Evden Eve Nakliyat Firmalarından Fiyat Alırken Sorulmayacak 10 Soru

Nakliyat firmasından teklif alırken sorulmayacak 10 soru

Evden eve nakliyat firmalarından fiyat alırken kaçınmanız gereken bazı soru ve yorumlar bulunmaktadır. Fiyat teklifi alırken bu soru ve yorumlara dikkat etmeniz, en doğru fiyat ve firmayı bulmanıza yardım edecektir.

1.       “Eşyalarım çok fazla değil”: Bu göreceli bir terim, önemli olan bunun mümkün olduğunca doğru olması. Eşya bilgilerinin eksik olması halinde eşyalar gelen araca sığmayacaktır. Bu da sizin için maliyetli ve mutsuz bir taşınmaya neden olacaktır. Sonuç olarak eşya bilgilerinizi tam olarak bildirmeniz yararınıza olacaktır.

2.       “Ağır hiçbir eşyam yok”: Eğer piyano, kasa ve banyo küvetleri gibi ağır eşyalarınız yok ise eşyaların ağırlıkları hakkında yorum yapmayın. Taşınma günü işçiler bir eşyayı ağır bulup sizden bunun taşınması için extra ücret talep edebilirler.

3.       “Taşınacağım yer çok yakın”: Şehir içi taşımalarda taşınacak evin mesafesinin 20 km veya 500 m olması oluşacak maliyetleri fazla etkilemez. Burada önemli olan işçilik giderleri ve paketleme malzemeleridir. Bu iki gider her iki durumda da geçerli olduğundan hissedilir fiyat farklarının oluşması mümkün değildir.

4.       “Yapabileceğinizin en iyisi bu mu?”: Taşınma fiyatlarını indirmek için sıkı pazarlık yapmayın. Taşınmanın nereye yapılacağı bilindikten sonra tüm maliyetler hesaplana bilir olduğundan fiyat bellidir. Daha çok alacağınız hizmetin kalitesi hakkında pazarlık yapın.

5.       “Şu firma sizin fiyatın çok altında bir fiyat verdi”: Bunu bir nakliyat firmasına söylediğinizde haklı olarak git onunla taşın o zaman diyecektir. Firmalardan aldığınız hizmete göre fiyat farkları oluşabilir. Bunları kıyaslarken alınan hizmeti de kıyaslayın ondan sonra bir karar verin.

6.       “Bir önceki taşımam şu kadar saat sürdü bunun da bu kadar sürede bitmesini istiyorum”: Bu soruda bir nevi 5. Soru ile aynı firma sahibi o zaman o firma ile taşınsaydın diye içinden geçirecektir. Böyle kıyaslamalar yapmamanız daha doğru olacaktır. Tüm şartlar eşit olmadığından böyle bir öngörüde bulunmak zor. Önemli olan taşımanın kazasız güveli bir şekilde sonuçlanmasıdır.

7.       “İşçileriniz tecrübeli mi?”: Hiç kimse ayranım ekşidir demez. Taşımaya gelecek işçiler tecrübesiz olsa bile size aksini söyleyecektir. Bunun yerine işinin ehli işçilerle taşınmak istediğinizi ve gelecek işçi sayısı hakkında sorular sorun.

8.       “Gerçek ……… Nakliyat siz misiniz?”: Google da arama yaparken ilk üç sırada aynı isimli 3 firma bulunuyordu ve üçü de “taklit ediliyoruz.” diye not düşmüş simdi çık işin içinden çıkabilirsen. Bunu ancak araştırma yaparak anlayabilirsiniz. Nakliyeciden işe yarar bir cevap almanız zor.

9.       “İnternet sitenizdeki araçlar size mi ait:” Sizde rastlamışsınızdır bazı internet sitelerinde araç resimlerinde bariz olarak aracın üzerine paint’te nakliye firmasının ismi yazılmış. Bu nakliye firmalarına dikkat edin. Firma araştırırken firma araçları sayfasını da ziyaret edin.

10.   “Eşyalarda taşınma sırasında oluşan hasarları karşılıyor musunuz?”: Bu soruyu sorarken oluşan çizik kırıkları taşınma sigortasının karşılamadığını unutmayı. Bu kırık ve çiziklerin karşılanması için nakliye firması ile yapılan sözleşmede buna da bir madde ayırın.
Taşınma zor bir iştir, her taşınmada kırık ve çizikler oluşabilir. Bunları karşılıklı saygı çerçevesinde konuşarak halletmeye çalışın. Bunu yapmayıp düşmanca bir atmosfer yaratmak, sorunu çözmeyip taşınma can sıkıcı bir hal alabilir. Araştırma yaparken tek referansınız fiyat olmasın alacağınız hizmetin kalitesini kıyaslamaya gayret edin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas