1. Eşyalarınız İçin Bir Eşya Listesi Oluşturun
Taşınmaya karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken şey taşınacak eşyalarınız için bir eşya listesi hazırlamak olmalı. Eşya listesini nakliyat firmanız ile paylaşarak olası birçok riski engelleyebilirsiniz. Eşyalarınız için nasıl bir araç getirileceği, kaç taşıma elamanı ve ne kadar paketleme malzemesi getirileceğini eşya listesi kolayca ortaya koyar. Artık hepimizde akıllı telefonlar var eşyanızın resmini çekerek firma ile paylaşmayı ihmal etmeyin.Eşya listesi size firmaya hangi eşyalarınızı teslim ettiğinizi kanıtlayan bir formdur. Ayrıca taşınma sonrası eşyalarınızı kolayca kontrol edebilirsiniz.
Örnek Eşya Listemiz: http://bit.ly/EşyaListesi
2. Nakliyat Sigortasının Kapsamını İyi Anlayın
Eğer taşınan eşyalarınız ikinci el eşya kapsamında ise eşyalarınız için yapılacak sigorta çok dar kapsamlı bir sigortadır. Evden eve nakliyat sektöründe anlatılan sigorta sadece eşyalarınız kamyona yüklendikten sonra kamyonun kaza yapması, yanması gibi bir durumda tüm eşyalarınızın zarar görmesi halini kapsar. Nakliyat sigortası birkaç eşyanızdaki çizik ve kırıkları kapsamaz. Özetle hiçbir sigorta firması ikinci el ev eşyasına sigorta yapmaz. Sigorta yapması için önce bir eksper gönderip eşyayı ve durumunu tespit etmesi gerekir.İlgili Yazımız: http://bit.ly/nakliyat-sigortasi
3. En Az Dört Gün Önce Bir Firmada Karar Verin
Taşınmanıza dört gün kala bir nakliyat firmasında mutlaka karar verin. Taşınmanıza çok az zaman kalması durumunda, firmalarda istediğiniz tarih ve saat için rezervasyon yapamayabilirsiniz. Rezervasyonu erken yaptıktan sonra süreci daha iyi yönetmek için daha fazla zamanınız olacaktır.Taşınma günü firma arayışına girmek taşınma fiyatını yükseltecektir. Firmalar fırsatı değerlendirmek isteyecektir. Ne kadar erken rezervasyon yaparsanız o kadar iyi fiyatlara ve iyi firmalar bulma olasılığınız olacaktır.
http://bit.ly/TaşınmaGünü
4. Anlaşacağınız Nakliyat Firması İle Her Detayı Paylaşın
Anlaştığınız nakliyat firması ile evinizin oda sayısı, kat durumlarını, kamyonun evinize yanaşma mesafesini, ne kadar eşyanız olduğunu ve nereye taşınacağı konularını doğru olarak paylaşın. Özellikle taşınma günü açığa çıkan kamyon ile ev arasındaki mesafenin çok olması büyük krizlere yol açar.Eğer nakliyat kamyonu bulunduğunuz siteye veya evinize yeterince yanaşmıyorsa bunu mutlaka firmadan fiyat alırken paylaşın. Aksi taktirde taşınma günü fiyatlar çok fazla artabilir.
5. Anlaştığınız Şartları Yazılı Hale Getirin
Firma ile anlaştığınız şartları yazılı hale getrin ve bunu sözleşmenize ekleyerek nakliyat firması ile imzalayın ve bir örneğini firma ile paylaşın. Taslak sözleşme imzalamadan önce anlaştığınız her detayı ekledikten sonra imzalayın.Örnek Sözleşmemiz: http://bit.ly/sözleşme
6. Anlaştığınız Nakliyat Firmanızdan Araç Plakası İsteyin
Anlaşmaya vardığınız nakliyat firmasına ona nasıl bir araç ile evden eve nakliyata geleceğini ve kamyonun plakasını isteyin. Eğer plaka vermek istemeyen firmalar olursa bu firmalar ile taşınmanızı tavsiye etmeyiz.Plaka veren firmalar bu plakanın dışında başka kamyon gelmesi durumda taşınmayacağınızı net olarak belirtin ve sözleşmeye bu plakaları ekleyin.
İlgili Yazı: http://bit.ly/KamyonSeçimi
Yorum Gönder