Küçük Mekanlar İçin Parlak Çözümler


Türkiye'de ki konut sayısı ve nitelikleri ile ilgili TÜİK'in yaptığı bir araştırmayı incelediğimizde karşımıza şu veriler çıkmaktadır.
Oda başına düşen kişi sayısı (salon dahil; mutfak, banyo ve tuvaletler hariç) 1,1 olarak hesaplanmıştır.
Oda başına düşen kişi sayısının en az olduğu iller: Çanakkale (0,8), Eskişehir (0,8) ve Burdur (0,9)’dur. Oda başına düşen kişi sayısının en fazla olduğu iller ise Şırnak (2,2), Hakkâri (1,9) ve Mardin (1,9)’dir.

OESD'nin yaptığı farklı bir çalışmada ise kişi başına düşen oda sayısı verileri de Türkiye'nin konut probleminin olduğunu gözükmektedir. Kişi başına bir oda bile düşmüyor.

Bu bilgiler bize çok büyük evlerde yaşamadığımız bilgisini vermektedir. Özellikle büyük şehirlerde küçük evlerin maliyet açısından da daha uygun olması nedeni ile çok tercih edilmektedir. Artık ev ve ofisi birleştiren home ofisler de yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle bizde madem kişi başına düşen alan bu kadar düşük ise, küçük mekanları kullanmak için birkaç parlak çözüm önerileri yazalım dedik.


Optik İllüzyonlar

Küçük mekanlarda için hatırlanacak bir şey varsa oda aynalardır. Aynalar ışığı yansıtır ve odayı olduğundan daha geniş ve büyük hissettirir. Özelikle köşe veya kolonlarda ayna kullanmak odaya daha farklı bir hava katacaktır. Duvar ve zemin renklerinde açık renkleri kullanarak küçük olan odanız daha ferah bir his verecektir. Oda içindeki tüm eşyaları duvarlara sıfırlayarak ortada olabildiğince geniş alanlar hazırlayın.


Modüler Mobilyalar

Birkaç fonksiyonu olan mobilyalar size daha fazla yaşam alanı sağlayacaktır. Gaysan mobilyanın hem yatak hem çalışma masasına dönüşen hemde kanepe olarak kullanma imkanı sunan mobilyaları bulunmaktadır. Eğer eviniz çok sıkış ise modüler mobilyalar için bir yatırım yapmayı düşünün. Bu tür mobilyaları genellikle üniversite öğrencileri tercih etse de bir çok evde bu tür mobilyalar bulunmaktadır. İşlevsellikleri sizi de kendine çekecektir.


Dikey Düşünme

Masa lambanız için masada yer bulamıyor musunuz veya mutfakta tezgahının kalabalığından çok mu çektiniz? Dikey düşünün ve masa lambasını ya uzun ayaklı olarak tercih edin ve yerden destek alın. Diğer bir seçenek lambayı duvara monte etmektir. Mutfak için de bu yöntemleri kullanın mutfak tezgahına koyduğunuz eşyaları duvarlara raflar yerleştirerek bu rafları kullanın. Böylece daha fazla çalışma alanına sahip olacaksınız.



Fiyat Teklifi Al

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas