VAZO, HEYKEL VE BİBLOLARIN PAKETLENMESİ


VAZO, HEYKEL VE BİBLOLARIN PAKETLENMESİ
İlk önce paketleyeceğiniz vazo, heykel veya biblodan 2 kat daha büyük bir kutu hazırlanmalı. Paketlenirken kutunun yan alt ve üstünde boşlukların olması paketlenecek eşyanın güvenliği için önemlidir. Paketlemeye geçmeden kutunun üstüne altına ve yanlarına büyükçe kırılgan eşya yazın.
vazo, heykel ve bibloların paketlenmesi

Kutunun ¼’ünü gazete kâğıdıyla doldurun, kâğıtları elinizde top haline getirip iyice kırıştırın ve kutunun altını doldurun. Vazo yâda heykeli 3 kat kâğıtla iyice sarın, ince kırılgan kenarlara daha özen göstererek paketleyin. Vazoyu ¼’ünü doldurduğunuz kutunun ortasına yerleştirin ve yanlarda oluşan boşlukları vazo hareket etmeyecek gazete kâğıdıyla doldurun. Üstte oluşan boşlukları da gazete kâğıdıyla iyice doldurun ve vazonun fazla hareket etmeyeceğinden emin olduktan sonra kutunun kapağını kapatın ve koli bantı ile bantlayın.
hassas eşyaların paketlenmesiEğer büyük bir kutuya birden çok küçük vazo, biblo veya heykel yerleştirilecek ise kutunun altı yine gazete veya ambalaj kâğıdıyla desteklenmelidir.  En alta yerleştirdiğiniz eşyaların aralarını kâğıtla destekleyin veya aralarına bir parça karton yerleştirerek birbirinden ayırın böylece taşınma sırasında birbirlerine çarpmaları engellenecektir. İlk sırayı tamamladıktan sonra üst kısmı bir miktar ambalaj kâğıdıyla destekleyin. Bir sonraki sıraya geçmek için alt sıra ve üst sırayı birbirinden ayırmak için bir parça karton kullanın. Böylece kutuyu doldurana kadar bu işlemleri devam edin, kutu dolduktan sonra üst kısmını da bir miktar kâğıtla destekleyin ve kapatın.

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas