi tadilatın uzaması gibi taşınmayı engelleyen sebeplerde olabiliyor. İşte böyle durumlarda yardımımıza eşya depolama hizmeti girmektedir. Eşyanızı ambalajlı olarak istediğiniz süre boyunca depolayabilirsiniz.

Yeni taşındığınız eviniz bir öncekinden daha küçük ve birçok eşyanız yeni evinizde kendine yer bulamadı mı? Eşya depolama hizmeti ile eşyalarınız istediğiniz süre boyunca saklayabilirsiniz.


Eşya Depolamada Süreç Nasıl İşliyor?

Türkiye'de henüz ağırlığını yeterince hissetmediğimiz depolama hizmet sektörü özellikle ABD de çok büyük bir sektör olmuştur. Severek izlediğim Storage Wars (Depo Savaşları) diye TV dizisi bile var. Depo Savaşları dizisinde uzun bir süre depo ücretlerini ödemeyen ve eşyasına sahip çıkmayan müşterilerin depoları açık arttırım ile satılmaktadır. işin güzel yanı depoda ne var ne yok incelemek için sadece birkaç dakikaları var ve yalnızca kapıdan bakmaya izin var.

Türkiye'ye dönmek gerekirse neredeyse her evden eve nakliyat firması aynı zamanda eşya depolama hizmeti vermektedir. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu eşyanızın nerede depolanacak, yani depo şartlarını öğrendikten sonra karar vermenizdir. Tavsiyem gidip depoyu görmeniz yönünde ancak imkanım yok diyorsanız nakliyat firmasından deponun durumunu gösterecek resimler isteyebilirsiniz. Hata whatsapp ile video bile isteyebilirsiniz.

Eşya Depolama İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Eşyanızın depolanacağı yeri görmenizi tavsiye ederiz. Gidip depo ve şartlarını görme imkanınız yok ise firmadan mutlaka depo resimleri isteyin. Hatta size whatsapp tan bir video çekip göndermesini bile isteyin. Deponun durumunu öğrenmeden karar vermeyin.    

Evden eve nakliyat ve eşya depolama

Depolama şartları hakkında ikna olduktan sonra firmadan özellikle paketleme malzemesi konusunda pazarlık yapmanızı öneririm. Paketleme tavsiyem ise battaniye (temiz battaniye) ve streç kullanmanız yönünde. Battaniye ile iyice sarılan eşyaların özellikle zemine oturacak kısımlarının streç ile iki üç kez sarılması yönünde. Hiç hava almayacak şekilde tümünü streç ile sarmayın battaniyenin bazı kısımları streçsiz kalsın böylece eşyalar nefes alabilir.

Süreci şu şekilde özetleyebiliriz.

  1. Firma depolamak istediğiniz eşyaları önce paketler ardından depoya taşımayı gerçekleştirir.
  2. İstediğiniz süre boyunca eşyalarınız depoda uygun şartlarda saklanır.
  3. Eşyanızı tekrar istediğiniz yere taşımasını gerçekleştirir. 
  4. İsteğiniz doğrultuda eşyalar paketlerinden çıkarılır ve istenilen odalara kurulumu yapılır. 

Evden Eve Nakliyat ve Depolama Ne Kadar Tutar?


Fiyatlama eşyanızın hacmi doğrultusunda yapılır. Depolanacak ve taşınacak eşya hacmi ne kadar çoksa fiyatta o doğrultuda artar. Size şöyle bir formül verebilirim evden eve nakliyat ve eşya depolama arasındaki bağlantıyı veren bir fiyat formülüdür. Genellikle çalışan bir formüldür.

Evden Eve Nakliyat Fiyatı  =  3 (Aylık Eşya Depolama Fiyatı)

Yani evinizi 1900 TL ye taşıyabiliyorsanız bu ev eşyasını bir aylık 600 TL ye depolayacağınız anlamına gelir. Özel şartlardan evinizin taşıma fiyatı artabilir bu özel şartlar için ödediğiniz kısmı çıkararak formülde yeniden hesaplama yapabilirsiniz.

 

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas