Evden Eve Nakliyat Firmaları Yöneticilerine Öneriler

en iyi evden eve nakliyat firması
Ülkemizde markalaşmış evden eve nakliyat firması yoktur dersek pek yanlış yapmış sayılmayız. Yolcu taşımacılığında marka bir firmanın bir süre evden eve nakliyat hizmeti verdiğini biliyoruz. Ancak oda evden eve nakliyat sektöründen çekildi. Marka evden eve nakliyat firması bu kadar az ise hedefi markalaşma olacak bir nakliyat firmasının işinin daha kolay olacağını düşünüyoruz. Yapılacak tek şey bu doğrultuda hedefini belirlemek ve adım adım bu hedef için çaba harcamak olmalıdır. Peki markalaşma ne getirecek nakliyat firmasına... Tüm nakliyat firmalarının tek sıkıntısı düzenli işlerinin olmamasıdır. Eğer taşınacak kişinin bildiği bir firma değilseniz, o zaman taşınacağı günlerde bu müşterinin karşısına çıkmanız lazım. Yani internette arama yaptığı zaman ya reklam ile yada organik aramalarda taşınacak kişiye görünmeniz lazım. Evden eve nakliyat için sürekli reklam çok maliyetli bir iş, çok fazla rekabet var. Organik aramalarda da ilk sayfada sadece 11 firma bulunabiliyor. Bu nedenle reklamı akılcı yönetmek ve bunu markalaşmak için kullanmak gerekli, bir taşta iki kuş hem yeni müşterilere ulaşmak hemde markalaşmak için ilk adımları atmak. Markalaşma bize reklamsız sürekli müşteri getirecek tek yoldur. Peki markalaşmak için ne yapmamız gerekiyor nasıl bir yol izlenmeli hep beraber inceleyelim.


Pazardaki Boşlukları İyi Değerlendirin


Markalaşmak için ilk kural niş bir alan bulmak gereklidir. Dediğimiz gibi evden eve nakliyat bu adım için gerçekten çok müsait. Eğer büyük bir marka yok ise sektörde bu alanı elbet biri dolduracaktır. Bu neden siz olmayasınız. Sektördeki sorunları hepiniz biliyorsunuz yapmanız gereken ilk iş şu soruların cevaplarını bulmak olmalıdır. Nasıl bir hizmet ile bu alanı doldurabilirim? Sektörde yaşanan sıkıntıları gidermek için nasıl bir çalışma yapmalıyım? Bu sorular etrafında kafa yorup kendinizi yenilemeniz ve verdiğiniz hizmetle bir ilk olmalısınız.

İyi Bir Ekip Oluşturun


Size inana ve fikirlerinize inana bir ekip ile çalışmak çok önemlidir. Bu ekibin işe beyinlerini ve kalplerini koymaları ile işiniz daha da kolaylaşacaktır. Aldığınız kararları en iyi şekilde yerine getirmek için çalışan ekip hedefe ulaşmanızı hızlandıracaktır. Ekibin kalifiye çalışanlardan oluşması marka olmanın olmazsa olmazı olan müşteri memnuniyetinin yüksek olmasını sağlayacaktır. Buda size tüm kapıları sonuna kadar açacaktır.

Hedef Kitlenize Odaklanın


Herkese hizmet vermezsiniz. Hizmet vermek istediğiniz kitleyi belirleyin ve bu doğrultuda hareket edin. Bunu daha iyi açıklamak için kendi bulunduğu şehirde marka olmuş bir nakliyat firmasının stratejisini sizinle paylaşmak istiyorum. Firma kendisi için bir taban fiyat belirlemiş ve kesinlikle bu fiyattan daha aşağıya hizmet almak isteyen müşterilerine ben bu kadar düşük fiyat bu işi yapmam yerine "Maalesef biz istediğiniz gün için tamamen doluyuz" demeyi tercih etmiş. Bir yıl iki yıl sürekli bu bahaneyi kullandıktan sonra şehir halkında şöyle bir kanı oluşmuş. Bu firma iyi bir firma ki sürekli dolu. Yani bu firmadan hizmet almak isteyen kişinin çok önceden rezervasyon yapması gerektiği kanısı tüm halk içinde yayılmış. Böylece basit bir strateji ve kararlılıkla bir marka oluşturmuş. Firma sahibi hala bu taktiği kullanmaya devam ediyor. Sizde böyle basit stratejiler üzerine kafa yorun ve kararlı olun.

İyi Hizmet


Yaptığınız işi herkesin yaptığı gibi yapmayın. Diğer herkesten bir farkınız olsun. Verdiğiniz hizmetten müşterileriniz memnun ayrılırsa sizi dostlarına, arkadaşlarına ve çevrelerine tavsiye ederler. Eğer bu etkiyi yaratamaz iseniz işiniz çok zor. Müşterilerinize karşı dürüst olun, verdiğiniz sözleri yerine getirin. Sürekli kendinizi övmeyin hizmetiniz sizi anlatsın.

Sürekli Gelişim


İşinizi daha iyi yapmak, yaşadığınız sorunları gidermek için sürekli değişim içinde olun. İşinizin her aşamasını ekibiniz ile beraber inceleyin ve daha iyi yapmak için üzerine kafa yorun. Aldığınız kararları hayata geçirmek için fazla beklemeyin. Kendinize şu soruyu sürekli sorun "Bunu daha iyi nasıl yapabilirim?" sorunuz "Nasıl daha fazla kar edebilirim" olmasın işinizi iyi yaptıkça beraberinde karınız da artacaktır. Volvo 35 yılı aşkın bir süredir otomobil sektörünü sürekli yeni keşiflerle değiştirmekte ve bu süreçte marka, en çok satan lüks Avrupa arabası haline geldi. Volvo ismi demek güvenlik demek. Marka tüm dünyada en güvenli araba listelerinde hep en üstlerde...



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas