Bavul Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bavul hazırlamak

Bavul hazırlamak kimileri için tam bir kriz sebebidir. Gerekli ve gereksiz eşyalara karar vermek ve mümkün olduğunca küçük bir valize bunları yerleştirebilmek size de zor geliyorsa, bavul hazırlamadan önce bu yazıyı mutlaka okuyun.

Hazırlıklara bavulunuzun boyutuna karar vermekle başlayın. Seyahat edeceğiniz vasıtayı göz önünde bulundurarak buna karar verebilirsiniz. Örneğin, uçakla seyahat edecekseniz kaç kilogramlık bagaj hakkınız olduğuna dikkat edin. Ardından kendinize "alınması gerekenler" listesi yapın. Listeyi yaparken neye gerçekten ihtiyacınız olduğuna karar verin. Fazladan her eşya size sadece yük olacaktır. Listedekileri hazırlayın ve mümkün olduğunda küçük boyutlarda katlamaya çalışın, çünkü bavulunuzda yer kazanmanın en iyi yolu kıyafetlerinizi doğru katlamaktan geçer. Seyahatiniz kaç gün sürecekse bir iki günlük fazladan kıyafet almayı unutmayın. Sürprizlere hazırlıklı olun.

Bavulun tüm içeriğini gördükten sonra yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Elbiselerinizi gruplamak, hem yerleştirirken hem de bavuldan eşya aradığınızda işinizi kolaylaştırır. Gruplama yaparken iç çamaşırları, pantolonlar, gömlekler gibi bir gruplama yapabilirsiniz. Ya da gündüz giyilecekler ve gece giyilecekler gibi bir gruplama yapmak da mümkün. Bu tamamen sizin kişisel düzeniniz ile ilgili.

Bavul hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler

Bavulunuzun en altına kalın kıyafetler ve havluları yerleştirin. En üste pijama ya da kişisel bakım ürünleri gibi gittiğiniz yerde ilk kullanmak isteyeceğiniz şeyleri koyabilirsiniz. Bavulunuzun bütün küçük bölmelerini kullanmayı ihmal etmeyin. Böylece hem yerden kazanırsınız hem de ufak tefek ama acil ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınız, şarj aletiniz gibi, bavulun derinliklerinde kaybolmamış olur.

Yolculuğa çıkarken bavulunuz kadar el çantanız da büyük önem taşır. Cüzdanınız, pasaportunuz, bilgisayarınız, fotoğraf makineniz ve kıymetli eşyalarınızı kesinlikle bavula koymayın. Hem bagajda zarar görebilir hem de çalınabilir.

Kişisel bakım ürünlerinizin bavulunuzda fazla yer kaplamasını istemiyorsanız, seyahat boy olanlardan edinmeye çalışın. Ağrı kesici, bulantı hapları, varsa sürekli kullandığınız ilaçlar ve kirli poşetleri almayı da unutmayın. Ayakkabılar bavulda en çok yer kaplayan eşyalardandır. Bu yüzden mümkün olduğunca az ayakkabı almaya çalışın ve ayakkabılarınızı bavulunuzun en üstüne yerleştirin. Deforme olmamaları için içine çoraplarınızı sıkıştırabilirsiniz. Eğer uçakla seyahat edecekseniz bavulunuzun açılabileceğini de hesaba katarak açıldığında dağılmayacak şekilde yerleştirin.

Bavulunuzun onlarca bavul arasında kaybolmasını istemiyorsanız mutlaka üzerine adınız ve telefon numaranızın bulunduğu bir etiket yapıştırın. Ayrıca bavulunuza iliştireceğiniz renkli kurdele ya da fular gibi şeylerle bavulunuzu benzerlerinden farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu, özellikle hava alanlarında çok işinize yarayacaktır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas