Yardım Severler İçin İkinci El Eşya Bağışı

ikinci el eşya bağışı
Yardım kuruluşları yeni veya ikinci el kullanılır durumda olan neredeyse tüm ev eşyalarını bağış olarak kabul ediyor. Bizde yeni evlerine taşınana veya çok uzak mesafelere taşınan insanların "Bu eşyaları götürmek istemiyorum, ama ne yapacağımı da bilmiyorum" gibi sitemlerine şahit olmuştuk. Bunun üzerine biraz araştırma yapmaya karar verdik işte neredeyse tüm ev eşyalarını kabul eden bir yardım kuruluşu Lösev...


Yardımseverler için 2. el bağış kılavuzu


Neler gönderelim:


Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, ütü, genç odası mobilyaları, kanepe ve koltuk takımları, bisiklet, play station, bilgisayar, oyuncak, çizme, bot, kaban, palto, mont, ayakkabı, pantolon, etek, elbise, tişört, kazak, hırka, gömlek, bluz, ...

Nasıl gönderelim:


İkinci El Yardımlarda, kullanılabilir durumda giyim eşyalarını, temizlenmiş ve ütülenmiş bir biçimde (eğer yapabilirseniz, poşetlenmiş olarak) teslim almayı ilke olarak benimsemiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda mevsime uygun giyim eşyaları ailelerimizin talepleri doğrultusunda ve gereksinimleri göz önüne alınarak onlara ulaştırılmaktadır.

Yardımların doğrudan vakıf adresine teslim edilmesi gerekmektedir.

Elektrikli aletler ve beyaz eşyalar çalışır durumda ve temiz olmalıdır.

Mobilya bağışları bağışçıdan alınarak doğrudan aileye aktarılmaktadır. İlgili eşyaya gereksinim duyan ailenin belirlenmesi amacıyla Vakfımız ile telefon görüşmesi yapılması uygun olacaktır.
Telefon görüşmesi ardından eşyanın işlevselliğinin kontrol edilmesi amacıyla sosyal hizmetler departmanında görevli arkadaşlarımızın ziyaretine hazırlıklı olmalısınız. Bu amaçla sizden randevu talep edilecektir.

Ziyaretinize gelecek arkadaşlarımız bağışlayacağınız eşyayı ailemizin ihtiyaçlarına uygun buldukları takdirde teslim alacaktır.

Eşyaların nakli için araç ve taşıma konusunda destek beklenmektedir.


Lösev'in bazı ricaları var:


2. el kitap ve ansiklopedileri bağışlamak istiyorsanız, imkanları sınırlı okullara yapacağınız gönderimlerle bağışlarınızın amacına daha uygun değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Yırtığı söküğü olan yada yıpranmış kıyafetler, iç çamaşırı, kırık oyuncak, büyük parçalı ev eşyaları, kullanılmış nevresim takımı, yatak yorgan gibi eşyaları kabul edemiyoruz.

Ankara dışından yapılacak yardımlarda gönderim ücretlerinin gönderici tarafından karşılanmasını rica ediyoruz. Aksi halde gönderimlerin teslim alınamayacağını üzülerek belirtiriz.

Bağışlarınız için iletişime geçebilirsiniz.



LOSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı Reşit Galip Cad. İlkadım Sok. No:14 GOP/Ankara
Tel      : +90 312 4470660
Faks    : +90 312 4476833
www.losev.org.tr   losev@losev.org.tr



2 yorum:

  1. Merhabalar ben 5cocuk annesyim calisanim yok yardimla ayaktayim rahatsizim calisamiyorum esim sijofren buzdolabim makinam ve cocuklarim icin teelevizyon ve yatak ihtiyacim var cocuarim suan 2tane battaniyeleri katlayip uzerlerinde yatiriyorum. En ufagim 2yasinda devamli hasta gelisim geriligi var 5yas 8yas 12yas ve14yas cocuklarim var suan gelip gore bilirsinizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. İletişim bilgilerinizi bırakırsanız destek olmak isteriz.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas