Evde tadilat var eşyalarınızı belli bir süreliğine depoya göndermek istiyorsunuz ve eşya depolama firması aramaya başladınız? İşe nereden başlayacağınız konusunda da emin değil misiniz? Eşyalarınızı doğru bir şekilde istediğiniz süre depolamak için depolama hizmeti veren firmalara sormanız gereken ilk on soruyu sizin için sıraladık:
1- Bu şirket eşya depolama alanında uzmanlaşmış mı?
Eşya depolamak, hem taşınma sürecinde hemde depoda kalacağı süre içinde hangi olumsuz şartlara maruz kalıyor ve bu şartları iyileştirmek için depolama firması nasıl çözümler geliştirmiş. Bu sorunun cevabının sadece sigortalı ve güvenlik hizmeti var olmadığını düşünüyoruz. Deponun bulunduğu konum sel veya su baskınlarına karşı korumalı mı? Nem veya haşerelere karşı önlem alınıyor mu? Bu soruların cevapları sizi uzman depolama firmasına götürecektir. Eşyayı alıp bir depoda beli bir süre tutup teslim etmek değil, profesyonel hizmet arayın.
2- Tesis, olası risklere karşı sigortalanmış mı?
Eşyalarınızı korumak amacıyla depolama hizmeti alıp işin sonunda eşyalarınızdan olmamak için tesisin hangi risklere karşı ne kadarlık bir sigorta poliçesinin olduğunu öğrenmeniz çok iyi olacaktır. Sigorta poliçesini iyice inceleyip sigorta şirketi ile iletişime geçerek varsa aklınızda takılı kalmış soruları sormaktan çekinmeyin.
3- Depolama ünitesi iklim kontrollü müdür?
Eşyalarınız özellikle uzun süre depolanacak ise bu seçeneğin olması çok daha önem kazanmaktadır. Depolama alanının nem ve sıcaklığının otomatik sistemler tarafından kontrol ediliyor olmalı. Nemli ortamda bekleyen eşyalarınız zamanla nemin etkisi ile deforme olacak veya kullanılamaz hale gelebilecektir. Sıcaklık ve nem ile ahşap, kağıt ve doğal maddelerden yapılmış eşyaların şişmesine, çatlamasına veya kalıcı lekelerini oluşmasına neden olabilir. Ortamı belirli sıcaklık ve nemde tutmak eşyaları mümkün olabildiğince uzun süre koruyacaktır.
4- Tesis ev eşyaları için doğru tasarlanmış mı?
Depo tasarımı, erişim kontrolü, iklim koşulları, asansör, yükleme indirme alanları ve eşyalarınızın kilitli bir alanda tutulması gibi etkenler düşünülerek mi hazırlanmış. Çünkü çoğu depolama alanında eşyalarınız diğer depolanan eşyalar ile aynı alanı paylaşır. Böyle depolarda eşyaların karışması, kaybolması gibi sürprizler ile karşılaşabilirsiniz.
5- Personel eşya taşıma ve istifleme ile ilgili eğitimli mi?
Binanın kendisi eşyalarınızı tehlikelerden koruyabilir ancak en iyi iklimlendirme ve güçlü güvenlik sistemi bile eşyalarınızı insan hatasından koruyamaz. Depolama hizmeti veren şirketin çalışanları eşyanızı nasıl istifleyeceğini veya nasıl taşıması gerektiği konusunda eğitim görmüş olması bu açıdan çok önemlidir.
6- Envanter kontrolü nasıl yapılıyor?
Eğer eşyanızı teslim ettiğiniz depolama tesisinde size özel konteyner ve kilit sistemi yok ise iyi bir envanter sistemlerini olması çok önemlidir. Eşyalarınızı depolamayı düşünüyorsanız sizinde elinizde bir eşya listesinin olması gerekir. Ancak depolama firması eşyaları teslim alırken sizinle depoda bulunan eşyaların bir listesini paylaşmıyor ise eşyaları teslim etmeden önce iyi düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Depolama hizmeti bitiğinde şu eşyam da depodaydı ama şimdi yok demek istemiyorsanız bir eşya listesi hazırlayın ve bunu depolama firmasının yetkilileri ile paylaşın ve karşılıklı imzalayarak sorumluluğunuzu yerine getirin. Biz bu işlemi depolama yetkililerinin yapması gerektiğine inanıyoruz. Onlar yapmıyor ise iş size düşüyor veya başka bir depolama firması seçmenizi tavsiye ediyoruz.
Daha fazla bilgi için: Eşya Depolma sayfamızı inceleyin.
Yorum Gönder