En İyi 10 Yol Lokantası (Nakliyeciden Öneriler)

en iyi yol lokantaları
1  Köfteci Ramiz – AKHİSAR
2  Ağaçlı Tesisleri – AKSARAY
3  Varan Tesisleri – SUSURLUK
4  Berceste – BOLU
5  İkbal - AFYON
6  Hüsrev – RİZE
7  Cafer Ustanın Yeri – BOLU
8  Menemenci Selahattin – SAMSUN
9  Şişçi İbo ANTALYA
10  Koç Cağ Kebap – ERZURUM


Yol lokantaları uzun bir yolculuktan sonra hem dinlenme hemde yeni tatlar keşfetmek için ideal yerlerdir. Ancak nerede mola vermek gerekli, neresi daha iyi karar vermek gerçekten zor olabiliyor. Karar verene kadar birçok seçeneği arkamızda bırakabiliyoruz. Bu nedenle şehirlerarası yolları gide gele aşındıran evden eve nakliyat firmalarına sizin için en iyi yol lokantalarını sorduk oluşan ilk on en iyi yol lokantası listesi yukarıdaki gibi... Bazı lokantalar yol üzeri olmasa da o lezzetler için ekstra bir kaç kilometre yola kimse hayır demeyecektir.

Köfteci Ramiz

İstanbul'dan İzmir'e ya da daha güneye Çeşme'ye, Kuşadası'na, Bodrum'a, Marmaris'e gidiyorsanız eğer, mutlaka Köfteci Ramiz'in önünden geçersiniz. İstanbul'dan İzmir'e giderken Akhisar'a varmadan 3 Km. önce hemen sağınızda BP Akaryakıt istasyonunu görürsünüz. Köfteci Ramiz bu noktada 2000 yılından beri hizmet vermekte ve bu kadar ünlenmesini de elbette Akhisar Merkez Çarşısı içindeki tarihi binasına borçlu olduğu kadar bu şubesine borçlu. Adres : Akhisar-Balıkesir Karayolu 3.Km. BP Akaryakıt İstasyonu 45220 Akhisar, Manisa Akhisar / Manisa Tel : 0236 414 33 33

Ağaçlı Tesisleri

1965’ten bu yana hizmet veriyor. Adını, sahibi Orhan Ağaçlı’dan alıyor. Ankara-Adana E-90 Karayolu üzerinde, Nevşehir Kavşağı’nda bulunuyor. 300 kişilik self servis kafeteryası, 400 kişilik alakart restoranı var. Tesisi anlatan herkes önce domates çorbasını övüyor ardından da pahalı olduğunu vurguluyor. Tesis 7 gün 24 saat açık. Tel: (382) 215 24 00

Varan Tesisleri

Varan Susurluk Tesisleri, Susurluk-Balıkesir yolu üzerinde. Demirkapı köyü, Şöse Maden Yolu’nda bulunuyor. Tesislerde self servis restoran, cızbız bar (fast-food), çay salonu, dinlenme terası, market, sigarasız bölüm, iç-dış mekan çocuk oyun alanı, ücretsiz hijyenik tuvaletler, engelli tuvaleti bulunuyor. Haftanın her günü 24 saat açık. Tel: (266) 874 31 12

Berceste

Bolu Dağı’nın Kaynaşlı kesiminde, Ankara’ya giderken sağ tarafta. 1999’da Ruhi, Orhan, Sadık ve Yusuf Berceste kardeşler tarafından kuruldu. 400’ü kapalı, 200’ü açık olmak üzere toplam 600 kişi kapasiteli. En meşhur yemekleri arasında yer alan kuzu etinden yapılan ızgara çeşitleri var. Ayrıca menüde etli sarma, mantı, kaymaklı ekmek kadayıfı çok tercih ediliyor  . 24 saat hizmet veriyor. Tel: (380) 546 66 00

İkbal

1988’de Salim Pancar ve Yakup Evren’in ortaklığında kuruldu. Afyonkarahisar’dan İzmir- Kütahya karayolu üzerinde 9’uncu kilometrede bulunuyor. Aynı anda 700 kişiye hizmet verilebiliyor. Günde 3 bin kişiyi ağırlıyor. Yılda ortalama 1 milyon kişi uğruyor. Kaymaklı ekmek kadayıfı, tandır, patlıcan kebap ve çoban kavurması meşhur. Tel: (272) 252 54 00

Hüsrev

Rize’nin Çayeli ilçesindeki Hüsrev lokantası 1958’de açıldı. Babadan kalan bakkal dükkanını lokantaya çeviren Fahri Hüsrev bugün Ankara ve İstanbul’daki şubeleri ile de hizmet veriyor. Çayeli çıkışında, Rize-Hopa karayolunun 18. km’sinde bulunuyor. Aynı anda 250 kişiye hizmet verebiliyor. Yaz aylarında çok yoğun oluyor. Hüsrev’in kurufasulyesi meşhur. Kurufasulye Erzurum’un İspir ilçesinin Hortik köyünden alınıyor. Özel sos ve tereyağı ile pişiriliyor. Sırrını sadece Fahri Hüsrev ve üç oğlu biliyor. Tel: (464) 532 70 37

Cafer Ustanın Yeri

Bolu'nun meşur et lokantalarından biri olan Cafer Ustanın Yeri'ne uğramadan geçmeyin. Eğer bu lezzeti tatmak istiyorsanız Bolu Tünelini kullanmayın. Etleri kadar kahvaltısı da meşurdur. Günün her anı için en iyi menüleri bulabilir, taze köy ürünleri ile yapılan kahvaltının tadını tüm gün unutamayacaksınız. D.Yeri Bakacak Mevkii Boludağı – Kaynaşlı Tel: 0 380 546 63 45

Menemenci Selahattin

Ankara-Samsun kara yolunda Samsun’a 40 km kala virajlar arasında yol alırken Çakallı mevkinde 2-3 km'lik bir düzlükle karşılaşırsınız. Bilenler burayı menemencileri dolayısıyla bilir. Gerçi tabelalarda “melemen” yazdığını da görürsünüz ama aldırmayın. Bu menemencilerden en ünlüsü Samsun’a giderken sol tarafta Selahattin ve Oğulları’dır. Son derece salaş bir yol lokantası olan Selahattin’de menü sadece menemenden oluşur. Yanında arzu edene domates söğüş servis edilir. Menemen çeşitleri şunlardır ; sade , kaşar peynirli , sucuklu , pastırmalı ve kavurmalı. Tel:(362) 751 6026

Şişçi İbo

Antalya'nın yöresel yemeklerinden olan şiş ve piyazın en güzeli ve kalitelisi burada bulabilirsiniz. 1970 yılından beri Antalya'ya hizmet veren Şişçi İbo artık en meşur lokantalarından biri. Şişçi İbo; garaj yanı-  Tel:0242 643 00 03

Koç Cağ Kebap

Koç cağ kebabının tadını deneyenler lezzetiyle, henüz tadına bakamayanlar ise duydukları övgülerle hatırlar… En temel haliyle, dik dönerin yan yatırılmış hali şeklinde tanımlansa da aralarındaki fark bunlarla sınırlı değil. Bu tat için Erzurum'a yolunuz düştüğünde yoldan bir süre ayrılın ve bu lezzetin tadına bakın. Kongre Cad.Nazik Çarşı No:8/ ERZURUM Tel: 0 442 213 45 47  



Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas