İzmir Evden Eve Nakliyat İçin Öneriler

izmir evden eve nakliyat için öneriler

İzmir 4 Milyon kişiye yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin üçüncü en büyük şehridir. Elbette böyle büyük bir metropolde İzmir evden eve nakliyat sektörü de üçüncü en büyük piyasa olarak öne çıkmaktadır. İzmir evden eve nakliyat firmaları gerek şehir içi nakliyat gerekse şehirlerarası işlerde son derece aktif rol almaktadırlar.

İzmir’de yaşıyorsunuz ve evden eve nakliyat ihtiyacınız oluşursa ne yaparsınız? Eskiden olsaydı bir kamyon bulur, yakınlarınızın yardımıyla kendiniz taşınırdınız. Şimdi durum farklı, size evden eve nakliyat hizmeti vermeye can atan yüzlerce firma var. Asıl mesele hangi firma ile taşınmaya karar vereceğinizdir.

Evden eve nakliyat için hemen teklif alın


Bizim tecrübemiz sizin en fazla üç değişik seçeneğiniz olabileceğini söylüyor. Eğer siz daha önce evden eve taşınmışsanız ve size hizmet vermiş firmadan çok memnun kalmışsanız. İlk seçenek olarak bu firmaya dönüp ondan hizmet almak istersiniz. Sizin böyle bir deneyiminiz yok ancak çok güvendiğiniz bir arkadaşınız veya yakınınız son zamanlarda evden eve taşınmış ise ona sorabilirsiniz. Arkadaşınız veya yakınınızın tavsiye ettiği firmayı tercih edebilirsiniz. Sizin şu anda bu yazıyı okuyor olmanız, yukarıda bahsettiğim yöntemleri kullanmayıp, internette arama yaparak bir firma bulmaya çalıştığınıza işaret etmektedir. Bu seçenek bize uyar ne de olsa biz de internet üzerinden hizmet veriyoruz.

Evden eve nakliyat sektörü insana hizmet veren ve onunla gelişen bir yapıda olduğundan nüfusu fazla olan şehirlerde şehrin büyümesine bağlı olarak sektörde hızlı gelişme göstermektedir. İzmir hem seçeneklerin bol olduğu hem de büyük firmaların hizmet verdiği bir piyasa durumundadır. Seçeneğin fazla olması beraberinde sıkı rekabeti getirmekte, çok fazla rekabet ise evden eve nakliyat için çok fazla vaat ve çok fazla söz vermek demektir. Bu nedenle verilen vaat ve sözlerin yerine getirilmesi için bunları evden eve nakliyat sözleşmesi ile kayıt altına almak evini taşıyan biri için birincil görev olmalıdır. Bu söz ve vaatler iyice araştırıldıktan sonra nakliye firmasında karar kılmak yerinde olacaktır.

Türkiye coğrafyasında İstanbul, Ankara ve İzmir neredeyse ikizkenar üçgen oluşturacak şekilde yer almışlardır. Mesafeler İstanbul-Ankara 454, İstanbul-İzmir 563 (İzmit Körfezi’ni dikkate almazsak 450 Km) ve Ankara-İzmir 587 km. Türkiye’nin bu üç güzide şehri arasında evden eve nakliyat trafiği tabiri caiz ise vızır vızırdır. Her gün onlarca ev bu ikizkenar üçgenin kenarları üzerinde gidip gelmektedir. Bundan bana ne demeyin. Eğer evden eve taşınırken illa da fazla para vereyim demiyorsanız bu trafik sizi ilgilendirir.

Nakliyeciler bir şehirden ötekine ev taşıyıp yükü indirdikten sonra büyük bir sorun ile karşı karşıya kalıyorlar. Kamyonla başlangıç noktasına boş dönmek ciddi bir maliyet olduğundan onları kara kara düşündürüyor. Eğer bir nakliyeci size şehirlerarası fiyat veriyorsa mutlaka dönüşü de düşünerek fiyatını ayarlayacaktır. Enakliyat imkânlarının elverdiği ölçüde nakliyecilerine çift yönlü iş ayarlamaya çalışarak size gelecek fiyatın makul olmasına özen göstermektedir. Enakliyat’ın maliyet optimizasyon imkânlarından yararlanmanız için taşınma tarihi konusunda birazcık esnek olmanız gerekmektedir.

Evden eve nakliyat ve müşteri memnuniyeti üzerine yaptığımız bir istatistik çalışmasında özellikle şehirlerarası nakliyat hizmeti alan müşterilerin 52%’si aldığı nakliyat hizmetinden memnun olmadığını belirtmiş bu durum neden böyle bu memnun olmayan kesimde olmamak için ne yapmalı nelere dikkat etmeli diye biraz irdelemekte yarar olacağını düşünüyoruz. Ne dersiniz okumaya devam edelim mi?

Sigortalı Evden Eve Taşımacılık

Taşınma sürecinde çok fazla istismar edilen bir başlık sigortalı taşımacılık. Çünkü bu sigortanın sadece kaza durumlarını kapsadığını taşınan insanların büyük çoğunluğu bilmiyor. Enakliyat üzerinden firmalardan teklif alırken Bana Özel sayfanızda bu konuyu yazmamamızsa rağmen bu sayfada zaman geçiren müşterilerimiz bile bunu duyduklarında çok şaşırıyorlar. Evet, şu kesin ki eğer taşınma sürecinde araç kaza yapmamış ve eşyalarınız yine de taşınırken zarar gördüyse sigortanın hiçbir işe yaramayacağını bilin.

Bu şok edici gerçek bizi sigortadan soğutmamalı çünkü kamyonun kaza yapma ihtimali yok değil. Sigortanın da çok maliyetli bir kalem olmadığını düşünüyor ve tüm taşımalarınızda nakliyat sigortasının bir poliçesini firmanızdan istemenizi tavsiye ediyoruz.

Bazı nakliyat firmaları sigorta ve kapsamını çok fazla abartabiliyor. Şunu bile duyduk “abi eşyanız çizilse bile sigorta bunu karşılıyor.” Böyle basit numaralara gelmeyelim, artık hepimizin elinde akıllı telefonlar var telefonu çıkarıp Google a bir sorun bakalım evden eve nakliyat sigortaları hakkında ne düşünüyor.

İzmir Evden Eve Nakliyat Firmaları ve Fiyatları

İzmir sahip olduğu nüfusu ve aldığı göçle Türkiye’nin üçüncü en büyük şehirdir. Dolayısı ile rekabet ve sahip olduğu evden eve nakliyat firmaları içinde büyük bir pazardır. Rekabetin yoğun olması ve çokta düzene girmiş bir sektör olmadı için nakliyat firması seçimi yaparken iyi bir araştırma yapılması gerektiği anlamı taşımaktadır. Firma seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli başlıkları maddeler halinde yazarsak daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim.

İzmir evden eve nakliyat firması seçerken dikkat edilmesi gerekenler:


  • Görüştüğünüz nakliyat firmasının gerçekten nakliyat kamyonları olup olmadığını öğrenin. Bunun için taşıma günü gelecek nakliyat kamyonun plakasını isteyin. Bu plakanın dışında başka araç gelmesi durumunda taşınmayacağınızı net olarak belirtin. Çünkü hiç kamyonu olmadan nakliyeci olduğunu iddia eden birçok kişide sektörde var.



  • Firmanın yetki belgesi ve ticari ünvanı olacak şekilde yetki belgesi varsa whatsapp üzerinden sizinle paylaşmasını talep edin veya internet sitesinde mevcutsa incelemenizi öneriyorum.



  • Firma internet sitesi mevcut olan firmaların iletişim sayfasında sadece cep telefonu paylaşan firmalardan varsa İzmir alan kodlu sabit numarasını isteyin. Eğer size İzmir’e ait bir sabit numara paylaşamıyorsa dikkatli davranın. Eskiden internet sitesi yoksa uzak durun derdim ama şimdi internet sitesi olmayan ve çok güzel iş çıkaran birçok firma tanıdığım için bundan vazgeçtim. Şimdilerde internet sitelerine çok inanmıyorum.



  • Firma seçerken birde verdiği fiyat teklifi ile eleyeceğiniz nakliyat firmaları var bu firmalar özellikle çok düşük veren firmalar. Eğer dört beş firmadan teklif aldınız ama içlerinden biri çok düşük ise o düşük veren firmadan uzak durmanızı öneriyorum. Ortalamanın dışında olan hizmet anlamında da ortalamanın dışında olacaktır.


Firmayı hangi kriterlere göre değerlendireceğimiz beli peki nakliyat fiyatları bize ne anlatıyor birazda bu kısmı incelemekte fayda var.

İzmir şehrinin kurulduğu coğrafyadan kaynaklı lojistik açısından bazı dezavantajlar içermektedir. İstanbul da nüfus büyük çoğunlukla merkezlerde bulunmaktadır. Bu nedenle İstanbul’un en uzak iki ilçesi arası mesafe en fazla 80-90 kilometre iken bu İzmir de 200 kilometreleri aşıyor. Dolayısı ile her ne kadar İzmir içi evden eve nakliyat olarak gözükse de aslında bu mesafeler şehirlerarası evden eve nakliyata denk mesafeler. Bu nedenle eğer taşındığınız iki ilçe arası mesafe çoksa bu mesafeyi iki ile çarpın bu nakliyat fiyatınıza yansıyacak fiyatı gösterecektir. Örnek olarak İzmir Çeşme den İzmir Bergama arası 210 kilometre bu durumda nakliyat firması sadece mesafe için fiyata 420 TL ilave yapacaktır. Çünkü sizi taşımak için bu kadar mesafeyi kat etmek durumunda kalacaktır.

Bizim size önerimiz hiç kendinizi yormayın, Enakliyat’ta Fiyat Teklifi Al butonuna basıp bir ihale açın ve size teklif veren firmaların hem müşteri yorumları hem de reytingine bakarak kararınızı verin. Bu güne kadar hizmetimizi kullanan müşterilerimizin 90%’ından fazlası memnun kaldığını verdiği reytinglerle ifade etti. Siz de hizmetimizden memnun kalırsanız bizi dost ve arkadaşlarınıza tavsiye etmeyi ihmal etmezsiniz diye umut ediyoruz

Yorum Gönder

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Bİrşeyler yaz Enter'a bas