Taşınma Sonrası İlk İhtiyaç Duyacağınız Eşyalar

Taşınma Sonrası İlk İhtiyaç Duyacağınız Eşyalar

Her taşınmanın olmazsa olmazıdır: “İlk Açılacak Kutusu”. Nakliye kamyonuna en son yüklenmesine dikkat ettiğiniz, yeni evinize eşyalar taşındığında ilk ulaşmanız gereken malzemeleri koyduğunuz kutudur. Herkesin öncelikli ihtiyaç duyduğu eşyalar farklı olduğu için, aslında içeriği de herkese göre değişir.

İlk Açılacak Kutusu’na konan malzemeler kişiye göre değişse de, kutunun birtakım demirbaşları da olmalıdır. Nedir onlar?

Alet – Edavat Kutusu:


Eşyalar yeni evinize ulaştığında avizelerin, tabloların, perdelerin yerine takılması gerekecek; demonte edilen eşyalar monte edilecektir. Bu süreçte çekiç, çivi, pense gibi malzemelere ihtiyaç duyulması kaçınılmaz olur. “İlk Açılacak Kutusu”na ekleyeceğiniz alet kutusu ne kadar donanımlı ise eşyaları yerlerine yerleştiren nakliye firması çalışanları da o ölçüde mutlu olacaktır.

Elektrik Süpürgesi:


Eğer taşınacağız evi önceden temizleme imkanınız olmadıysa “İlk Açılacak Kutusu”ndan elektrik süpürgesinin çıkması hayat kurtarır. Kutular evin her yerini kaplamadan hızlıca süpürme olanağına sahip olursunuz. Eşyalar eve taşınırken içeriye gelen tozları arada süpürmek için de ortalıkta bir süpürgenin olması her zaman kullanışlıdır.


Mobilya Parçaları ve Monte Malzemeleri:


Yatağınız, dolabınız, büfeniz, konsolunuz, masanız demonte edildi ise onlardan çıkan parçaların hepsini bir yerde saklamanız en uygunudur. Genellikle nakliye firmaları çivileri ve küçük parçaları mobilyanın uygun bir yerine bantlar. Eğer bu malzemeler saklamanız için size verildiyse, işte bunları koyacağınız kutu “İlk Açılacak Kutusu”dur. Monte işlemi başladığı anda, “acaba o mobilyanın malzemeleri neredeydi?” diye düşünmek zorunda kalmazsınız.

Belgeler:


Yeni evinize geçtiğinizde hem bazı kişisel belgelerinizin hem de eve ait belgelerin kolaylıkla ulaşabileceğiniz yerde olması önemlidir. Eski evinizde suyu, elektriği, gazı veya telefonu kapattıysanız bunlara ilişkin belgelerin –herhangi bir sorun çıkması ihtimaline karşılık- elinizin altında olması pratik olur. Eşya kullanım kılavuzlarını, varsa mobilyaların kurulum belgelerini de bir dosya haline getirerek “İlk Açılacak Kutusu”na ekleyebilirsiniz.

Çay – Kahve Makinesi:


Taşınmak yorucu bir süreçtir. İş sadece nakliye kutularının eve taşınması ile bitmez. Mutfak eşyalarının yerlerine yerleştirilmesi, mobilyaların monte edilmesi işlemleri bütün bir güne yayılır. Arada dinlenmek, enerji tazelemek de bu sürecin olmazsa olmazıdır. İlk Açılacak Kutusu’na çay, kahve makinenizi veya çaydanlığınızı koymak harika bir karar olacaktır. Nakliye firması çalışanları için de çayın önemli bir enerji kaynağı olduğunu unutmamalısınız.

Kutuya başka neler ekleyebileceğiniz size kalmış. Hatta ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz malzemelerin miktarına göre 1’den fazla kutu da hazırlayabilirsiniz. Kutuların görünen bir yerine bunun “İlk Açılacak Kutusu” olduğunu not ettiğiniz ve nakliye firması çalışanlarına da bunu belirttiğiniz takdirde taşınma sırasında işler daha kolay yürüyecektir.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas