Sorularla Evden Eve Nakliyat 2

sorularla evden eve nakliyat
Evden eve nakliyat çok sık gerçekleşen bir iş olmadığından daha önce edindiğimiz tecrübeleri de hatırlamak çok kolay olmuyor. Bu nedenle taşınma işini daha kolay ve rahat nasıl gerçekleştirilebilir diye kafa yorduğumuz her seferde şu sonuca varıyoruz? Bilinçli olmak eğer her aşama hakkında bilgili olursak yanlış tercihte bulunma olasılığımız o kadar daha az olacaktır. İşte tamda bu nedenle birçok kişinin ve Enakliyat kullanıcıları için evden eve nakliyat sürecinde herkesin aklından geçebilecek aşağıdaki soruları cevaplamak istedik. Aslında yazdığımız birçok yazıda bu sorulara hep değindik ama birde hepsi bir arada bulunursa hiç fena olmaz dedik ve işte sorularla evden eve nakliyat…


İlk yazımız: Sorularla Evden Eve Nakliyat

7- Sigortalı nakliyat gerçek mi, nakliyat sigortasının kapsamı nedir?


Evden eve nakliyat için yapılan nakliyat sigortası çok dar kapsamlı bir sigortadır. Sigortanın kapsamı eşyalarınız kamyona yüklendikten sonra kamyonun kaza yapması, yanması, devrilmesi gibi durumlarda eşyanızın tamamının değerini kaybetmesi halinde geçerli olan bir sigortadır. Anlatıldığı gibi "Eşyanız çizilse bile sigorta karşılıyor." büyük bir yalandır. Böyle bir şeyin olması için bir sigorta eksperinin önceden o eşyanın sağlam olduğunu tespit edip sigortalaması gerekir. Sigortalanan eşyanın bir önceki hali bilindiği zaman bu zarar görmüş denilip, öyle sigortanın bir ödeme yapmak için çalışma yapması gerekir.

8- 3+1 Evim için kaç taşıma elemanın gelmesi daha iyi olur?


En az evinizin oda sayısı kadar kadar nakliyat için elemanın gelmesi gereklidir. Eşyanın çıkarılacağı ve indirileceği katlar arttıkça daha fazla çalışana ihtiyaç duyulur. Katlar arttıkça her 3 kat için bir ekstra eleman daha çalışmalıdır.

9- Evden eve nakliyat firması seçerken nelere dikkat etmeliyim?


Evden eve nakliyat firması seçmenin en kolay yolu firmanın reyting ve müşteri yorumlarını incelemektir. Daha önce hizmet verdiği müşterilerinin yazdığı yorumlar ve reytingler firmanın nasıl hizmet verdiğini gösterecek en iyi yoldur. Müşteri yorum ve reytigleri incelendikten sonra yapılası gereken iki basit adım kalıyor. Birincisi firma ile evinizin taşınması ile ilgili tüm detayları paylaşın ve firmadan bir fiyat teklifi alın. İkincisi firmanın size hangi araçla hizmet vermeye gelecekse aracın plakasını isteyin ve anlaştığınız detayları yazılı hale getirin. Anlaştığınız detayları sms atabilirsiniz birbirinize böyle yazılı hale gelmiş olur. Sözleşme imzalamayı ihmal etmeyin.

Firma seçerken dikkat etmeniz gereken ikinci önemli husus anlaştığınız firmanın gerçekte hangi şehirde hizmet verdiğini bilin. İnternet sitesini inceleyin. Nakliyat firmasına "Eşyalarımı hangi nakliyat kamyonuyla taşıyacaksanız bana plakası görünecek şekilde resmini çekip yollayın" dedikten sonra turkiye.gov.tr hizmetler sekmesinden Ulaştırma Bakanlığı kısmında plakayla yetki belgesi sorgulayabilirsiniz. Nakliyat firmasına bu kamyonun dışında başka bir kamyon gelirse taşınmayacağınızı net olarak belirtin.

10- Taşınırken eşyalarım kamyona sığmazsa ne olur?


Şehir içi taşınıyorsanız ve eşyalarınız kamyona sığmaz ise ikinci bir sefer için nakliyat firmaları sizden ilk seferin yarısı kadar veya kalan eşya çok az ise ilk seferin yarısından biraz daha az olacak şekilde bir ek ödeme daha yapmanızı isterler. Böyle sorunların oluşmasını istemiyor iseniz firma ile eşyalarınızı bir listesini paylaşın. İkinci bir önlem olarak Enakliyat'ın hazırladığı Hacim Hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Hacim hesaplama hem size nasıl bir kamyonun gelmesi gerektiğini hemde tüm eşyalarınızın ortalama kaplayacağı hacim konusunda bilgi verir. Bu bilgiyi de firma ile paylaşarak olabilecek aksilikleri önceden önlemiş olursunuz.

Şehirlerarası evden eve nakliyat için eşyalarınız kamyona sığmıyor ise taşınmanızı tavsiye etmiyoruz. Firmadan daha büyük bir araç getirmesini isteyin veya yeni bir firma bulun. Tabi bu firmanın da küçük bir kamyonla gelmemesi için uyarın.






2 yorum:

  1. Adsız3.7.19

    Bizim paketlediğimi
    z kolileri taşıma şirketi elemanları açıp yerleştirebiliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart hizmette nakliyat firmaları hazırlanan kolileri sadece istenen odalara yerleştirir. Kolileri zamanla sizin açmanız gerekir. Ancak bu hizmeti isterseniz nakliyat firmaları belli bir ücret karşılığında yaparlar.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas